ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ περιοχής JINXIANG ΚΙΝΑΣ

ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ περιοχής JINXIANG ΚΙΝΑΣ

ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΣΚΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΣΚΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ CHIVES ΚΟΜΜEΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ

ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ CHIVES ΚΟΜΜEΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ

ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ περιοχής JINXIANG ΚΙΝΑΣ

0,64 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90155
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 128

Η Κίνα είναι ένας από ο μεγαλύτερος παραγωγός σκόρδου στον κόσμο. Η Jinxiang στην επαρχία Shandong είναι γνωστή ως "Πρωτεύουσα του Κινέζικου Σκόρδου". 

Η πόλη Jinxiang στην επαρχία Shandong της Κίνας είναι διάσημη για την παραγωγή σκόρδου λόγω των εξαιρετικών κλιματολογικών συνθηκών και του ειδικού εδάφους της περιοχής, τα οποία παρέχουν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια του σκόρδου υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, οι αγρότες στην Jinxiang έχουν αναπτύξει μακρά ιστορία στην καλλιέργεια του σκόρδου.

Οι αγρότες στην Jinxiang εφαρμόζουν εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές καλλιέργειας που κληρονομούνται πολλές γενιές με τις οποίες επιτυγχάνουν την παραγωγή σκόρδου υψηλής ποιότητας και γεύσης. Το σκόρδο από την Jinxiang έχει έντονο άρωμα, γεύση και τραγανή υφή, χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολύ επιθυμητό σε εστιατόρια και καταναλωτές σε όλη την Κίνα και τον κόσμο. Ως εκ τούτου, τα σκόρδα από την πόλη Jinxiang έχουν αποκτήσει φήμη ως ένα από τα καλύτερα σκόρδα στην Κίνα και χρησιμοποιούνται ευρέως σε διάφορες μαγειρικές συνταγές.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΣΕ ΣΚΟΝΗ:

  1. Γεύση και Αρωματικότητα: Το σκόρδο σε σκόνη διατηρεί την έντονη γεύση και αρωματικότητα του φρέσκου σκόρδου, κάνοντας το κατάλληλο για προσθήκη γεύσης σε διάφορα πιάτα και συνταγές.

  2. Υγειονομικές Ιδιότητες: Το σκόρδο έχει γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες, όπως αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ικανότητες. Επομένως, η σκόνη σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστεθεί σε φαγητά ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

  3. Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά: Το σκόρδο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις που προσφέρουν πλεονεκτήματα για την υγεία, όπως η βιταμίνη C, το αλλιονίνη, και οι αντιοξειδωτικοί πολυφαινόλες.

  4. Εύκολη Χρήση: Η σκόνη σκόρδου είναι εύκολη στη χρήση και μπορεί να προστεθεί σε διάφορα πιάτα και συνταγές, όπως σάλτσες, σούπες, και μαρινάδες, προσφέροντας έντονη γεύση και άρωμα.

Είναι σημαντικό να προσέξετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε, καθώς η σκόνη σκόρδου μπορεί να είναι πιο συμπυκνωμένη από το φρέσκο σκόρδο και μπορεί να έχει πιο έντονη γεύση.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Το σκόρδο σε σκόνη έχει μακρά ιστορία χρήσης στην ιατρική παράδοση, καθώς πιστεύεται ότι διαθέτει διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες. 

  1. Αντιμικροβιακές Ιδιότητες: Το σκόρδο περιέχει αλλικίνες, φυσικές ενώσεις που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μικροοργανισμών που προκαλούν ασθένειες, όπως οι βακτηρίωσεις.

  2. Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες: Η αλλιονίνη, μια φυτική ένωση που περιέχεται στο σκόρδο, έχει αναφερθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

  3. Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Το σκόρδο περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών και να προστατεύσουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες.

  4. Ανακούφιση από τον Πόνο: Το σκόρδο έχει επίσης αναφερθεί ότι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο, ειδικά σε περιπτώσεις όπως ο πονόλαιμος ή ο πονοκέφαλος.

Παρ' όλα αυτά, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα σκόρδα σε σκόνη είναι συμπυκνωμένα και μπορεί να είναι πιο έντονα από το φρέσκο σκόρδο, και ως εκ τούτου πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή και σύνεση. Επίσης, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νέο συμπλήρωμα ή φυτικό προϊόν για θεραπευτικούς σκοπούς.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΚΟΝΗ:

  1. Αλλιονίνη: Ένα από τα κύρια συστατικά του σκόρδου που έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  2. Αλλικίνες: Φυτικές ενώσεις με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

  3. Θειούχα Ενώσεις: Περιέχει φυσικά θειούχα συστατικά που συνδέονται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της προστασίας από διάφορες ασθένειες.

  4. Βιταμίνες και Μέταλλα: Περιέχει μικρές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη B6, σίδηρο και μαγνήσιο, που είναι σημαντικά για την υγεία του οργανισμού.

  5. Φυτοχημικά: Το σκόρδο περιέχει φυτοχημικά όπως αλλικίνες, αλλινάσες και φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αναφερθεί ότι έχουν αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτά τα συστατικά έχουν αναφερθεί ότι προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, της μείωσης του κινδύνου ασθενειών και της προστασίας του καρδιαγγειακού συστήματος.