ΒΑΝΙΛΙΑ FRUCTUS ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ (STICK)

ΒΑΝΙΛΙΑ FRUCTUS ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ (STICK)

ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΒΑΝΙΛΙΑ FRUCTUS ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ (STICK)

3,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90003
Κωδικός θέσης:
01-44
Πόντοι που κερδίζεις: 798

ΒΑΝΙΛΙΑ FRUCTUS ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ STICK

Η φυσική βανίλια είναι από τα πλέον ιδιαίτερα μπαχαρικό στον κόσμο. Η γεύση της πολύπλοκη και το άρωμα της ευγενικό και μεθυστικό. Η βανίλια παράγεται από ένα είδος ορχιδέας. Εκτός από τη μοναδική γεύση και άρωμα έχει και μοναδικό/ιδιαίτερο τρόπο αναπαραγωγής και συλλογής. Το άνθος της εμφανίζεται μόνο μία μέρα κάθε χρόνο. Για να προκύψει το φυτό "βανίλια", η γονιμοποίηση πρέπει να γίνει μόνο εκείνη τη μέρα του χρόνου που εμφανίζεται το άνθος, ανάλογα γίνεται και η συλλογή. Επίσης οι καιρικές συνθήκες παίζουν βασικό ρόλο στην ποιότητα γι’ αυτό και το απομονωμένο νησί της Μαδαγασκάρης είναι ο τέλειος τόπος για την καλύτερη (και ακριβότερη) βανίλια.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΒΟΥ (STICK) ΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:

Συνήθως χρησιμοποιούμε το εσωτερικό του λοβού (stick). Εσωτερικά κρύβονται όλα τα μαγευτικά αρώματα της βανίλιας. Με ένα μαχαίρι σχίζουμε κατά μήκος το λοβό και τον ανοίγουμε. Ξύνουμε το εσωτερικό μέρος με το μαχαίρι ώσπου να μαζέψουμε όλα τα σποράκια που περιέχονται. Αυτούς τους σπόρους χρησιμοποιούμε στη συνταγή μας. Αυτό που απομένει μην το πετάξετε. Βάλτε το και αυτό στη συνταγή και αφαιρέστε το στο τέλος.  

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:

Ταιριάζει σε όλα τα γλυκά σοκολάτας, στα προϊόντα αρτοποιίας, πουτίγκες, παγωτά, αφεψήματα, ενώ ορισμένοι σεφ την χρησιμοποιούν και σε κρεατικά.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΩΣ ΒΟΤΑΝΟ:

O κύριος χαρακτηρισμός της βανίλιας ως αφροδισιακού την ακολουθεί από την εποχή των Αζτέκων. Επιπλέον, η βανίλια βοηθά τη χώνεψη, ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές και τονώνει το νευρικό σύστημα. Επειδή η βανίλια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε μαγνήσιο, λέγεται πως βελτιώνει την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη. Το αυξημένο περιεχόμενο της βανίλιας σε μαγγάνιο και χαλκό συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας των οστών και των μυών, καθώς επίσης ενισχύει και την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Διατηρείται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και συντηρείται χωρίς να χάσει τις ιδιότητές της για πάνω από ένα χρόνο.

Η συντήρηση και η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας γίνεται σε ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία για την εξασφάλιση της παραλαβής του προϊόντος στη βέλτιστη δυνατή ποιότητα.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Πάντα φροντίζουμε να παραλαμβάνετε την καλύτερη και προτιμότερη συσκευασία η οποία είναι ανάλογη της ποσότητας, της μορφής του προϊόντος , της υγρασίας, του μεγέθους κλπ. Οι διαθέσιμες συσκευασίες ποικίλουν.  Σακουλάκι οικολογικό kraft – σακουλάκι zip lock ασφαλείας – πλαστικά κουτάκια τύπου taper – πλαστικές σακούλες τροφίμων vacuum – υάλινα ή πλαστικά βαζάκια με ή χωρίς σταγονόμετρο (αφορά τα υγρά έλαια κλπ) και άλλου τύπου συσκευασίες που προστατεύουν το προϊόν και διασφαλίζουν την  υψηλή ποιότητα.  

Οι φωτογραφίες συσκευασίας ή και προβολής των προϊόντων είναι ενδεικτικές.

ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ     

Η συσκευασία που θα επιλέξετε θα συνοδεύεται με προσωποποιημένο ταμπελάκι το οποίο θα αναφέρει, το όνομα σας, τα γραμμάρια, την ημερομηνία συσκευασίας και λήξης και άλλες πληροφορίες. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι θα παραλάβετε την πιο φρέσκια παραλαβή αποκλειστικά για εσάς.  

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.