ΚΥΜΙΝΟ ΙΝΔΙΩΝ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΚΥΜΙΝΟ ΙΝΔΙΩΝ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΚΥΜΙΝΟ ΙΝΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΚΥΜΙΝΟ ΙΝΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΜΑΚΡΟΠΙΠΕΡΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (JAWA)

ΜΑΚΡΟΠΙΠΕΡΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (JAWA)

ΚΥΜΙΝΟ ΙΝΔΙΩΝ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

0,89 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90041
Κωδικός θέσης:
01-24
Πόντοι που κερδίζεις: 178

Το κύμινο (Cuminum cynimun L) είναι ένα φυλλώδες φυτό που αναπτύσσεται χαμηλά στο έδαφος στην Κίνα, την Ινδία, την Μέση Ανατολή και περιοχή της Μεσογείου. Ο καρπός του φυτού ονομάζεται σπόρος κύμινου και είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο ως μπαχαρικό. Χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες διεθνείς κουζίνες όπως της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Μεσογειακής και της Ινδίας. Διατίθεται τόσο σε ολόκληρους σπόρους όσο και σε αλεσμένη μορφή.

Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη Κύμινον και είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους. Αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη (Ησαΐας) και στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Ο Διοσκουρίδης περιγράφει το κύμινο ως καλλιεργούμενο φυτό της Μ. Ασίας και της Ν. Ιταλίας, καθώς και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Οι Ρωμαίοι φαίνεται ότι επίσης γνώριζαν τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Τα φύλλα του αποτελούνται από νηματοειδή-τριχοειδή τμήματα. Τα άνθη του είναι λευκά και εμφανίζονται στο τέλος της άνοιξης. Η συγκομιδή τον σπόρων γίνεται στο χέρι, ένα-ένα, ώστε να συλλεχθούν οι καλύτεροι ποιοτικά σπόροι της παραγωγής.

Το κύμινο έχει ζεστό, γήινο άρωμα με γλυκούς και ταυτόχρονα πικρούς τόνους. Η καλύτερη γευστική απόδοση επιτυγχάνεται αφού ψηθούν-καβουρντιστούν ελαφρώς.

Κύμινο και μαγείρεμα 

Οι σπόροι κύμινου πρέπει να εντάσσονται από νωρίς στην συνταγή ώστε το μπαχαρικό να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να απελευθερώσει τα αρώματα του. Κατά την προσθήκη του μπαχαρικού σε ζεστό ζωμό και λάδι, τα αρώματα και του κύμινου διασκορπίζονται στην φαγητό και δένουν με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Το αλεσμένο κύμινο συναντάται σε διάφορα μείγματα ως βασικό μπαχαρικό, όπως στο μείγμα κάρυ. Χρησιμοποιείται επίσης και ως καρύκευμα για να αρωματίσει σάλτσες, κιμά όπως στα μπιφτέκια και στα σουτζουκάκια ακόμη και σε όσπρια όπως τα φασόλια.

Δοσολογία: Επειδή η γεύση του αλεσμένου κύμινου είναι πιο συμπυκνωμένη συγκριτικά με του ολόκληρους σπόρους θα χρειαστείτε μικρότερη δοσολογία. Για μία συνταγή που απαιτεί 1 κουταλιά της σούπας κύμινο, χρησιμοποιήστε 1 1/4 κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου.

 Προσοχή:Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.