ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΣΙΛΙ ΙΝΔΙΩΝ (Capsicum frutescens)

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΣΙΛΙ ΙΝΔΙΩΝ (Capsicum frutescens)

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ (EXTRA INDIAN CHILI) ΤΣΙΛΙ ΙΝΔΙΩΝ

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ (EXTRA INDIAN CHILI) ΤΣΙΛΙ ΙΝΔΙΩΝ

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΣΠΥΡΙ)

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΣΠΥΡΙ)

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΣΙΛΙ ΙΝΔΙΩΝ (Capsicum frutescens)

0,49 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90069
Κωδικός θέσης:
09-23
Πόντοι που κερδίζεις: 98

Το Πιπέρι κόκκινο τσίλι (Capsicum frutescus/frutescens) είναι η αποξηραμένη και τριμμένη καυτερή πιπεριά (τσίλι) και χρησιμοποιείται για να αρωματίσει πιάτα και για προσδώσει καυτερή νότα στα εδέσματα σας, αφήνοντας μία καψάδα στα στην επίγευση. 

Η καυστικότητα του είναι περίπου 30-40.000 μονάδες της κλίμακας Scoville . Είναι 5-6 φορές πιο καυτερό από την κλασσική πάπρικα. Έχει έντονο κόκκινο χρώμα η μορφή του είναι σε μορφή λεπτών νιφάδων και έχει πιπεράτη και θερμή γεύση.

Οι πιπεριές του είδους Capsicum frutescens είναι μικρότερες από άλλα είδη πιπεριάς, όπως το Capsicum annuum (π.χ. κόκκινες πιπεριές). Οι πιπεριές αυτού του είδους είναι συνήθως πιο πικάντικες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρότερες ποσότητες για να δώσουν γεύση και πικάντικο χαρακτήρα στα φαγητά.Συνολικά, η γεύση του Capsicum frutescens είναι ιδιαίτερη και δυναμική, και προσφέρει έναν μοναδικό χαρακτήρα στα φαγητά όταν χρησιμοποιείται με σύνεση και εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα συστατικά.Στην Ινδία, αυτό το είδος πιπεριάς είναι δημοφιλές και χρησιμοποιείται ευρέως στην τοπική κουζίνα.

Το Capsicum frutescens συχνά χρησιμοποιείται στην παρασκευή καυτερών σάλτσων, σε καρυκεύματα και σε διάφορα πιάτα για να προσφέρει ένταση και πικάντικη γεύση. Επίσης, είναι ένα από τα βασικά είδη που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή καυτερών σως όπως το καυτερό σιρόπι και η σάλτσα τσίλι.

Μαγειρική χρήση

Το χρησιμοποιούμε σε πιάτα με κρέας, ζυμαρικά ,λαχανικά, σούπες, στην πίτσα, σε λατινοαμερικάνικα και ασιατικά πιάτα και γενικότερα σε οποιαδήποτε συνταγή επιζητούμε την θερμές νότες. 

 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑΣ

Έχουμε συνηθίσει να λέμε «πιπέρια» εννοώντας ένα μπαχαρικό που δίνει άρωμα ή γεύση ή καυστικότητα ή γλυκύτητα ή και κάποια από όλα αυτά μαζί. Όμως στην  πραγματικότητα τα «πιπέρια» προέρχονται από δύο τελείως διαφορετικά φυτά τα οποία βρίσκονταν σε τελείως άσχετες και μακρινές περιοχές , Την Νότια Ασία και την Κεντρική Αμερική.

Από  το «πιπέρι» (piper στα Λατινικά) που είναι εγγενές φυτό της Νότιας Ασίας με τον ομώνυμο καρπό του και η «πάπρικα»  (paprika) που είναι το αποξηραμένο και τριμμένο προϊόν που προέρχεται από το φυτό της πιπεριάς (Capsicum annuum η επιστημονική του ονομασία ) , ένα εγγενές φυτό της Κεντρικής Αμερικής .    

Το πιπέρι έχει καυτερή γεύση εξαιτίας της πιπερίνης (piperine) – η πάπρικα εξαιτίας της καψαικίνης (capsicum) .

Οι αλεσμένοι, αποξηραμένοι και μαγειρεμένοι κόκκοι πιπεριού χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα, τόσο για γεύση όσο και ως παραδοσιακό φάρμακο. Η πάπρικα είναι προϊόν αποξήρανσης της γνωστής μας πιπεριάς (chili) και επινοήθηκε η άλεση και χρησιμοποίηση ως σκόνη και μπαχαρικό προκειμένου να αντικαθιστά το μαύρο πιπέρι μετά τον 16ο αιώνα.

Το πιπέρι είναι γνωστό για τη χρήση του τουλάχιστον από πριν 4.000 χρόνια.

Στην Αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό από τον τέταρτο αιώνα π.Χ., αν και ήταν πιθανώς ένα ασυνήθιστο και ακριβό είδος που μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούσαν να αγοράσουν.

Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο ( πιπέρι ή πάπρικα) απογειώνουν τις γεύσεις και η επιλογή είναι αποκλειστικό προνόμιο του σεφ , δική σας δηλαδή .

Το πιο σημαντικό είναι να είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και η εταιρεία μας με τους ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας εξασφαλίζει ότι θα παραλάβετε τα καλύτερα του κόσμου.  

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΙΠΕΡΙΟΥ

Σύμφωνα με μια μελέτη, η μακροχρόνια κατανάλωση διατροφικής καψαϊκίνης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της χαλάρωσης των αγγείων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί προτείνουν να συμπεριλαμβάνεται η επαρκής ποσότητα πιπεριού καθημερινά στα γεύματα για την πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η βήτα-καροτίνη στο κόκκινο πιπέρι έχουν ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες. Βοηθούν στη βελτίωση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού και παρέχουν προστατευτικά αποτελέσματα έναντι λοιμώξεων όπως βακτήρια και ιοί που προκαλούν ασθένειες.

Το κόκκινο πιπέρι δρα ως βλεννοδραστικός παράγοντας ή αποχρεμπτικό και βοηθά στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης και της βλέννας των αεραγωγών για τη σωστή αναπνοή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μπαχαρικού βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής των πνευμόνων, όπως στην περίπτωση του άσθματος.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.