ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΣΠΥΡΙ)

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΣΠΥΡΙ)

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΣΙΛΙ ΙΝΔΙΩΝ (Capsicum frutescens)

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΣΙΛΙ ΙΝΔΙΩΝ (Capsicum frutescens)

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΣΠΥΡΙ)

0,54 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90070
Κωδικός θέσης:
02-47
Πόντοι που κερδίζεις: 108

Μαυροπίπερο (Piper nigrum)

Το μαύρο πιπέρι αποτελεί τον καρπό του πιπερόδεντρου και μετά την συλλογή του αποξεραίνεται και χρησιμοποιείται ως καρύκευμα εδώ και χιλιάδες χρόνια ανά τον κόσμο. Το Βιετνάμ αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα πιπεριού σε όλο τον κόσμο καθώς οι γεωγραφική του θέση και το κλίμα ευνοούν την παραγωγή κορυφαίας ποιότητας. Οι κόκκοι πιπεριού ήταν ένα πολύτιμο εμπορικό αγαθό, που συχνά αναφέρεται ως "μαύρος χρυσός" και χρησιμοποιήθηκε ως μια μορφή χρημάτων και αγοράς εμπορευμάτων. 

Γευστικά θεωρείται ο βασιλιάς των μπαχαρικών επειδή έχει το πιο έντονο άρωμα και την πιο γεμάτη γεύση, καυτή και αρκετά πικάντικη! Οι τριμμένοι κόκκοι μαύρου πιπεριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαγειρευτά, σούπες, ζωμούς και τουρσιά και όχι μόνο.

Να μην ξεχνάτε,  ότι  το πιπέρι χάνει τη γεύση του όσο περισσότερο διαρκεί το  μαγείρεμα, επομένως είναι καλύτερο να το προσθέσετε προς το τέλος.

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:  Το μαύρο πιπέρι αποθηκεύεται καλύτερα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά, σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος . Ολόκληροι οι κόκκοι πιπεριού θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, αλλά το αλεσμένο πιπέρι θα διατηρηθεί στην ίδια αρχική του γευστική του δύναμη μόνο για περίπου έξι μήνες.

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πιπεριού, δοκιμάστε να το καταψύξετε!

ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαύρο πιπέρι μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα να εκκρίνει οξέα για να βοηθήσει στην πέψη των πρωτεϊνών . Το εξωτερικό στρώμα του κόκκου πιπεριού μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των λιποκυττάρων, επομένως είναι χρήσιμο για απώλεια βάρους. Η πιπερίνη σε μαύρο πιπέρι μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά της λεύκης, μιας δερματικής νόσου που προκαλεί απώλεια μελάγχρωσης σε περιοχές του δέρματος, Επίσης το μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πονόδοντου και των ασθενειών που σχετίζονται με τα ούλα καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση βακτηρίων στο στόμα όταν εφαρμόζεται στην επώδυνη περιοχή αναμεμειγμένο με αλάτι

Επιπλέον, το μαύρο πιπέρι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι πλούσιο σε βιταμίνες C,ΜΙ,Κ και Β6. 

Άλλες βιταμίνες και μέταλλα στο μαύρο πιπέρι περιλαμβάνουν:

Θειαμίνη – Βιταμίνες Β6 – Ριβοφλαβίνη – Χολίνη – Φολικό οξύ – Β καροτίνη – Βαρελοποιός – Σίδερο – Ασβέστιο – Μαγγάνιο – Υποφωσφορικός – Ψευδάργυρος – Σελήνιο – Κάλιο

 

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ :

  1. Προέλευση και καλλιέργεια: Η ποιότητα του μαύρου πιπεριού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποικιλία του πιπεριού, τον τρόπο καλλιέργειας, τις κλιματικές συνθήκες και την περιοχή παραγωγής. Το Βιετνάμ είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητα του μαύρου πιπεριού που παράγει.

  2. Μέθοδος συγκομιδής και επεξεργασίας: Η ποιότητα επηρεάζεται από τη μέθοδο συγκομιδής και την επεξεργασία του πιπεριού. Το μαύρο πιπέρι που σας προσφέρουμε έχει συλλεγεί και επεξεργαστεί με προσοχή για να διατηρηθεί η ποιότητά του.

  3. Συνθήκες αποθήκευσης: Οι συνθήκες αποθήκευσης μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ποιότητα του μαύρου πιπεριού. Η σωστή αποθήκευση σε συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας μπορεί να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη γεύση του. Οι αποθήκες μας έχουν ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία για την καλύτερη συντήρηση.

  4. Καθαρότητα: Η ποιότητα επηρεάζεται από την καθαρότητα κατά τη παρασκευή του μαύρου πιπεριού. Επειδή το πιπέρι είναι πολύ δημοφιλές ορισμένοι νοθεύουν το πιπέρι με άλλες φθηνότερες σκόνες. Εμείς σας προσφέρουμε ότι καλύτερο, απευθείας από το συσκευαστήριο.

Συνολικά, η ποιότητα του μαύρου πιπεριού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την προέλευση και τις συνθήκες καλλιέργειας και επεξεργασίας. Επιλέγοντας υψηλής ποιότητας μαύρο πιπέρι, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια βελτιωμένη γευστική εμπειρία στα φαγητά σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑ:

Ένα ρόφημα με μαύρο πιπέρι μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των φυσικών ενώσεων που περιέχει το μαύρο πιπέρι. Εδώ είναι ένα παράδειγμα απλού ροφήματος με μαύρο πιπέρι που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Υλικά:

  • 1 κούπα ζεστού νερού
  • 1/4 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά, για γλυκύτητα)

Οδηγίες:

  1. Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα ή χρησιμοποιήστε βραστό νερό.
  2. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι σε ένα κενό κούπας.
  3. Ρίξτε το ζεστό νερό πάνω από το μαύρο πιπέρι.
  4. Αν θέλετε, προσθέστε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκύτητα και ανακατέψτε καλά.
  5. Αφήστε το ρόφημα να κρυώσει λίγο πριν το πιείτε.

Αυτό το ρόφημα με μαύρο πιπέρι μπορεί να απολαμβάνεται ζεστό ή και κρύο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος να απολαύσετε τα οφέλη του μαύρου πιπεριού για την υγεία σας. Ωστόσο, θυμηθείτε να μην υπερβάλλετε με την ποσότητα του μαύρου πιπεριού, καθώς μπορεί να είναι πολύ καυτερό για κάποιους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ COCKTAIL:

Ένα κοκτέιλ με μαύρο πιπέρι μπορεί να προσθέσει μια ενδιαφέρουσα διάσταση γεύσης και αρωμάτων στο ποτό σας. Εδώ είναι ένα παράδειγμα κοκτέιλ που χρησιμοποιεί μαύρο πιπέρι:

Μαύρο Πιπέρι Bourbon Sour

Υλικά:

  • 60ml Bourbon
  • 30ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 15ml σιρόπι ζάχαρης ή αγάβης
  • 2-3 κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • Πάγος
  • Φέτα λεμόνι (για το στολισμό)

Οδηγίες:

  1. Σε ένα shaker, προσθέστε το Bourbon, το φρέσκο χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης.
  2. Προσθέστε τους κόκκους μαύρου πιπεριού.
  3. Προσθέστε πάγο στο shaker και κλείστε καλά.
  4. Ανακινήστε καλά το μείγμα για περίπου 15 δευτερόλεπτα για να αναμειχθούν τα συστατικά και να ψυχθούν.
  5. Σουρώστε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι με πάγο.
  6. Διακοσμήστε με μια φέτα λεμόνι.

Αυτό το κοκτέιλ προσφέρει μια ευχάριστη ισορροπία μεταξύ της γλυκιάς οξύτητας του Bourbon και του χυμού λεμονιού και της ελαφράς πικάντικης γεύσης του μαύρου πιπεριού. Είναι ένα εκλεπτυσμένο και ενδιαφέρον κοκτέιλ που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας. Απολαύστε το με φροντίδα και με μέτρο!

 
 

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.