ΤΟΥΡΜΕΡΙΚ / ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΙΝΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

ΤΟΥΡΜΕΡΙΚ / ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΙΝΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

ΣΤΕΒΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΕΒΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΟΥΡΜΕΡΙΚ / ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΙΝΔΙΩΝ ΣΚΟΝΗ

ΤΟΥΡΜΕΡΙΚ / ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΙΝΔΙΩΝ ΣΚΟΝΗ

ΤΟΥΡΜΕΡΙΚ / ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΙΝΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

0,39 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90091
Κωδικός θέσης:
01-08
Πόντοι που κερδίζεις: 78

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ / ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΖΑ ( TURMERIC ) ΙΝΔΙΑΣ

Ο κουρκουμάς, ή κουρκούμη ή κιτρινόριζα, είναι φυτό της Νότιας Ασίας.

Όταν η ρίζα του αποξηραίνεται και αλέθεται δημιουργείται μία έντονα πορτοκαλοκίτρινη σκόνη η οποία, συνήθως χρωματίζει φαγητά και γλυκά στις κουζίνες του Μπαγκλαντές, Ινδίας, Ιράν, Πακιστάν. Είναι βασικό συστατικό  στα κάρυ.

Ο κουρκουμάς (turmeric) που επιλέξαμε παράγεται στην περιοχή Nizamabad της περιφέρειας Telangana στην Κεντρική Ινδία . Καθώς η περιοχή βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από την θάλασσα (πάνω από 500 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτή) , το κλίμα είναι τροπική σαβάνα με τις περισσότερες βροχοπτώσεις από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο και για αυτό το λόγο παράγει κουρκουμά εξαιρετικής ποιότητας.

Ο κουρκουμάς, συνήθως χρησιμοποιείται σε αλμυρά πιάτα, αλλά, χρησιμοποιείται και σε ορισμένα γλυκά.  Χρησιμοποιείται σε ψημένα προϊόντα, παγωτά, γιαούρτια, κίτρινα κέικ,  μπισκότα, για το χρωματισμό δημητριακών, σαλτσών, ζελατινών κλπ. Είναι ένα σημαντικό συστατικό στις περισσότερες σκόνες κάρι.

Στη Νότια Αφρική, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται για να προσδώσει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο βραστό λευκό ρύζι.

Στο Βιετνάμ χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα και σούπες.

Στη μεσαιωνική Ευρώπη, ο κουρκουμάς έγινε γνωστός ως το «Ινδικό σαφράν» επειδή χρησιμοποιείτο ευρέως ως εναλλακτικό της ζαφοράς.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα πορείτε να βρείτε και κουρκουμά της ίδιας ποιότητας σε σκόνη.

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Στην Ινδική παραδοσιακή ιατρική, που ονομάζεται Σίντα , ο κουρκουμάς θεωρείται ιδιαίτερα θεραπευτικός.

Γενικά υπάρχουν πολλές εφαρμογές από παραδοσιακές ιατρικές συνταγές όλης της Ασίας αλλά και της Ευρώπης. Η βασική έρευνα δείχνει οτι τα αποστάγματα από κουρκουμά μπορεί να έχουν αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

  1. Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες: Το κυριότερο φυτοχημικό συστατικό του κουρκουμά, η κουρκουμίνη, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό το κάνει ένα δημοφιλές συμπλήρωμα για την αντιμετώπιση φλεγμονών στο σώμα.

  2. Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Ο κουρκουμάς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική ζημιά που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες.

  3. Υποστήριξη της Πέψης: Ο κουρκουμάς έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί ως χορηγός για την πέψη και την υγιή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

  4. Υποστήριξη της Καρδιαγγειακής Υγείας: Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ασθενειών της καρδιάς και των αγγείων.

  5. Υποστήριξη της Υγείας του Εγκεφάλου: Η κουρκουμίνη έχει επίσης συσχετιστεί με τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και την προστασία από νευρολογικές ασθένειες, όπως η νόσος Alzheimer.

  6. Αντικαρκινικές Ιδιότητες: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία των καρκινικών κυττάρων.

Παρόλο που ο κουρκούμας έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καλύτερη απορρόφηση της κουρκουμίνης γίνεται συνήθως όταν συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι και λιπαρά τρόφιμα. Αν και το κουρκούμα μπορεί να είναι χρήσιμο ως συμπλήρωμα στη διατροφή, πάντα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων ή την έναρξη οποιασδήποτε νέας θεραπείας.

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.