ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ RAS EL HANUT

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ RAS EL HANUT

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ HARISSA ΜΑΡΟΚΟΥ

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ HARISSA ΜΑΡΟΚΟΥ

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ WASABI

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ WASABI

ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ RAS EL HANUT

0,92 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90315
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 184

Το Ras el hanut είναι ένα σύνθετο αρωματικό μείγμα μπαχαρικών περίφημα συνδεδεμένο με την μαροκινή κουζίνα. Η κυριολεκτική μετάφραση του στα αγγλικά σημαίνει <<Head of the shop>> δηλαδή η κεφαλή του καταστήματος. Αυτός ο όρος υποδηλώνει ότι πρόκειται για το κορυφαίο προϊόν που μπορεί να υπάρξει σε ένα μαγαζί πώλησης μπαχαρικών. 

Περιέχει μοσχοκάρυδο,κάρδαμο, γλυκάνισο, ginger, πιπεριές με τα συστατικά του να φθάνουν σε αριθμό τα 30 που μπορούν να δώσουν διαφορετικούς συνδυασμούς. Το μείγμα έχει χρυσοκίτρινο χρώμα και πωλείται αλεσμένο σε μορφή λεπτής πούδρας.

Για τους εμπόρους  του Μαρόκου ήταν πάντοτε τιμητικό να βρουν ένα μείγμα μπαχαρικών ξεχωριστό που θα ενθουσίαζε τον πελάτη. Το Ras el Hanut φαίνεται ότι μοιάζει με το κάρυ έχει γεμάτη γεύση με νότες ανθέων σε μερικές περιπτώσεις.
Αρωματίζει  και δίνει γεύση στο κοτόπουλο, αρνί  κοκκινιστό, το ρύζι, αλλά και στα ψητά σχάρας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για την παρασκευή του Ras el hanut. Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές βασισμένες στις γευστικές προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο τα βασικά συστατικά του μείγματος είναι μαύρο πιπέρι, κόλιανδρος, μπαχάρι, κύμινο, τζίντζερ, φρεσκοτριμμένη κανέλα και κουρκουμάς.

Μαροκινή συνταγή για Tagine Αρνί με Ras el hanut.
Υλικά:
1kg αρνί σε μερίδες
2 κουτ. νερό
3 κουτ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελ. Σκόρδο
3 κουτ. κόλιανδρο τριμμένο
3 κουτ. μαϊντανός
2 κουτ. ras el hanut
Αλάτι
Συνδυάζουμε και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα σκεπάζουμε στο σκεύος, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 2 ώρες.
Μπορούμε μέσα στο tagine να προσθέσουμε πατάτες, καρότα,, φασολάκια.
 

Κοτόπουλο με Ras el Hanout:

Χρησιμοποιήστε το Ras el Hanout για να αρωματίσετε κομμάτια κοτόπουλου πριν τα ψήσετε, ψήστε στο φούρνο ή στην σχάρα.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι βασμένο με αρώματα, όπως ανθότυρο ή αμύγδαλα, και φρέσκα λαχανικά.

λαχανικα με Ras el Hanout:

Κόψτε λαχανικά, όπως κολοκύθια, καρότα, πατάτες και κόκκινη πιπεριά, και αρωματίστε με Ras el Hanout.

Ψήστε τα στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι για ένα υγιεινό και γευστικό φαγητό

Κοκτέιλ σπιτικού μαρτίνι με Ras el Hanout:

Ανακατέψτε το Ras el Hanout με φρέσκο χυμό λεμονιού, μέλι και βότκα για ένα μοναδικό και εξωτικό κοκτέιλ.

 

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για τη χρήση του Ras el Hanout στην κουζίνα σας. Μπορείτε να το προσθέσετε σε πολλά άλλα φαγητά για να δώσετε μια μοναδική και εκλεπτυσμένη γεύση.

 
 
 
Συντήρηση μείγματος: φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον για μεγάλο διάστημα.
 
Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.