ΣΚΟΡΔΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΝΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΣΚΟΡΔΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΝΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΣΚΟΡΔΟ ΓΚΡΑΝΟΥΛΕ (Granules) ΚΙΝΑΣ

ΣΚΟΡΔΟ ΓΚΡΑΝΟΥΛΕ (Granules) ΚΙΝΑΣ

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (Τζίντζερ) ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ 0,5εκ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (Τζίντζερ) ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ 0,5εκ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ

ΣΚΟΡΔΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΝΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

1,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90392
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 398

Το μαύρο σκόρδο, γνωστό και ως "Allium sativum" , είναι μια ποικιλία του σκόρδου που είναι ευρέως γνωστή για τις γαστρονομικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι κύριες ιδιότητες και χρήσεις του μαύρου σκόρδου περιλαμβάνουν:

Ιδιότητες:

  1. Γεύση και Αρωματικότητα: Το μαύρο σκόρδο έχει έντονη γεύση και άρωμα, που προέρχεται από τα θειικά του συστατικά.
  2. Ιατρικές Ιδιότητες: Έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για τις ιδιότητές του ως αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδες, και αντιοξειδωτικό. (διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό).
  3. Διατροφική Αξία: Το μαύρο σκόρδο περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά συστατικά όπως αλλιίνη και αλλικίνη, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία.

Χρήσεις:

  1. Μαγειρική: Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική ως μυρωδικό για να προσθέσει γεύση και άρωμα σε φαγητά όπως σάλτσες, σούπες, και κρέας. Η γεύση του μαύρου σκόρδου μπορεί να έχει μια ελαφρά γλυκιά νότα, που προσθέτει ένα ενδιαφέρον επίπεδο στις γευστικές εμπειρίες. Αυτή η πιο έντονη γεύση του μαύρου σκόρδου το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε πιο πλούσια και πιο πικάντικα φαγητά, όπως κρεατικά, σάλτσες, και σούπες, όπου μπορεί να προσφέρει έντονη γεύση και αρωμα
  2. Θεραπευτική Χρήση: Έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για να αντιμετωπίσει ποικίλες παθήσεις και να βελτιώσει τη γενική υγεία.
  3. Καλλυντική Χρήση: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικός τρόπος για την αντιμετώπιση της ακμής και άλλων προβλημάτων του δέρματος.

Ιστορία: Το σκόρδο έχει μια μακρά ιστορία χρήσης σε πολλούς πολιτισμούς. Χρησιμοποιήθηκε από αρχαίους πολιτισμούς όπως οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τη γεύση που προσδίδει στα φαγητά. Στη μέση ανατολή, χρησιμοποιήθηκε επίσης για τις ιατρικές του ιδιότητες και σε πολλές παραδόσεις ιατρικής, όπως η αγιουρβεδική ιατρική και η κινέζικη ιατρική. Η χρήση του σκόρδου συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο σήμερα τόσο για γαστρονομικούς όσο και ιατρικούς λόγους.

ΛΕΥΚΟ ή ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ?

Η κύρια ιδιαιτερότητα του μαύρου σκόρδου έναντι του κανονικού λευκού σκόρδου είναι η διαφορά στη γεύση και στην αρωματικότητα. Το μαύρο σκόρδο έχει μια πιο έντονη, πιο πικάντικη γεύση από το κανονικό σκόρδο και μια πιο έντονη αρωματική παρουσία. Αυτή η διαφορά στη γεύση και στην αρωματικότητα μπορεί να επηρεάσει τη χρήση τους σε μαγειρικές συνταγές και συνταγές φαγητών.

Επιπλέον, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το μαύρο σκόρδο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ορισμένα φυτοχημικά, όπως η αλλιίνη και η αλλικίνη, που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σε σύγκριση με το κανονικό σκόρδο.

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.