ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ADJIKA ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ΚΑΥΚΑΣΟΥ)

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ADJIKA ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ΚΑΥΚΑΣΟΥ)

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ SHICHIMI TOGARASHI (7 SPICES)

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ SHICHIMI TOGARASHI (7 SPICES)

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ARRABBIATA (ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ)

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ARRABBIATA (ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ)

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ADJIKA ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ΚΑΥΚΑΣΟΥ)

1,55 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90338
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 310

Μείγμα μπαχαρικών για να φτιάξετε την τέλεια σάλτσα adjika 

Η σάλτσα Adjika είναι μια πικάντικη σάλτσα που προέρχεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι δημοφιλής στις χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Καυκασίας, κυρίως στη Γεωργία, την Αρμενία και την Ρωσία.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής του Adjika ανάλογα με την περιοχή και τις προτιμήσεις του μάγειρα, αλλά συνήθως περιλαμβάνει πιπεριές, σκόρδο, αλάτι, κρεμμύδια, μαϊντανό, μαύρη πιπεριά και ορισμένες φορές ντομάτες ή άλλα λαχανικά.

Η σάλτσα Adjika μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά πικάντικη και αρωματική για αυτό χρησιμοποιείται ως συνοδευτική σάλτσα σε μεγάλη ποικιλία φαγητών. Μπορεί να απλωθεί πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί, να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα για πιάτα με κρέας ή ψάρι, ή ακόμα και να προστεθεί σε σούπες και στιφάδο για ένα ακόμη πιο πικάντικο άρωμα και γεύση. Είναι επίσης δημοφιλές ως συστατικό σε σαλάτες και ως γαρνιτούρα για τυριά.

Η συνταγή του Adjika μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητα των υλικών, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το Adjika είναι να δοκιμάσετε διαφορετικές συνταγές και να προσαρμόσετε τα υλικά σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις γεύσης και πικάντικου επιπέδου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ ADJIKA

- 500 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- δύο κουταλάκια από το μείγμα μπαχαρικών adjika panora και αλάτι
- Μαϊντανός ή φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπλέντερ ή τροφοδοτήστε την κατσαρόλα, προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές, το σκόρδο, το μείγμα μπ;αχαρικών adjika panora και το κρεμμύδι. Αν θέλετε το Adjika πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε και καυτερές πιπεριές ή και ακόμα περισσότερο από το μείγμα μπαχαρικών adjika.

2. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και μια μικρή ποσότητα αλατιού.

3. Μπλέντερ τα υλικά μέχρι να πάρετε μια λεία, ομοιογενή μάζα.

4. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο για μια πιο λεία υφή και ένα πλούσιο άρωμα.

5. Μεταφέρετε το Adjika σε ένα γυάλινο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί για μερικές εβδομάδες.

Αυτό το Adjika μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτική σάλτσα για ποικιλία φαγητών, όπως κρέας, ψάρια, λαχανικά ή ακόμα και απλά ψωμί. Απολαύστε το!

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.