ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 8εκ. ΒΙΕΤΝΑΜ  (CASSIA QUANG NGAI)

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 8εκ. ΒΙΕΤΝΑΜ (CASSIA QUANG NGAI)

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA) ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA) ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΚΑΝΕΛΑ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΗ  (CASSIA QUANG NGAI)

ΚΑΝΕΛΑ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΗ (CASSIA QUANG NGAI)

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 8εκ. ΒΙΕΤΝΑΜ (CASSIA QUANG NGAI)

0,49 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90017
Κωδικός θέσης:
02-52
Πόντοι που κερδίζεις: 98

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 8εκ ΒΙΕΤΝΑΜ (Quảng Ngãi Viet Nam ) 

Η κανέλα Βιετνάμ (Vietnamese cinnamon ή Saigon cinnamon) – γνωστή και ως «βιετναμέζικη κασσία» (cassia) – παράγεται από τον εσωτερικό φλοιό του δέντρου Cinnamomum loureiroi, το οποίο είναι ενδημικό φυτό της ενδοχώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας. Παρόλο που είναι γνωστή ως κανέλα Saigon (νότια επαρχία του Βιετνάμ), παράγεται στα κεντρικά υψίπεδα του Βιετνάμ, στην επαρχία Quảng Ngãi . 

Η αρχική μορφή της κανέλας είναι σε μορφή ξύλου, τα τεμάχια ξύλου κανέλας κόβονται στο μέγεθος των 8 εκ επιμελώς.

Η κανέλα (cassia) έχει καφέ χρώμα και λεπτεπίλεπτη υφή.

Συγκριτικά με άλλα είδη κανέλας, η βιετναμέζικη κανέλα έχει την υψηλότερη συγκέντρωση σε αιθέρια έλαια, γεγονός που της προσδίδει δυνατό σύνθετο άρωμα και εντονότερη πικάντικη γεύση. 

Σε σχέση με την τριμένη κανέλα , το ξύλο κανέλας διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτη τη γεύση του για πολύ καιρό,

Χρήσεις της Βιετναμέζικης κανέλας (cassia) σε διάφορες συνταγές

  • Σε πιατέλες φρούτων με μέλι και καρύδια
  • Σε ρυζόγαλο και γιαούρτι με μέλι
  • Στο πρωινό: σε μούσλι, δημητριακά, βρώμη – με ή χωρίς γάλα
  • Σε ζεστά ροφήματα, όπως το σαλέπι ή ακόμα και ο καφές
  • Σε διάφορα γλυκά: στρούντελ, ρολλάκια κανέλας (cinnamon rolls), φανουρόπιτα, λουκουμάδες, μπουγάτσα, καρυδόπιτα, μπισκότα, μουστοκούλουρα
  • Σε στιφάδο, μουσακά, κανελόνια, σουτζουκάκια, κιμά, κοκκινιστές σάλτσες – για μια νότα πολίτικης κουζίνας

Σε χώρες της Μέσης Ανατολής η κανέλα χρησιμοποιείται σε αλμυρά πιάτα με αρνί ή κοτόπουλο, ενώ στην κουζίνα της Περσίας χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές σούπες και τοπικά ποτά. Επίσης, στο Μεξικό η κανέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καρύκευμα για την χρήση της στην παρασκευή σοκολάτας.

 

Οφέλη στην υγεία από την κανέλα (cassia) Βιετνάμ

Η Βιετναμέζικη κανέλα (cassia) θεωρείται πως έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μελέτες ανασκόπησης έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωσή της σχετίζεται με βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου σε ασθενείς με διαβήτη, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της «κακής» LDL χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, αρκετοί ισχυρίζονται ότι διαθέτει αντιμικροβιακή δράση, συμβάλλοντας στη στοματική υγιεινή και στην καταπολέμηση της δύσοσμης αναπνοής.

Η Βιετναμέζικη κανέλα cassia έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κουμαρίνη 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.