ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΟ

ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΟ

ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ BIRD'S EYE (PERI PERI UGANDA)

ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ BIRD'S EYE (PERI PERI UGANDA)

ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

0,98 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90076
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 196

ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΒΙΕΤΝΑΜ (Ολόκληροι σπόροι)

Το πιπέρι τρικολόρ είναι ένα μείγμα τριών διαφορετικών τύπων πιπεριών, τα οποία συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα γεύσεων και αρωμάτων. Τα τρία είδη πιπεριών που χρησιμοποιούνται στο πιπέρι τρικολόρ είναι:

  1. Πιπέρι Άσπρο: Το πιπέρι άσπρο προέρχεται από τον ίδιο καρπό με το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι, αλλά διαφέρει στη μέθοδο επεξεργασίας. Συνήθως είναι πιο ήπιο στη γεύση από το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, με πιο απαλό άρωμα.

  2. Πιπέρι Μαύρο: Το πιπέρι μαύρο προέρχεται από τους ώριμους και ξηρούς καρπούς του φυτού Piper nigrum. Έχει έντονη, πικάντικη γεύση και αρωματικό προφίλ, και χρησιμοποιείται ευρέως στη διεθνή κουζίνα.

  3. Πιπέρι Κόκκινο: Το πιπέρι κόκκινο είναι το πιο ώριμο στάδιο των καρπών του Piper nigrum. Έχει μια πλούσια, γλυκιά γεύση με ελαφρώς πικάντικες νότες. Συχνά χρησιμοποιείται σε πιάτα που απαιτούν έντονη γεύση και χρώμα.

Το πιπέρι τρικολόρ προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία πιάτων για να προσθέσει βάθος και πλούτο στη γεύση. Είναι συχνά χρησιμοποιούμενο σε σάλτσες, μαρινάδες, κρέατα, ψάρια και πιάτα λαχανικών.

Το Βιετνάμ ο μεγαλύτερος παραγωγός πιπεριού και η μίξη τριών διαφορετικών χρωμάτων και γεύσεων (υψηλής ποιότητας) πιπεριών θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι. Τόσο γευστικά όσο και αισθητικά με την εξωτική πολυχρωμία.   

Αλέθετε σε μύλο πριν σερβίρετε ή χρησιμοποιείτε ολόκληρους τους σπόρους , ή χρησιμοποιείτε τους σπόρους για διακόσμηση. 

Και μην ξεχνάτε,  ότι  το πιπέρι χάνει τη γεύση του όσο περισσότερο διαρκεί το  μαγείρεμα, επομένως είναι καλύτερο να το προσθέσετε προς το τέλος.

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:  Το πιπέρι αποθηκεύεται καλύτερα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά, σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος . Ολόκληροι οι κόκκοι πιπεριού θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, αλλά το αλεσμένο πιπέρι θα διατηρηθεί στην ίδια αρχική του γευστική του δύναμη μόνο για περίπου έξι μήνες.

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πιπεριού, δοκιμάστε να το καταψύξετε!

 

ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ

Το πιπέρι μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα να εκκρίνει οξέα για να βοηθήσει στην πέψη των πρωτεϊνών . Το εξωτερικό στρώμα του κόκκου πιπεριού μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των λιποκυττάρων, επομένως είναι χρήσιμο για απώλεια βάρους. Η πιπερίνη σε μαύρο πιπέρι μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά της λεύκης, μιας δερματικής νόσου που προκαλεί απώλεια μελάγχρωσης σε περιοχές του δέρματος, Επίσης το μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πονόδοντου και των ασθενειών που σχετίζονται με τα ούλα καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση βακτηρίων στο στόμα όταν εφαρμόζεται στην επώδυνη περιοχή αναμεμειγμένο με αλάτι

Επιπλέον, το πιπέρι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι πλούσιο σε βιταμίνες C,ΜΙ,Κ και Β6. 

Άλλες βιταμίνες και μέταλλα στο μαύρο πιπέρι περιλαμβάνουν:

Θειαμίνη – Βιταμίνες Β6 – Ριβοφλαβίνη – Χολίνη – Φολικό οξύ – Β καροτίνη – Βαρελοποιός – Σίδερο – Ασβέστιο – Μαγγάνιο – Υποφωσφορικός – Ψευδάργυρος – Σελήνιο – Κάλιο

 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑΣ

Έχουμε συνηθίσει να λέμε «πιπέρια» εννοώντας ένα μπαχαρικό που δίνει άρωμα ή γεύση ή καυστικότητα ή γλυκύτητα ή και κάποια από όλα αυτά μαζί. Όμως στην  πραγματικότητα τα «πιπέρια» προέρχονται από δύο τελείως διαφορετικά φυτά τα οποία βρίσκονταν σε τελείως άσχετες και μακρινές περιοχές , Την Νότια Ασία και την Κεντρική Αμερική.

Από  το «πιπέρι» (piper στα Λατινικά) που είναι εγγενές φυτό της Νότιας Ασίας με τον ομώνυμο καρπό του και η «πάπρικα»  (paprika) που είναι το αποξηραμένο και τριμμένο προϊόν που προέρχεται από το φυτό της πιπεριάς (Capsicum annuum η επιστημονική του ονομασία ) , ένα εγγενές φυτό της Κεντρικής Αμερικής .    

Το πιπέρι έχει καυτερή γεύση εξαιτίας της πιπερίνης (piperine) – η πάπρικα εξαιτίας της καψαϊκίνης (capsicum) .

Οι αλεσμένοι, αποξηραμένοι και μαγειρεμένοι κόκκοι πιπεριού χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα, τόσο για γεύση όσο και ως παραδοσιακό φάρμακο. Η πάπρικα είναι προϊόν αποξήρανσης της γνωστής μας πιπεριάς (chili) και επινοήθηκε η άλεση και χρησιμοποίηση ως σκόνη και μπαχαρικό προκειμένου να αντικαθιστά το μαύρο πιπέρι μετά τον 16ο αιώνα.

Το πιπέρι είναι γνωστό για τη χρήση του τουλάχιστον από πριν 4.000 χρόνια.

Στην Αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό από τον τέταρτο αιώνα π.Χ., αν και ήταν πιθανώς ένα ασυνήθιστο και ακριβό είδος που μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούσαν να αγοράσουν.

Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο ( πιπέρι ή πάπρικα) απογειώνουν τις γεύσεις και η επιλογή είναι αποκλειστικό προνόμιο του σεφ , δική σας δηλαδή .

Το πιο σημαντικό είναι να είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και η εταιρεία μας με τους ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας εξασφαλίζει ότι θα παραλάβετε τα καλύτερα του κόσμου.