ΚΑΡΥ (INDIAN CURRY) ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΝΗ

ΚΑΡΥ (INDIAN CURRY) ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΝΗ

ΚΑΡΥ ΙΝΔΙΑΣ (INDIAN CURRY) ΣΚΟΝΗ

ΚΑΡΥ ΙΝΔΙΑΣ (INDIAN CURRY) ΣΚΟΝΗ

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (RIAU SUMATRA)

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (RIAU SUMATRA)

ΚΑΡΥ (INDIAN CURRY) ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΝΗ

0,55 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90024
Κωδικός θέσης:
01-48
Πόντοι που κερδίζεις: 110

ΚΑΡΥ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ( SMOKED CURRY )

Το κάρυ ή κάρι ( curry ) είναι μίγμα μπαχαρικών από αυτά που συχνότερα χρησιμοποιούν στην Ινδική κουζίνα.

Συνήθως περιλαμβάνει σπόρους κύμινου, κανέλα, κόλιανδρο σε σκόνη, κουρκουμά και κόκκινο τσίλι σε σκόνη.

Το αστείο είναι ότι η λέξη «κάρι» δεν υπάρχει στην Ινδική. Αυτή η λέξη λέχθηκε από τους Άγγλους προκειμένου να εξηγήσει την μίξη πολλών μπαχαρικών μαζί.

Άρα λοιπόν το «curry» είναι κάθε φορά λίγο ή πολύ διαφορετικό ανάλογα από τον παραγωγό του. Μπορείτε ας πούμε να κάνετε εσείς μόνοι σας διάφορες μίξεις μπαχαρικών και να φτιάξετε το δικό σας , μοναδικό , κάρι.

Το καπνιστό curry που σας προτείνουμε είναι μίξη εξαιρετικών ινδικών μπαχαρικών και όλο μαζί καπνίζεται για να αποκτήσει ακόμα πιο ιδιαίτερη και δυνατή γεύση.

Μαγειρική χρήση

Η σκόνη κάρυ έχει ενταχθεί πλέον σε αμέτρητες συνταγές οι  οποίες δεν συνδέονται αποκλειστικά με την ινδική κουζίνα. Κατά κύριο λόγω χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σούπες, μαγειρευτά φαγητά, μαρινάδες, σάλτσες, λαχανικά αλλά και κρέας. Άλλωστε η πιο δημοφιλής συνταγή παγκοσμίως είναι το κοτόπουλο κάρυ. Επιπλέον το κάρυ με το ρύζι είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός ιδίως όταν συνοδεύεται με λαχανικά αλλά και σε κρύες σαλάτες με κοτόπουλο.

Για την καλύτερη απόδοση του αρώματός του, το κάρυ πρέπει να σιγοβράσει στην κατσαρόλα ή να ψηθεί στο φούρνο με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής για τουλάχιστον 20 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο το καρύκευμά μας θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ώστε να απελευθερώσει τα αρώματα του στην συνταγή μας.

Οφέλη για την υγεία

Καθώς το μείγμα του κάρυ είναι δομημένο πάνω στα στοιχεία του κουρκουμά, του κύμινο και του κόλιανδρο, ως καρύκευμα έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδες δράσεις. Το κάρυ αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, σιδήρου, μαγνησίου και φυτικών ινών.

Συντήρηση: Η σκόνη κάρυ πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, σκιερό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι σημαντικό να διατηρείται σε κλειστό δοχείο ώστε να μην αποδυναμωθεί η ένταση του αρώματός του. Φυλάσσεται για 3-4 χρόνια.

 

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.