ΚΑΝΕΛΑ ΑΝΘΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ GUANGDONG ΚΙΝΑΣ

ΚΑΝΕΛΑ ΑΝΘΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ GUANGDONG ΚΙΝΑΣ

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

ΠΙΠΕΡΙ BUCAY PEPPER ΕΚΟΥΑΔΟΡ

ΠΙΠΕΡΙ BUCAY PEPPER ΕΚΟΥΑΔΟΡ

ΚΑΝΕΛΑ ΑΝΘΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ GUANGDONG ΚΙΝΑΣ

1,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90443
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 398

Το άνθος της κανέλας είναι ο ανθός από το κανελλόδεντρο (Cinnamomum verum ή Cinnamomum zeylanicum). Αν και οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με την κανέλα σε μορφή ξύλου ή σε σκόνη, το άνθος της κανέλας είναι μια πιο σπάνια μορφή του κανελλόδεντρου.

Κύρια παραγωγική περιοχή του άνθους κανέλας είναι η επαρχία Γκουανγκντόνγκ (Guangdong) στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κίνας. Η επαρχία Guangdong είναι γνωστή για την παραγωγή κανέλας και άλλων μπαχαρικών.

Οι κλιματολογικές συνθήκες στην επαρχία Guangdong είναι κατάλληλες για την καλλιέργεια του κανελλόδεντρου, καθώς παρέχουν υψηλή υγρασία και θερμοκρασία. Η υψηλή υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του κανελλόδεντρου και την παραγωγή άνθους κανέλας υψηλής ποιότητας.

Το άνθος της κανέλας έχει ένα εξαιρετικά αρωματικό άρωμα, παρόμοιο με την κλασική κανέλα, αλλά πιο εντονο και λουλουδάτο. Χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική ως μια εξωτική προσθήκη σε γλυκά, φαγητά, αλλά και σε ορισμένες πικάντικες συνταγές.

Μπορεί να προστεθεί σε κοκτέιλ, σε ζεστά ροφήματα όπως τσάι ή γλυκά κρασιά, ακόμη και σε συνταγές με ζυμαρικά ή ρύζι για ένα διαφορετικό αρωματικό προφίλ.

Το άνθος κανέλας είναι επίσης δημοφιλές στην αρωματοθεραπεία, όπου χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση και την ανακούφιση των αισθήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κατασκευή αρωματικών κεριών ή αρωματικών σαπουνιών.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  1. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Όπως και η κανέλα, το άνθος της κανέλας περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.

  2. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Έχει αναφερθεί ότι το άνθος της κανέλας μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

  3. Αντιμικροβιακές ιδιότητες: Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι το άνθος της κανέλας μπορεί να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και των μικροβίων.

  4. Αναζωογονητικό άρωμα: Το άνθος της κανέλας έχει ένα ευχάριστο και αναζωογονητικό άρωμα που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ενέργειας και της ηρεμίας.

Το άνθος της κανέλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βότανο για διάφορους σκοπούς, λόγω των πιθανών θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Ορισμένοι από τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπεριλαμβάνουν:

  1. Ανακούφιση από τον πόνο: Η κανέλα έχει αναφερθεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βότανο για την ανακούφιση από τον πόνο, όπως ο πόνος αρθρώσεων ή οιμιοιαθηλοειδικού.

  2. Υποστήριξη της πέψης: Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην πέψη και να μειώσει τις δυσκοιλιότητες ή τις κοιλιακές διαταραχές.

  3. Αντιμικροβιακές ιδιότητες: Η κανέλα έχει επίσης αναφερθεί ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των μικροβίων.

  4. Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος: Μερικοί ισχυρίζονται ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και να προστατεύσει το σώμα από ασθένειες.

  5. Διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη: Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Παρ' όλα αυτά, πριν χρησιμοποιήσετε την κανέλα ως βότανο για θεραπευτικούς σκοπούς, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν εξειδικευμένο βοτανολόγο, ιδίως αν πάσχετε από κάποια υπάρχουσα πάθηση ή αν παίρνετε φάρμακα.

Η χημική ανάλυση του άνθους της κανέλας αποκαλύπτει τη σύνθεση των χημικών ενώσεων που περιέχονται σε αυτόν. 

  1. Κουμαρίνες: Οι κουμαρίνες είναι μια κατηγορία χημικών ενώσεων που χαρακτηρίζουν το άρωμα της κανέλας. Είναι υπεύθυνες για το γλυκό και ζεστό άρωμα της κανέλας. Η κύρια κουμαρίνη που περιέχεται στο άνθος της κανέλας είναι η κουμαρίνη.

  2. Αλδεΰδες: Αλδεΰδες όπως η κινναμαλδεΰδη συμβάλλουν στον χαρακτηριστικό γλυκό και θερμό γεύση της κανέλας.

  3. Φαινόλες: Φαινόλες όπως οι κατεχίνες παρέχουν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κανέλας.

  4. Κιναμυλικά αλκαλοειδή: Αυτές οι ενώσεις προσδίδουν στην κανέλα τις αντιμικροβιακές της ιδιότητες.

Εκτός από τα παραπάνω, το άνθος της κανέλας περιέχει επίσης αρκετά άλλα φυτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά που μπορούν να έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

 

 
 
 
 
 
 
Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.