ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ WALNUT

ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ WALNUT

ΚΑΡΥΔΑ ΦΥΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ COCONUT

ΚΑΡΥΔΑ ΦΥΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ COCONUT

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ

ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ WALNUT

0,86 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90267
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 172

Τα φυτικά έλαια, ή αλλιώς φυτικά λίπη, είναι έλαια που εξάγονται μέσω ψυχρής έκθλιψης και εκχύλισης από τους σπόρους, τους καρπούς, τους πυρήνες, τα άνθη και τα κουκούτσια των φυτών.

Τα υψηλής ποιότητας φυτικά έλαια που έχουμε επιλέξει για εσάς δεν περιέχουν διαφορετικά έλαια πέρα από αυτά που προκύπτουν από την διαδικασία της έκθλιψης προσφέροντας στο μέγιστο τις ιδιότητες των φυτών και των βοτάνων. Η πλούσια σύστασή τους προφέρει στο δέρμα ενυδάτωση, θρέψη και ελαστικότητα ενώ οι ευεργετικές του ιδιότητες ενδυναμώνουν και θρέφουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Το καρυδέλαιο (walnut carrier oil) προέρχεται δια πιέσεως του καρπού του καρυδιού Juglans regia της οικογένειας των Καρυοειδών (Juglandaceae).

Έχει ελαφρά κίτρινο χρώμα που ορισμένες φορές φτάνει να γίνεται έντονα σκούρο και το άρωμα του είναι ευχάριστο. Περιέχει λινελαϊκό, ελαϊκό οξύ, ταννίνες και φλαβονοειδή. Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο αλλά και σε μελατονίνη (ρυθμιστική ορμόνη). Είναι βρώσιμο, χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία καθώς και στην παραγωγή μαλακών σαπουνιών.

Η μαγειρική χρήση του λαδιού αυτού είναι μία μόνο από τις χρήσεις του. Χρησιμοποιείται όμως ευρύτατα για μασάζ σε συνδυασμό με άλλα αρωματικά έλαια, επειδή απορροφάται γρήγορα τονώνοντας το δέρμα αφήνοντας μια αίσθηση αναζωογόνησης. Επιπλέον, είναι αποτελεσματικό στη πρόληψη και μείωση των ρυτίδων ενώ έχει αποτελεσματική δράση και σε άλλες δερματικές παθήσεις. Εμφανίζει αντιοξειδωτικές δράσεις λόγω των ακόρεστων λιπαρών οξέων, που περιέχουν.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.