ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΙΝΔΙΩΝ

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΙΝΔΙΩΝ

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΚΙΝΑΣ)

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΚΙΝΑΣ)

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΙΝΔΙΩΝ (Kerala)

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΙΝΔΙΩΝ (Kerala)

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΙΝΔΙΩΝ

0,49 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90060
Κωδικός θέσης:
01-58
Πόντοι που κερδίζεις: 98

Το καυτερό μπούκοβο (Capsicum annuum) είναι μια κομμένη/τριμμένη πιπεριά που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελληνική παραδοσιακή, Βαλκανική αλλά και εξωτική κουζίνα, ειδικά στη νοτιοανατολική Ασία. Είναι γνωστή πιπεριά λόγω του μικρού μεγέθους και της έντονης πικάντικης γεύσης της. Το καυτερό μπούκοβο χαρακτηρίζεται από το δυνατό του άρωμα και την έντονη καυτερή γεύση του.

Το Ινδικό μπούκοβο που σας προσφέρουμε προέρχεται από τη περιοχή της Kerala. Η Kerala βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ινδίας και είναι γνωστό για τον πλούτο των μπαχαρικών και των μυρωδικών που παράγονται εκεί. Όπως είναι γνωστό, η Ινδία κατέχει την αρχαιότερη παράδοση στην μαγειρική και συνεπώς στην παραγωγή καρυκευμάτων. 

Το Ινδικό καυτερό μπούκοβο έχει μια έντονη και πικάντικη γεύση που μπορεί να δώσει μια εντυπωσιακή αίσθηση στα φαγητά. Η γεύση του είναι πιο πικάντικη από άλλα μπαχαρικά πιπέρια. Όταν χρησιμοποιείται με μέτρο, μπορεί να προσθέσει μια ευχάριστη πικάντικη νότα στα φαγητά, αλλά όταν χρησιμοποιείται σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να γίνει πολύ-πολύ καυτερό.

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΜΠΟΥΚΟΒΟ"

Το όνομα Μπούκοβο προέρχεται από τη λέξη bukva, που σημαίνει «οξιά» στα Σερβικά και οφείλεται στο δάσος με τις οξιές που περιέκλειε το χωριό. Εκεί καλλιεργείται ένα είδος της καυτερής πιπεριάς Capsicum annuum. Το όνομα της πιπεριάς έχει διαφορετικά ονόματα ανάλογα την περιοχή/χώρα που καλλιεργείται.

Μαγειρική χρήση

Το μπούκοβο είναι το μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε μεγάλη κλίμακα στην κουζίνα της βόρειας Ελλάδας. Η χρήση του είναι απαραίτητη στη μαγειρική κυρίως όταν επιθυμούμε να δώσουμε μια ξεχωριστή αλλά ταυτόχρονα γλυκοκαυτερή γεύση στα φαγητά μας.
Χρησιμοποιείται στο λάχανο τουρσί,  και συνιστάται για τον πατσά και γενικότερα για σούπες, βραστά αλλά και ψητά. Ιδανικό στην φασολάδα ,σε σάλτσες, επίσης προστίθεται και στα κίτρινα τυριά για πιο πικάντικη γεύση. Ταιριάζει με ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικό, μαϊντανό και σκόρδο, πιπέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπούκοβο είναι πολύ πικάντικο, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται με μέτρο, ιδίως αν δεν είστε συνηθισμένοι στην καυτερή γεύση.

Στη μαγειρική, το καυτερό μπούκοβο χρησιμοποιείται για να προσθέσει καύση και γεύση σε ποικίλα πιάτα, όπως φαγητά κατσαρόλας, σάλτσες, μαρινάδες, ψητά και συνταγές stir-fry. Επίσης, χρησιμοποιήτε αποξηραμένο τεμαχισμένο σε μικρά τεμαχίδια ή σε μορφή σκόνης, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλές παραδοσιακές βαλκανικές και ασιατικές συνταγές και δίνει έναν χαρακτηριστικό πικάντικο τόνο στα πιάτα.

ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:

Το μπούκοβο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και ενδείκνυται για την υγεία για πολλούς λόγους. 

  1. Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες: Το μπούκοβο περιέχει καψαϊκίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των φλεγμονών στο σώμα.

  2. Βιταμίνες και Αντιοξειδωτικά: Το μπούκοβο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από την οξείδωση.

  3. Υποστήριξη του Ανοσοποιητικού Συστήματος: Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μπούκοβο μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

  4. Βελτίωση της Πέψης: Οι πικάντικες ουσίες που περιέχονται στο μπούκοβο μπορούν να βελτιώσουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

  5. Ανακούφιση Πόνου: Η καψαϊκίνη στο μπούκοβο μπορεί να έχει αναλγητικές ιδιότητες και να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, όπως ο πόνος των αρθρώσεων ή ο πόνος από την νευροπάθεια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη ότι το μπούκοβο μπορεί να είναι πολύ πικάντικο για ορισμένους ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία ή άλλες παρενέργειες σε υψηλές ποσότητες. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν προσθέσετε μεγάλες ποσότητες μπούκοβου στη διατροφή σας, ειδικά εάν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή.

 

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις