ΚΙΟΥΜΕΛ / ΑΓΡΙΟ ΚΥΜΙΝΟ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΚΙΟΥΜΕΛ / ΑΓΡΙΟ ΚΥΜΙΝΟ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΚΙΝΟΑ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΣΠΟΡΟΣ ΠΕΡΟΥ (QUINOA PERU)

ΚΙΝΟΑ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΣΠΟΡΟΣ ΠΕΡΟΥ (QUINOA PERU)

ΚΙΟΥΜΕΛ / ΑΓΡΙΟ ΚΥΜΙΝΟ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΚΙΟΥΜΕΛ / ΑΓΡΙΟ ΚΥΜΙΝΟ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΚΙΟΥΜΕΛ / ΑΓΡΙΟ ΚΥΜΙΝΟ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

0,48 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90031
Κωδικός θέσης:
01-62
Πόντοι που κερδίζεις: 96

Το κιουμέλ ή κύμινο είναι ένα μπαχαρικό που κατασκευάζεται από τον αποξηραμένο σπόρο ενός φυτού γνωστού και ως Cuminum cyminum.

Το κύμινο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά και χρησιμοποιείται σε κουζίνες της βόρειας Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, μεταξύ πολλών άλλων. Καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Αίγυπτο και την Μέση Ανατολή και η γεύση του είναι ζεστή και γήινη αφήνοντας στο τέλος ένα γλυκόπικρο άρωμα.

Το κύμινο διατίθεται τόσο ως ολόκληρος σπόρος, όσο και αλεσμένος για να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ : 

  1. Αρωματικές Ιδιότητες: Το άγριο κύμινο έχει ένα έντονο, θαυμάσιο άρωμα που είναι ευκρινώς διαφορετικό από το κύμινο της Ινδίας (Cuminum cyminum), αλλά εξίσου ευχάριστο.

  2. Γευστικές Ιδιότητες: Έχει μια ελαφρώς πικάντικη και γλυκιά γεύση, που ταιριάζει καλά με πολλές συνταγές, από κρέας μέχρι αρτοσκευάσματα και γλυκά.

  3. Χρήση στην Κουζίνα: Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, είτε ως καρυκεύματα είτε ως πρόσθετο σε φαγητά, όπως ψωμί, γλυκά και σάλτσες.

  4. Θεραπευτικές Ιδιότητες: Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των προβλημάτων πέψης και τη διέγερση του πεπτικού συστήματος.

  5. Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες: Έχει αναφερθεί ότι το άγριο κύμινο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

  6. Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Ανάλογα με τις απαιτήσεις της συνταγή, χρησιμοποιούμε ολόκληρους ή αλεσμένους σπόρους. Τους ολόκληρους σπόρους τους προσθέτουμε από νωρίς στην συνταγή μας κατά το μαγείρεμα, ώστε το μπαχαρικό να έχει τον απαιτούμε χρόνο απελευθέρωσης των αρωμάτων του.Για καλύτερο αποτέλεσμα, σοτάρουμε του σπόρους με λάδι και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Όσον αναφορά το αλεσμένο κύμινο, μπορεί να προστεθεί οποιαδήποτε στιγμή για να εμπλουτίσει την αρωματική γεύση του πιάτου μας.

Το κύμινο το συναντάμε σε πιάτα με ρύζι, λαχανικά, μαγειρευτά, σούπες, σάλτσες μπάρμπεκιου και φυσικά, σε συνταγές για τσίλι. Επίσης αποτελεί αγαπημένο υλικό για χορτοφάγους και vegan καθώς προσδίδει αλμυρό και βαθύ άρωμα, παίζοντας πρωταγωνιστικό γευστικό ρολό στο πιάτο, όπως το κρέας. Σε σαλάτες, συνηθίζεται να καβουρντίζουμε πρώτα τους σπόρους μέσα στο τηγάνι με λάδι και έπειτα να το περιχύνουμε στα λαχανικά μας. Το τηγάνισμα των σπόρων κύμινου σε λάδι αποτελεί επίσης το πρώτο, βασικό βήμα για πολλές συνταγές με κάρυ αναμεμειγμένο με κρεμμύδι και ντομάτα. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αγαπημένο σε όλους μας Ελληνικό γύρο όπου το σκόρδο, η ρίγανη και το κύμινο είναι οι κυρίαρχες γεύσεις.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ :

Το άγριο κύμινο έχει μακρά ιστορία χρήσης για θεραπευτικούς σκοπούς σε πολλές κουλτούρες και παραδόσεις ιατρικής. Ορισμένες από τις θεραπευτικές του χρήσεις περιλαμβάνουν:

  1. Πέψη: Το άγριο κύμινο έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την πέψη και τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα ή η δυσπεψία.

  2. Κοιλιακοί Έλκοι: Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το άγριο κύμινο μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από κοιλιακούς ελκούς ή διαταραχές του εντέρου.

  3. Κατακράτηση Υγρών: Σε ορισμένες παραδόσεις ιατρικής, το άγριο κύμινο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών στο σώμα και την ανακούφιση από προβλήματα ούρων.

  4. Καταπολέμηση Κρυολογήματος: Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ότι το άγριο κύμινο μπορεί να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος ή άλλων αναπνευστικών προβλημάτων.

  5. Μείωση της Φλεγμονής: Το άγριο κύμινο έχει αναφερθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Ωστόσο, πριν αρχίσετε οποιαδήποτε θεραπευτική χρήση του άγριου κυμίνου, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στην υγεία, ειδικά αν πάσχετε από σοβαρά ιατρικά προβλήματα ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή.

ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :

Το άγριο κύμινο της Αιγύπτου είναι ένα εξωτικό και αρωματικό μπαχαρικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές συνταγές για να προσθέσει βάθος και πλούσια γεύση. Ας δούμε μερικές εξωτικές συνταγές που χρησιμοποιούν άγριο κύμινο της Αιγύπτου:

  1. Κοφτές Πατάτες με Άγριο Κύμινο και Λεμόνι: Φτιάξτε κοφτές πατάτες και αρωματίστε τις με άγριο κύμινο της Αιγύπτου, λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και απολαύστε μια γευστική συνταγή πλάι σε αγαπημένο σας κυρίως πιάτο.

  2. Καρύδια με Άγριο Κύμινο και Καρύδα: Ανακατέψτε καρύδια με άγριο κύμινο της Αιγύπτου, αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, τηγανίστε τα σε λάδι καρύδας μέχρι να ροδίσουν. Αυτό το σνακ έχει μια εκπληκτική γεύση και ταιριάζει τέλεια με ένα κρύο ρόφημα ή ποτό.

  3. Σαλάτα Ρεβίθια με Άγριο Κύμινο: Ανακατέψτε ρεβίθια με το άγριο κύμινο της Αιγύπτου, κόκκινο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΚΥΜΙΝΟ: 

Ένα ενδιαφέρον ρόφημα που μπορείτε να φτιάξετε με άγριο κύμινο της Αιγύπτου είναι το "Ρόφημα με Άγριο Κύμινο και Κανέλα". Αυτό το ρόφημα συνδυάζει την αρωματική γεύση του άγριου κυμίνου με την γλυκιά πινελιά της κανέλας και μπορεί να απολαυστεί ζεστό ή κρύο. Εδώ είναι μια απλή συνταγή:

Υλικά:
- 1 κουταλιά του γλυκού άγριο κύμινο της Αιγύπτου
- 1 κομμάτι κανέλας
- 1 κούπα νερό
- Μέλι ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
- Φρέσκο λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Αρχίστε βράζοντας το νερό σε μια κατσαρόλα.
2. Προσθέστε το άγριο κύμινο και την κανέλα στο βρασμένο νερό.
3. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 5-7 λεπτά, ώσπου να αρχίσει να αρωματίζεται.
4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το ρόφημα να κρυώσει ελαφρώς.
5. Φιλτράρετε το ρόφημα για να αφαιρέσετε τα κομμάτια του άγριου κυμίνου και της κανέλας.
6. Αν θέλετε, προσθέστε μέλι ή άλλο γλυκαντικό για γεύση.
7. Σερβίρετε το ρόφημα ζεστό, δροσιστικό με πάγο ή ακόμα και παγωμένο.
8. Για μια εξτρα πινελιά, προσθέστε μια φέτα λεμονιού.

Αυτό το ρόφημα είναι όχι μόνο αρωματικό και γευστικό, αλλά και παρέχει τα οφέλη του άγριου κυμίνου για την υγεία σας. Απολαύστε το ως ένα ζεστό ή δροσιστικό ρόφημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτές είναι μερικές εξωτικές συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε με άγριο κύμινο της Αιγύπτου για να δώσετε μια μοναδική γεύση στα πιάτα σας.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.