ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΜΗΚΟΝΟΣΠΟΡΟΣ / ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΣ ΜΠΛΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

ΜΗΚΟΝΟΣΠΟΡΟΣ / ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΣ ΜΠΛΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

0,89 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90054
Κωδικός θέσης:
01-15
Πόντοι που κερδίζεις: 178

 Ο γνωστός καρπός του μοσχοκάρυδου προέρχεται από  δέντρο  που καλλιεργείται στις τροπικές χώρες από το οποίο παίρνουν το μοσχοκάρυδο και το μασίς  που αν και λανθασμένα, είναι γνωστό ως άνθος μοσχοκάρυδου και είναι μπαχαρικό εξαιρετικής ποιότητας.
Ο κορμός και τα φύλλα μοιάζουν με την καρυδιά. Βγάζει έναν καρπό παρόμοιο με μικρό ροδάκινο, που περιέχει ένα καρύδι που μυρίζει όμορφα όπως ο μόσχος. Ο καρπός όταν ωριμάσει ανοίγει και αφήνει να φανεί η κόκκινη σάρκα που περιβάλλει ένα γυμνό σπόρο, το μοσχοκάρυδο.

Το μοσχοκάρυδο ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 1512 από πορτογάλους ναυτικούς που το προμηθεύτηκαν από τα νησιά Μπάντα (Kepulauan Banda) . Τότε απόκτησε φήμη πανάκειας (το χρησιμοποιούσαν για 138 διαφορετικές ασθένειες) και το έτρωγαν πολύ ως τονωτικό.
Στην Κίνα, ονομάζεται Rou dou kou και χρησιμοποιείται από τον 7ο αιώνα για στομαχικά προβλήματα. Συγκεκριμένα οι κινέζοι το παίρνουν για να ζεστάνουν το στομάχι και να ρυθμίσουν τη ροή του Κι (ενέργεια).

Mαγειρική χρήση

Η χρήση του μπαχαρικού βέβαια στη μαγειρική είναι εκτεταμένη. Χρησιμοποιείται (συνήθως τριμμένο) για να καρυκεύσει διάφορα συνηθισμένα και γκουρμέ φαγητά όπως , το πατέ φασιανού, στην κρεατόπιτα, τα γεμιστά πιτσούνια, στη τυρόπιτα και αλλού. Η γεύση του είναι πικάντικη, αλλά όταν είναι φρεσκοτριμμένο είναι πολύ πιο δυνατό. Το μοσχοκάρυδο σε μικρές ποσότητες είναι κατάλληλο για  σούπες, μπεσαμέλ, κρεατόσουπες, πουρέ, πατατοκεφτέδες, μηλόπιτες, καρυδόπιτες και τάρτες φρούτων. Δίνει επίσης ξεχωριστή λεπτή γεύση σε σάλτσες, ζωμούς, κρέατα, φαγητά με σπανάκι, στο κουνουπίδι, στα σαλιγκάρια, στις ομελέτες και σε γλυκά

Οφέλη για την υγεία

Το βότανο δρα ως πεπτικό, τονωτικό, σπασμολυτικό, αντιεμετικό, διεγερτικό της όρεξης και αντιφλεγμονώδες. Τον καρπό τον χρησιμοποιούμε ως γιατρικό του πεπτικού για την ναυτία, τον έμετο, τη διάρροια, ιδίως αν οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει θετική δράση του βοτάνου στη θεραπεία της νόσου του Crohn. Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιούσαν το εξωτερικό περίβλημα του μοσχοκάρυδου για να κάνουν αλοιφή που έβαζαν σε προβλήματα ρευματισμών. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται για ρευματικούς πόνους και στην αντιμετώπιση του πονόδοντου.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.