ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ALAEA ΧΑΒΑΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ALAEA ΧΑΒΑΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΑΝΘΟΣ ΑΦΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΑΝΘΟΣ ΑΦΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ "ΜΑΥΡΟΣ ΦΑΡΑΩ"

ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ALAEA ΧΑΒΑΗΣ

1,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90101
Κωδικός θέσης:
02-25
Πόντοι που κερδίζεις: 398

ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ALAEA ΧΑΒΑΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ (ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ)

Το κόκκινο αλάτι Χαβάης “Alaea” είναι ένα μείγμα από καθαρό θαλασσινό νερό και κόκκινο άργιλο ηφαιστειακής λάβας. Αυτό το μείγμα τοποθετείται σε λίμνες αργής εξάτμισης υψηλής τεχνολογίας που αφήνουν τους κρυστάλλους ανέπαφους. Είναι ένα αγνό αλάτι, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, που δεν υποβάλλεται σε διαδικασίες καθαρισμού και οφείλει το έντονο κεραμιδί χρώμα του στον περιεχόμενο ηφαιστειακό άργιλο με υψηλή συγκέντρωση σιδήρου και ακόμη 80 μέταλλα που είναι πραγματικά ευεργετικά για τον οργανισμό.

Στην χαβανέζικη κουλτούρα ο κόκκινος άργιλος του ηφαιστιογενούς εδάφους του νησιού θεωρείται ένας θρυλικός ιαματικός πυλός με ποικίλα θεραπευτικά οφέλη, καθιστώντας το κόκκινο αλάτι “Alaea” ιδανικό για αποτοξίνωση.

Πρόκειται για ένα χονδροτριμμένο αλάτι εντυπωσιακό και πρωτότυπο στην όψη - χάρη στο κεραμιδί χρώμα του, με ήπια αλμυρή γεύση και σκληρή στεγνή υφή. Το κόκκινο αλάτι Χαβάης ταιριάζει ιδανικά με όλα τα ψητά κρέατα, ιδίως με τις χοιρινές μπριζόλες, ενώ εμπλουτίζει γευστικά τόσο κρύες όσο και ζεστές σαλάτες, χαρίζοντας ταυτόχρονα ένα τραγανό στοιχείο.

3 Bασικές συμβουλές για τη σωστή χρήση του θαλασσινού αλατιού 

  1. Διαφορετικά αλάτια διαλύονται με διαφορετικές ταχύτητες και μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να διαλύσουν. Ξεκινήστε πάντα με το αλάτι – είναι καλύτερα να προσθέσετε περισσότερο αργότερα παρά να προσθέσετε πολύ από πριν. Η θερμοκρασία κάνει επίσης τη διαφορά: ένα πιάτο που έχει αλατιστεί για γεύση ενώ είναι κρύο μπορεί να είναι πολύ αλμυρό μετά το ψήσιμο. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις σάλτσες και τα μαγειρευτά που εξατμίζονται κατά το μαγείρεμα. προσθέστε μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα αλατιού για αρχή. 
  2. Οι Γάλλοι σεφ έχουν ένα ρητό : Το φαγητό πρέπει πάντα να είναι αλατισμένο και όχι αλμυρό. Θα προσθέταμε ότι, μια πραγματικά καλή ποιότητα αλατιού μπορεί να κάνει ένα πιάτο ξεχωριστό.
  3. Έχω βάλει πολύ αλάτι, τι να κάνω; Μαζέψτε το πιάτο και/ή αραιώστε το, εάν μπορείτε, προσθέτοντας ήπια ή λιπαρά συστατικά . Τα λιπαρά (και σε κάποιο βαθμό, όξινα) συστατικά είναι κατάλληλα για την εξισορρόπηση της ανεπιθύμητης αλμυρότητας. Οι αμυλώδεις προσθήκες (όσπρια χωρίς καρυκεύματα και φέτες ωμής πατάτας μαγειρεμένες με το πιάτο σας) δεσμεύουν επίσης καλά το αλάτι. 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Μπορούμε να διαλύσουμε μία πρέζα αλάτι σε μια μικρή ποσότητα νερού, και να προσθέσουμε αυτό το νερό σε φρούτα ή άλλα τρόφιμα που εν γένει δεν μαγειρεύουμε. Αυτό θα διευκολύνει την πέψη αυτών των τροφίμων, ενώ παράλληλα συντελεί στην επαναφορά του αλκαλικού ρΗ. Η προσθήκη μίας πρέζας αλατιού στο πόσιμο νερό το καθιστά αλκαλικό και παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι προστίθεται στη μαγειρική αλλά ΚΑΙ τη ζαχαροπλαστική, όχι μόνο για να κάνει νόστιμο ή αλμυρό το φαγητό αλλά και για να αναδείξει το γλυκό στοιχείο και να μειώσει το ξινό. Σε μερικές σχολές μαγειρικής, για να εντυπωθεί αυτό στους μαθητές, ραντίζουν μισό γκρέιπφρουτ με αλάτι και το δίνουν για δοκιμή στους έκπληκτους σπουδαστές.

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Ο οργανισμός χρειάζεται αλάτι για να πέψει τους υδατάνθρακες. Όταν υπάρχει επαρκές φυσικό αλάτι, το σάλιο και τα γαστρικά υγρά διασπούν το ινώδες τμήμα των υδατανθράκων. Στη διαλυμένη και ιονισμένη του μορφή, το αλάτι διευκολύνει τις πεπτικές διεργασίες και καθαρίζει τη γαστρεντερική οδό.        Το εμπορικό επιτραπέζιο αλάτι έχει την αντίθετη επίδραση.

Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα όφελος για τον οργανισμό. Αντιθέτως, ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χολόλιθων.

Μόνο το ακατέργαστο θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι είναι σε θέση να χωνέψει, να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι ένας πολύτιμος ηλεκτρολύτης για το σώμα, ρυθμίζει δηλαδή την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό. Πρώτος ο Ιπποκράτης (400 π.Χ.) ανακάλυψε την αξία και την επίδρασή του στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν τα πολλά οφέλη από το φυσικό αλάτι: ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, ενισχύει τον μεταβολισμό, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δεν κάνει κατακράτηση υγρών, τονώνει τον οργανισμό, κάνοντάς μας εξυπνότερους, χαρούμενους και πιο δραστήριους ανθρώπους. 

Τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν για το βιομηχανοποιημένο ραφιναρισμένο αλάτι του εμπορίου.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

>Συντελεί στην πρόληψη της σιελόρροιας (η σιελόρροια κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια αλατιού)

>Δυναμώνει τα οστά: Το 27% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. Η ανεπάρκεια αλατιού και/ή η πρόσληψη ραφιναρισμένου αλατιού είναι τα πραγματικά αίτια της οστεοπόρωσης.

>Όντας φυσικό υπναγωγό, προάγει τον καλό ύπνο

>Συντελεί στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας

>Είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλικότητα και τη λίμπιντο

>Συντελεί στην πρόληψη των κιρσών και των ευρυαγγειών στα πόδια

>Εφοδιάζει τον οργανισμό με 80 απαραίτητα μέταλλα. Όλα αυτά τα μέταλλα έχουν αφαιρεθεί από το ραφιναρισμένο αλάτι (ή το σύνηθες επιτραπέζιο αλάτι) και έχουν απομείνει μόνο δύο.

>το ραφιναρισμένο, εμπορικό αλάτι περιέχει επιβλαβή πρόσθετα, όπως το πυριτικό αλουμίνιο, το οποίο έχει ενοχοποιηθεί ως βασικός παράγοντας για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.