ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

ΚΑΡΟΤΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΘΗΒΑΣ

ΚΑΡΟΤΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΘΗΒΑΣ

ΝΤΟΜΑΤΑ ΛΙΑΣΤΗ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΤΟΜΑΤΑ ΛΙΑΣΤΗ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

3,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90386
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 798

Το μελάνι σουπιάς σκόνη είναι μια μορφή συμπυκνωμένου μελάνιου από σουπιά που έχει μετατραπεί σε σκόνη.  Παράγεται από το μελάνι που βρίσκεται μέσα στο σάκο της σουπιάς.

Η σκόνη αυτή χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, κυρίως για τη δημιουργία αλμυρών και γλυκιών γεύσεων, καθώς και για την προσθήκη χρώματος σε διάφορα πιάτα.

Μερικές τυπικές χρήσεις της σκόνης μελάνι σουπιάς περιλαμβάνουν:

  1. Μαύρες ζύμες: Προστίθεται σε ζύμες όπως ψωμί ή ζυμαρικά για να δώσει μαύρο χρώμα και έντονη γεύση.

  2. Σάλτσες και σούπες: Χρησιμοποιείται σε σάλτσες και σούπες για τη δημιουργία μαύρου χρώματος και γεύσης.

  3. Γαρνιτούρες: Χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα για πιάτα όπως σούσι ή σαλάτες για διακόσμηση και γεύση.

  4. Μαρινάρισμα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μαρινάρισμα κρεατικών ή ψαρικών για να προσθέσει γεύση και χρώμα.

Το μελάνι σουπιάς σκόνη παρέχει έναν έντονο και χαρακτηριστικό γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα στα πιάτα. Επίσης, προσφέρει ένα μοναδικό αισθητικό χαρακτήρα λόγω του έντονου μαύρου χρώματος που προσδίδει. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο λόγω της έντονης γεύσης και χρώματος που μπορεί να δώσει στα πιάτα.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΙΟΥ ΣΟΥΠΙΑΣ:

Το μελάνι σουπιάς, ανεξάρτητα από τη μορφή του (σε σκόνη ή υγρό), περιέχει κυρίως ουσίες που δίνουν το χαρακτηριστικό χρώμα και γεύση. Ορισμένα από τα βασικά συστατικά του μελανιού σουπιάς περιλαμβάνουν:

  1. Μελανινη: Η μελανινη είναι ένα σύνθετο βιοχημικό πολυμερές που δίνει στο μελάνι το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. 

  2. Πρωτεΐνες: Το μελάνι της σουπιάς περιέχει επίσης πρωτεΐνες, οι οποίες συνεισφέρουν στην υφή και τη σταθερότητα του μελανιού.

  3. Τανίνες και άλλα φυτοχημικά: Ορισμένα μελανιού σουπιάς περιέχουν επίσης τανίνες και άλλα φυτοχημικά, τα οποία μπορούν να προσδώσουν πικάντικες και πικρές γεύσεις στα πιάτα όταν χρησιμοποιούνται σε μαγειρικές εφαρμογές.

  4. Άλλες βιοχημικές ουσίες: Το μελάνι της σουπιάς μπορεί να περιέχει και άλλες βιοχημικές ουσίες, όπως αμινοξέα, λιπαρά και άλλα στοιχεία που συμβάλλουν στη γεύση και τη διατήρηση του μελανιού.

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.