ΚΡΕΜΟΡΙΟ ΣΚΟΝΗ ή ΚΡΕΜΑ ΤΑΡΤΑΡ (cream of tartar)

ΚΡΕΜΟΡΙΟ ΣΚΟΝΗ ή ΚΡΕΜΑ ΤΑΡΤΑΡ (cream of tartar)

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΥΜΠΕΜΠΑ (CUBEB) ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΥΜΠΕΜΠΑ (CUBEB) ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

ΚΥΜΙΝΟ ΙΝΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΚΥΜΙΝΟ ΙΝΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΚΡΕΜΟΡΙΟ ΣΚΟΝΗ ή ΚΡΕΜΑ ΤΑΡΤΑΡ (cream of tartar)

0,58 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90038
Κωδικός θέσης:
01-27
Πόντοι που κερδίζεις: 116

Το κρεμόριο ή cream of tartar, με επίσημη ονομασία τρυγικό οξύ, είναι άσπροι κρύσταλλοι που προέρχονται από το κατακάθι του κρασιού (τρύγα). Αποτελεί ένα φυσικό συντηρητικό και χρησιμοποιείται στην μαγειρική ως ρυθμιστής οξύτητας και ως αρωματικό συστατικό. 

Κρεμόριο στην μαγειρική

Το κρεμόριο χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του μπέικιν πάουντερ διότι λειτουργεί ως διογκωτικό σε συνταγές για κέικ, muffins κ.α. Επιπλέον, συμβάλει στο να αποδοθεί αφράτο και αέρινο αποτέλεσμα στο παντεσπάνι ενώ παράλληλα αρωματίζει το μείγμα. Λειτουργεί επίσης ως σταθεροποιητικός παράγοντας για παρασκευές στην ζαχαροπλαστική όπως στην μαρέγκα και το γλάσο, ακόμη και σε σιρόπια για να εμποδίσει την ζαχάρωση. 

Μία άλλη χρήση του είναι ταν βράζετε τα χόρτα σας ή τα λαχανικά σας. Μια πρέζα κρεμόριου μέσα στο νερό με τα λαχανικά που βράζουν, θα διατηρήσει το καταπράσινο χρώμα τους εμποδίζοντάς τους στο να μαυρίσουν.

Χρήση εκτός κουζίνας

Συχνά επιλέγεται για καθαριστικούς σκοπούς καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, συνδυαστικά με το ξύδι και τον χυμό λεμονιού, στην αφαίρεση δύσκολων λεκέδων. Αν το αναμίξετε με οξυζενέ, μπορεί ακόμη να συμβάλει στην απομάκρυνση της σκουριάς.  

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ (ΓΕΝΙΚΑ): 

  1. Χρήση στο Μαγείρεμα: Χρησιμοποιείται κυρίως ως συστατικό σε συνταγές ζαχαροπλαστικής για τη διατήρηση του όγκου και της σταθερότητας των αφρών. Συχνά χρησιμοποιείται σε ζύμες, αφράτα γλυκά, ανατολίτικα γλυκά και μερικές φορές σε ζωμούς και σάλτσες για την πρόσθεση οξύτητας.

  2. Καθαρισμός Σκευών: Το ταρταρικό οξύ ή κρεμόριο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό καταλοίπων ασβεστίου και άλλων αποτυπωμάτων από σκεύη, όπως αλουμινένια κατσαρόλες και πιάτα.

  3. Προστασία της Αφής: Προστίθεται επίσης σε φρούτα και λαχανικά κατά το βράσιμο για να διατηρήσει το χρώμα τους και την τρυφερότητά τους.

  4. Οικιακά Απορρυπαντικά: Το ταρταρικό οξύ ή κρεμόριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό απορρυπαντικό για τον καθαρισμό διαφόρων επιφανειών στο σπίτι.

  5. Επιπλέον Χρήσεις: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε καθαριστικά για τα δόντια, σε φυσικά αντιπινελικά και ακόμη και σε ορισμένες παραδοσιακές ιατρικές πρακτικές για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

 

Προσοχή:Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.