ΑΛΑΤΙ ΑΝΘΟΣ ΑΦΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΑΝΘΟΣ ΑΦΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ

ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ

ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ALAEA ΧΑΒΑΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ALAEA ΧΑΒΑΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΑΝΘΟΣ ΑΦΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

0,94 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90100
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 188

Το φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι, ένα δώρο με το οποίο είναι ευλογημένο το Μεσολόγγι.

Το αλάτι λαμβάνεται μέσω της αποξήρανσης του θαλασσινού νερού στον ήλιο.

Ο ανθός Αφρίνα Μεσολογγίου είναι η τοπική ονομασία για τον εκλεκτό ανθό αλατιού, διεθνώς γνωστού ως fleur de sel , που παράγεται στις φυσικές αλυκές του Μεσολογγίου.

Το Μεσολόγγι διαθέτει τις μεγαλύτερες φυσικές αλυκές τις Ελλάδας και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Το φυσικό ανεπεξέργαστο άνθος αλατιού αφρίνα είναι ένα δώρο με το οποίο είναι ευλογημένο το Μεσολόγγι.

Η αφρίνα λαμβάνεται μέσω της αποξήρανσης του θαλασσινού νερού στον ήλιο.

Συλλέγεται αποκλειστικά και μόνο με το χέρι από εξειδικευμένους εργάτες με ξύλινα εργαλεία , μια παμπάλαια τεχνική που ξέρουν μόνον αυτοί που την μαζεύουν.

 Είναι η αγνότερη μορφή αλατιού και έχει τελείως διαφορετική γεύση από το αλάτι.

 Πρόκειται για ένα απόλυτα ανεπεξέργαστο φυσικό προϊόν. Περιέχει 92 απαραίτητα μέταλλα, σε αντίθεση με τα ραφιναρισμένα αλάτια του εμπορίου που περιέχουν μόλις 2 και υπόκεινται σε χημική επεξεργασία πριν φτάσουν στο τραπέζι σας. 

Η αφρίνα  συλλέγεται σε μορφή κρούστας με το χέρι, περιμετρικά των αλυκών, καθώς τα νερά της λιμνοθάλασσας στεγνώνουν.

Η ιδιαίτερη γεύση και υφή της αφρίνας Μεσολογγίου (έχει ξεχωριστή υφή, λιώνει στο στόμα και αναστατώνει τον ουρανίσκο)  σε συνδυασμό με την ανώτατη θρεπτική της αξία, την καθιστούν ένα υψηλής ποιότητας ελληνικό γαστρονομικό προϊόν.

Η αφρίνα Μεσολογγίου αποτελεί ιδανική επιλογή για σαλάτες, ωμά φαγητά και για φινίρισμα μετά το μαγείρεμα. Είναι όμως περιζήτητη και από τους ζαχαροπλάστες διότι η αφρίνα Μεσολογγίου έχει πιο «γλυκιά» γεύση σε σχέση με τα κοινά αλάτια.

Πριν ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή του αλατιού (και υποβαθμιστεί η συλλογή του από το φυσικό περιβάλλον), το αλάτι θεωρείτο το πολυτιμότερο αγαθό – πολυτιμότερο ακόμη και από το χρυσό. Την περίοδο της ακμής του πολιτισμού των Κελτών, το αλάτι χρησιμοποιείτο για την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών σωματικών και διανοητικών διαταραχών, εγκαυμάτων και άλλων παθήσεων. Έρευνες έδειξαν ότι το φυσικό θαλασσινό αλάτι συντελεί στη θεραπεία της υδροηλεκτρικής ανισορροπίας, μιας διαταραχής που προκαλεί απώλεια της ανοσοαπόκρισης, αλλεργίες και ποικίλα άλλα προβλήματα υγείας.

 

3 Bασικές συμβουλές για τη σωστή χρήση του θαλασσινού αλατιού 

  1. Διαφορετικά αλάτια διαλύονται με διαφορετικές ταχύτητες και μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να διαλύσουν. Ξεκινήστε πάντα με το αλάτι – είναι καλύτερα να προσθέσετε περισσότερο αργότερα παρά να προσθέσετε πολύ από πριν. Η θερμοκρασία κάνει επίσης τη διαφορά: ένα πιάτο που έχει αλατιστεί για γεύση ενώ είναι κρύο μπορεί να είναι πολύ αλμυρό μετά το ψήσιμο. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις σάλτσες και τα μαγειρευτά που εξατμίζονται κατά το μαγείρεμα. προσθέστε μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα αλατιού για αρχή. 
  2. Οι Γάλλοι σεφ έχουν ένα ρητό : Το φαγητό πρέπει πάντα να είναι αλατισμένο και όχι αλμυρό. Θα προσθέταμε ότι, μια πραγματικά καλή ποιότητα αλατιού μπορεί να κάνει ένα πιάτο ξεχωριστό.
  3. Έχω βάλει πολύ αλάτι, τι να κάνω; Μαζέψτε το πιάτο και/ή αραιώστε το, εάν μπορείτε, προσθέτοντας ήπια ή λιπαρά συστατικά . Τα λιπαρά (και σε κάποιο βαθμό, όξινα) συστατικά είναι κατάλληλα για την εξισορρόπηση της ανεπιθύμητης αλμυρότητας. Οι αμυλώδεις προσθήκες (όσπρια χωρίς καρυκεύματα και φέτες ωμής πατάτας μαγειρεμένες με το πιάτο σας) δεσμεύουν επίσης καλά το αλάτι. 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Μπορούμε να διαλύσουμε μία πρέζα αλάτι σε μια μικρή ποσότητα νερού, και να προσθέσουμε αυτό το νερό σε φρούτα ή άλλα τρόφιμα που εν γένει δεν μαγειρεύουμε. Αυτό θα διευκολύνει την πέψη αυτών των τροφίμων, ενώ παράλληλα συντελεί στην επαναφορά του αλκαλικού ρΗ. Η προσθήκη μίας πρέζας αλατιού στο πόσιμο νερό το καθιστά αλκαλικό και παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι προστίθεται στη μαγειρική αλλά ΚΑΙ τη ζαχαροπλαστική, όχι μόνο για να κάνει νόστιμο ή αλμυρό το φαγητό αλλά και για να αναδείξει το γλυκό στοιχείο και να μειώσει το ξινό. Σε μερικές σχολές μαγειρικής, για να εντυπωθεί αυτό στους μαθητές, ραντίζουν μισό γκρέιπφρουτ με αλάτι και το δίνουν για δοκιμή στους έκπληκτους σπουδαστές.

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Ο οργανισμός χρειάζεται αλάτι για να πέψει τους υδατάνθρακες. Όταν υπάρχει επαρκές φυσικό αλάτι, το σάλιο και τα γαστρικά υγρά διασπούν το ινώδες τμήμα των υδατανθράκων. Στη διαλυμένη και ιονισμένη του μορφή, το αλάτι διευκολύνει τις πεπτικές διεργασίες και καθαρίζει τη γαστρεντερική οδό.        Το εμπορικό επιτραπέζιο αλάτι έχει την αντίθετη επίδραση.

Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα όφελος για τον οργανισμό. Αντιθέτως, ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χολόλιθων.

Μόνο το ακατέργαστο θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι είναι σε θέση να χωνέψει, να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι ένας πολύτιμος ηλεκτρολύτης για το σώμα, ρυθμίζει δηλαδή την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό. Πρώτος ο Ιπποκράτης (400 π.Χ.) ανακάλυψε την αξία και την επίδρασή του στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν τα πολλά οφέλη από το φυσικό αλάτι: ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, ενισχύει τον μεταβολισμό, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δεν κάνει κατακράτηση υγρών, τονώνει τον οργανισμό, κάνοντάς μας εξυπνότερους, χαρούμενους και πιο δραστήριους ανθρώπους. 

Τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν για το βιομηχανοποιημένο ραφιναρισμένο αλάτι του εμπορίου.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

>Συντελεί στην πρόληψη της σιελόρροιας (η σιελόρροια κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια αλατιού)

>Δυναμώνει τα οστά: Το 27% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. Η ανεπάρκεια αλατιού και/ή η πρόσληψη ραφιναρισμένου αλατιού είναι τα πραγματικά αίτια της οστεοπόρωσης.

>Όντας φυσικό υπναγωγό, προάγει τον καλό ύπνο

>Συντελεί στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας

>Είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλικότητα και τη λίμπιντο

>Συντελεί στην πρόληψη των κιρσών και των ευρυαγγειών στα πόδια

>Εφοδιάζει τον οργανισμό με 80 απαραίτητα μέταλλα. Όλα αυτά τα μέταλλα έχουν αφαιρεθεί από το ραφιναρισμένο αλάτι (ή το σύνηθες επιτραπέζιο αλάτι) και έχουν απομείνει μόνο δύο.

>το ραφιναρισμένο, εμπορικό αλάτι περιέχει επιβλαβή πρόσθετα, όπως το πυριτικό αλουμίνιο, το οποίο έχει ενοχοποιηθεί ως βασικός παράγοντας για τη νόσο Αλτσχάιμερ.