ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ Α' ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ Α' ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ DEMERARA ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ

ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ DEMERARA ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ

ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ ΨΙΧΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ ΨΙΧΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ Α' ΕΛΛΗΝΙΚΗ

0,39 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90011
Κωδικός θέσης:
01-35
Πόντοι που κερδίζεις: 78

Η ξηρή μαγιά είναι μια μορφή μαγιάς που έχει αφυδατωθεί, δημιουργώντας έτσι μια σκόνη. Αυτή η διαδικασία την καθιστά πιο σταθερή και μεγαλύτερης διάρκειας ζωής σε σύγκριση με την υγρή μαγιά.

Η ξηρή μαγιά είναι ιδανική και για οικιακή χρήση.

Η ξηρή μαγιά χρησιμοποιείται ευρέως στην οικιακή ζαχαροπλαστική και αρτοποιία για την παρασκευή ψωμιού, αρτοσκευασμάτων, πίτσας και άλλων γευστικών εδεσμάτων. 

Η ξηρή μαγιά απαιτεί συνήθως αναστολή σε νερό πριν χρησιμοποιηθεί σε συνταγές ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας. Στη συνέχεια, μπορεί να προστεθεί απευθείας στη ζύμη ή στο μείγμα, ανάλογα με τις οδηγίες της συνταγής. Η ξηρή μαγιά είναι εύκολη στη χρήση και παρέχει σταθερά και αξιόπιστα αποτελέσματα στην ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

1. **Μέσο ανάπτυξης:** Η ικανότητά της να παράγει αέριο κατά τη διάρκεια της ζύμωσης είναι αυτό που δίνει στο ψωμί την αφράτη υφή του.

2. **Ενεργή σε χαμηλές θερμοκρασίες:** Η ξηρή μαγιά είναι πιο ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με την υγρή μαγιά. Αυτό την καθιστά ιδανική για την παρασκευή ψωμιού σε οικιακό περιβάλλον, καθώς δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες αποθήκευσης.

3. **Μεγάλη διάρκεια ζωής:** Η ξηρή μαγιά έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με την υγρή μαγιά, καθιστώντας την πιο βολική για αποθήκευση.

4. **Ευκολία χρήσης:** Η ξηρή μαγιά είναι εύκολη στη χρήση και δεν απαιτεί προηγούμενη ενεργοποίηση. Απλά προστίθεται στα ανακατεμένα συστατικά της συνταγής και αναμιγνύεται καλά.

5. **Οικονομική:** Η ξηρή μαγιά είναι πιο οικονομική σε σχέση με την υγρή μαγιά.

Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν τη ξηρή μαγιά αναπόσπαστο συστατικό στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ:

 1. Αρχαίες Εποχή: Η χρήση της μαγιάς στη ζυθοποιία και την αρτοποιία έχει αρχαίες ρίζες, με αποδείξεις που χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τη μαγιά για τη ζύμωση του ψωμιού και της μπύρας.

 2. Εξέλιξη στον Μεσαίωνα: Κατά τον Μεσαίωνα, η τεχνολογία ζύμωσης εξελίχθηκε περαιτέρω, με τη χρήση μαγιάς να ενσωματώνεται σε πολλές άλλες διαδικασίες, όπως η ζύμωση του κρασιού και η παρασκευή τυριού.

 3. Επιστημονικές Ανακαλύψεις: Η κατανόηση της μαγιάς ως μικροοργανισμού και η εξήγηση της διαδικασίας ζύμωσης βασίστηκε σε επιστημονικές ανακαλύψεις και πειράματα στην πορεία της ιστορίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μικροβιολογίας και της βιοτεχνολογίας.

 4. Βιομηχανική Εποχή: Η βιομηχανική επανάσταση σημάδεψε μια νέα εποχή για τη μαγιά, καθώς η μαζική παραγωγή και η εμπορική χρήση της επιτρέπει την παρασκευή προϊόντων όπως το ψωμί, η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά σε ευρύτερη κλίμακα.

 5. Σύγχρονη Εποχή: Σήμερα, η μαγιά είναι ένα απαραίτητο συστατικό στη διατροφή και την κουλτούρα τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χρήση της μαγιάς έχει εξελιχθεί και διευρυνθεί, με νέες εφαρμογές σε τομείς όπως η φαρμακευτική, η βιοκαύσιμη τεχνολογία και η βιομηχανία τροφίμων.

 6. Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

  Πάντα φροντίζουμε να παραλαμβάνετε την καλύτερη και προτιμότερη συσκευασία η οποία είναι ανάλογη της ποσότητας, της μορφής του προϊόντος , της υγρασίας, του μεγέθους κλπ. Οι διαθέσιμες συσκευασίες ποικίλουν.  Σακουλάκι οικολογικό kraft – σακουλάκι zip lock ασφαλείας – πλαστικά κουτάκια τύπου taper – πλαστικές σακούλες τροφίμων vacuum – υάλινα ή πλαστικά βαζάκια με ή χωρίς σταγονόμετρο (αφορά τα υγρά έλαια κλπ) και άλλου τύπου συσκευασίες που προστατεύουν το προϊόν και διασφαλίζουν την  υψηλή ποιότητα.  

  Οι φωτογραφίες συσκευασίας ή και προβολής των προϊόντων είναι ενδεικτικές.

  ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ     

  Η συσκευασία που θα επιλέξετε θα συνοδεύεται με προσωποποιημένο ταμπελάκι το οποίο θα αναφέρει, το όνομα σας, τα γραμμάρια, την ημερομηνία συσκευασίας και λήξης και άλλες πληροφορίες. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι θα παραλάβετε την πιο φρέσκια παραλαβή αποκλειστικά για εσάς.  

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.