ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ DEMERARA ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ

ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ DEMERARA ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ

ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ Α' ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ Α' ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ DEMERARA ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ

0,59 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90009
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 118

Φυσική ζάχαρη DEMERARA από τη ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ της ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ

Η ζάχαρη Demerara είναι μια ελάχιστα επεξεργασμένη ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ιδανική για γλυκαντικά ποτά και επιδόρπια. 

Είναι ένα είδος φυσικής μαύρης ζάχαρης, ελάχιστα επεξεργασμένή.

Έχει χρυσοκαφέ χρώμα λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε μελάσα και μεγάλους κόκκους που της δίνουν τραγανή υφή. 

 Η ζάχαρη Demerara έχει γεύσεις μελάσας και καραμέλας, με νότες λεπτής καραμέλας.

Η ζάχαρη Demerara περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο ζαχαροκάλαμο, όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Β3 , λόγω της ελάχιστης επεξεργασίας της.

Ενώ η λευκή ζάχαρη αποτελείται εξ ολοκλήρου από σακχαρόζη (μια ένωση φρουκτόζης και γλυκόζης), η ζάχαρη Demerara περιέχει επιπλέον και βιταμίνες και μέταλλα.

ΧΡΗΣΗ : 

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Νότια Αμερική και τη Καραιβική για να γλυκάνει τον καφέ, είναι ιδανική για πασπάλισμα σε muffins ή κέικ, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο, ιδιαίτερα σε πράγματα που χρειάζονται επιπλέον τραγανότητα, όπως crumbles, βάσεις τούρτας - παντεσπάνι, flapjacks και μπισκότα.

Η ζάχαρη Demerara δεν θα λιώσει ούτε θα διαλυθεί κατά το ψήσιμο , είναι όμως  εξαιρετική γαρνιτούρα σε ψημένα γλυκά, όπου προσθέτει τραγανότητα και ευχάριστη γεύση καραμέλας.

Γλυκά και Κέικ:
- Η ζάχαρη demerara προσθέτει έναν υπέροχο χαρακτήρα και γεύση καραμέλας σε γλυκά, κέικ και μπισκότα. Χρησιμοποιήστε την για να δώσετε έναν πλούσιο και ενδιαφέροντα χαρακτήρα στις γεύσεις σας.

Σκούρες Σάλτσες και Συνταγές BBQ:
- Η γλυκιά και καραμελωμένη γεύση της ζάχαρης demerara την καθιστά ιδανική για σκούρες σάλτσες, όπως οι σάλτσες BBQ ή για μαρινάδες για κρέας. Προσθέστε την σε σάλτσες για έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων.

Καφές και Τσάι:
- Η ζάχαρη demerara είναι εξαιρετική για γλυκαίνει τον καφέ και το τσάι. Η καραμελωμένη γεύση της προσθέτει έναν επιπλέον διαστάσεις στο ποτό σας, κάνοντάς το πιο απολαυστικό.

Συνταγές με Φρούτα:
- Χρησιμοποιήστε τη ζάχαρη demerara για να καραμελώσετε φρούτα πριν την ψήσετε ή για να φτιάξετε καραμελωμένα φρούτα για συνοδευτικό ή επιδόρπιο. Η γλυκιά γεύση θα απογειώσει τα φρούτα σας.

Σπιτικά Παγωτά:
- Προσθέστε ζάχαρη demerara στη βάση του σπιτικού παγωτού σας για να του δώσετε μια πλούσια γεύση καραμέλας και ένα ζουμερό χρώμα.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη demerara στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Η εναλλακτική της κανονικής άσπρης ζάχαρης προσθέτει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα γεύση στις συνταγές σας.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΖΑΧΑΡΗΣ DEMERARA ΚΑΙ ΑΠΛΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ:

Η κύρια διαφορά μεταξύ της ζάχαρης demerara και της απλής καστανής ζάχαρης έχει να κάνει με τη διαδικασία παραγωγής και τις χαρακτηριστικές τους ιδιότητες :

1. **Διαδικασία Παραγωγής:**
- Η ζάχαρη demerara παράγεται από τον πρώτο στάδιο της επεξεργασίας της ζαχαροκάλαμης, οπότε περιέχει μικρές ποσότητες μολύβδου, που προέρχονται από την περιτύλιξη της ζαχαροκάλαμης με τη χρήση θειικού μολύβδου. Αυτό του δίνει τον χαρακτηριστικό χρυσαφένιο χρώμα και την ιδιαίτερη γλυκύτητα.
- Η απλή καστανή ζάχαρη είναι μια πιο επεξεργασμένη μορφή ζάχαρης, στην οποία αφαιρούνται οι μολύβδοι και οι ανάλογοι υπόλοιποι, και στη συνέχεια υποστέλνεται για να παραχθεί η καστανή χρωστική ουσία. Αυτή η διαδικασία της δίνει ένα βαθύ καφέ χρώμα και μια πιο έντονη γεύση.

2. **Χαρακτηριστικά Ιδιότητες:**
- Η ζάχαρη demerara έχει μια έντονη, πλούσια γεύση με ελαφριά νότα καραμέλας και ελαφριά υφή. Είναι κατάλληλη για γλυκά και παραδοσιακά καφέ.
- Η απλή καστανή ζάχαρη έχει μια πιο έντονη γεύση και πυκνή υφή. Χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική για να προσθέσει πλούσια γεύση σε γλυκά, γλυκά γλυκά και σοκολατένιες συνταγές.

Τόσο η ζάχαρη demerara όσο και η απλή καστανή ζάχαρη παρουσιάζουν διαφορές στη γεύση, την εμφάνιση και τη χρήση τους στη μαγειρική. 

ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ PEELING ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 

H καστανή ζάχαρη Demerara μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα χωρίς να προκαλεί μικροδάκρυα ενώ παράλληλα περιέχει γλυκολίκο οξύ το οποίο επιταχύνει και βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος.

Με φυσικά, αγνά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μπορούμε να φτιάξουμε peeling προσώπου που λειτουργεί ως βάλσαμο στην επιδερμίδα μας. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι 3-4 κοφτές κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη Demerara, 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 3 σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και εφαρμόζουμε με τα δάχτυλα σε βρεγμένο πρόσωπο, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 5 λεπτά. Έπειτα το αφαιρούμε με χλιαρό νερό και τοποθετούμε στο πρόσωπο μας ενυδατική κρέμα. Το peeling με την ζάχαρη Damerara θα έχει καταφέρει αποτελεσματικά να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του προσώπου χαρίζοντάς του απαλή και νεανική υφή. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία όταν αισθανθούμε κουρασμένο, αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο το δέρμα μας.

Φυσική Απολέπιση:

Λόγω της υφής της, η ζάχαρη demerara μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό απολεπιστικό για το δέρμα. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη με φυσικά έλαια, όπως λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, και με αυτό το μείγμα μασάζ σε ενυδατωμένο δέρμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και να αφήσει το δέρμα σας απαλό και λαμπερό.

Φυσική Θεραπεία Σύμφωνα με την Αγιοκλειανή Διατροφή:

Σύμφωνα με ορισμένες παραδοσιακές πρακτικές, η ζάχαρη demerara θεωρείται ως πιο φυσική και ακέραιη μορφή ζάχαρης, διότι διατηρεί περισσότερα από τα φυσικά στοιχεία και τα μεταλλικά άλατα που βρίσκονται στην ζαχαροκάλαμη.

Ανακούφιση του Δέρματος:

 Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή μιας πάστας από ζάχαρη demerara και μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από μικρές εκδορές ή ερεθισμούς στο δέρμα. Ωστόσο, πρέπει να γίνεται προσεκτικά και να δοκιμάζεται σε μικρή περιοχή πριν την εφαρμογή σε μεγαλύτερη επιφάνεια, για να αποφευχθεί η αλλεργική αντίδραση ή η ερεθισμένη επιδερμίδα.

Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της ζάχαρης demerara δεν έχουν επιστημονική υποστήριξη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως αντικατάσταση για τις προβλεπόμενες ιατρικές θεραπείες. 

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.