ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΟΜΟΡΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (Clove)

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΟΜΟΡΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (Clove)

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΟΜΟΡΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (Clove)

0,39 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90004
Κωδικός θέσης:
01-46
Πόντοι που κερδίζεις: 78

Το γαρύφαλλο είναι το αποξηραμένο μπουμπούκι του δέντρου Syzygium aromaticum και ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά που υπάρχουν. Κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παγκόσμιες κουζίνες καθώς προσδίδει ένα ιδιαίτερο άρωμα στις συνταγές και συνδυάζεται με πολλές τροφές. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα χαρακτηριστικά του, τα οποία προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

Εισάγεται από τις Κομόρες, ένα σύμπλεγμα τριών νησιών στον Ινδικό ωκεανό, απ’ όπου και φημίζεται για την εξαιρετική απόδοση του αρώματος του.

 

Πως μπορώ να τους καταναλώσω;

 

ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΩΝ

 

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους χρήσης είναι σε μείγματα κρεάτων για να τα μαρινάρουμε. Σε συνδυασμό με αλλά μπαχαρικά της αρεσκείας μας, παρασκευάζουμε το μείγμα μας και κάνουμε επάλειψη στο κρέας. Συνδυάζεται εξαιρετικά με χοιρινό, μοσχάρι αλλά και κοτόπουλο. Το ιδιαίτερο άρωμα του γαρυφάλλου προσδίδει έντονη ζεστασιά αλλά και χαρακτήρα σε κάθε πιάτο. Το συναντήσουμε συχνά σε συνταγές Ινδικών πιάτων.

Σε διαφορετικό τρόπο ψησίματος, μπορούμε να σιγοβράσουμε το κρέας της επιλογής μας προσθέτοντας τα γαρύφαλλα στον ζωμό. Πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε τα γαρύφαλλα, όπως ακριβώς θα κάναμε με τα φύλλα δάφνης. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε για σάλτσες και ριζότο. 

  

ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΩΝ

 

Στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χρησιμοποιείται για την παρασκευή  μιας ευρύτατης γκάμας παραδοσιακών γλυκών. Το συναντάμε σε σιροπιαστά, όπως τα γιορτινά μελομακάρονα, καθώς η απόδοση του αρώματος του σε συνδυασμό με την κανέλλα πετυχαίνουν μία άρτια ισορροπημένη γεύση. Βασικός παράγοντας για την επίτευξη του γλυκού μας είναι άριστη ποιότητα του γαρυφάλλου που χρησιμοποιούμε στην συνταγή. Συνεπώς το γαρύφαλλο κομορές αποτελεί αναμφίβολα το κλειδί της επιτυχίας! Να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να αποφύγουμε την χρήση μπαχαρικών σε μορφή σκόνης παρά μόνο κομμάτια γαρυφάλλου, προκείμενου να μην θολώσει το σιρόπι μας. Το ίδιο ισχύει και για τα γλύκα του κουταλιού.

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Η κύρια φαρμακευτική του ιδιότητα είναι η καταπολέμηση πεπτικών δυσλειτουργιών καθώς μπορεί να διαλύσει τα αέρια του στομάχου χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του. Επίσης συμβάλει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της δυσπεψία και του έλκους. Η παρασκευή του ευεργετικού ροφήματος είναι εύκολη και απλή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 5 γαρύφαλλα και μία κούπα νερό. Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, αφήνουμε να ποτίσουν για 10 λεπτά και έπειτα τα αφαιρούμε. Το ρόφημα μας είναι έτοιμο! Επίσης μπορούμε να το καταναλώσουμε και για την καταπολέμηση του πονόλαιμου συνδυαστικά με το μέλι.

  

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.