ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 5εκ. ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA)

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 5εκ. ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA)

ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ ΨΙΧΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ ΨΙΧΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA) ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA) ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 5εκ. ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA)

0,69 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90014
Κωδικός θέσης:
02-50
Πόντοι που κερδίζεις: 138

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 5εκ. ΚΕΥΛΑΝΗΣ (Ceylon cinnamon)

Η κανέλα Κεϋλάνης (Ceylon) – γνωστή και ως «αληθινή κανέλα» – παράγεται από τον εσωτερικό φλοιό του αειθαλούς δέντρου Cinnamomum verum, το οποίο βρίσκεται κυρίως στη Σρι Λάνκα (Κεϋλάνη). Έως και το 90% της παγκόσμιας παραγωγής C. verum καλλιεργείται στη Σρι Λάνκα με μία εργώδη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας.

Το ξύλο κανέλας Κεϋλάνης μήκους 5 εκατοστών , αποτελεί αληθινό ξύλο κανέλας, το οποίο – εκτός από τη διακόσμηση – προσφέρει πλούσιο άρωμα και γεύση στα πιάτα μας. Το ξύλο αυτό είναι ιδιαίτερα εύθραυστο (σε αντίθεση με την κανέλα cassia που θεωρείται υποδεέστερη), αποτελούμενο από πολλά λεπτά φυλλαράκια, και χρειάζεται λεπτές κινήσεις κατά τη διαχείρισή του. Συγκριτικά με τη σκόνη κανέλας, το ξύλο κανέλας διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διατηρώντας το έντονο πλούσιο άρωμά του.

Χρήσεις του ξύλου γνήσιας κανέλας Κεϋλάνης (stick) σε διάφορες συνταγές

  • Ζεστό ρόφημα με νερό, λεμόνι, μέλι και ένα ξυλάκι κανέλας
  • Ζεστό ρόφημα πράσινου τσαγιού με ένα ξυλάκι κανέλας στην κούπα
  • Ζεστό κρασί με φλούδες πορτοκαλιού, μπαχαρικά και ένα ξυλάκι κανέλας μέσα σε κάθε κούπα
  • Σε πιατέλες φρούτων με μέλι και καρύδια για διακόσμηση και πλούσιο άρωμα κανέλας
  • Σε πιατέλες σιροπιαστών γλυκών για διακόσμηση και πλούσιο άρωμα κανέλας

 

Χρήση σε γλυκά

Στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χρησιμοποιείται για την παρασκευή  μιας ευρύτατης γκάμας παραδοσιακών γλυκών. Τα συναντάμε σε σιροπιαστά καθώς η απόδοση του αρώματος τους, σε συνδυασμό με το γαρύφαλλο, πετυχαίνουν μία άρτια ισορροπημένη γεύση. Βασικός παράγοντας για την επίτευξη του γλυκού μας είναι άριστη ποιότητα των sticks που χρησιμοποιούμε στην συνταγή. Συνεπώς η κανέλα Κεϋλάνης αποτελεί αναμφίβολα το κλειδί της επιτυχίας! Να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να αποφύγουμε την χρήση κανέλας σε μορφή σκόνης παρά μόνο το ξύλο, προκείμενου να μην θολώσει το σιρόπι μας. Το ίδιο ισχύει και για τα γλύκα του κουταλιού.

Χρήση σε ρύζι

Σε συνταγές με ρύζι ,εμπνευσμένες από την ασιατική κουζίνα, συνηθίζεται η χρήση της κανέλας και πολλές φορές αποτελεί την υπογραφή του πιάτου. Τοποθετούμε ένα ξύλο μέσα στον ατμομάγειρα ή την κατσαρόλα ενώ το ρύζι ψήνεται και το αφαιρούμε πριν σερβίρουμε. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε σε πιάτα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής καθώς και σε κουσκούς ή κινόα.  

Χρήση σε ροφήματα

Τα ζεστά ροφήματα είναι ένας εύκολος τρόπος για να συμπεριλάβουμε ολόκληρα ξυλάκια κανέλας στην καθημερινότητα μας. Απλώς τοποθετούμε ένα ξύλο κανέλας στο φλυτζάνι μας και το αφήνουμε να εμποτίσει διακριτικά στο ρόφημα μας. Όση περισσότερη ώρα το αφήσουμε τόσα περισσότερα αρώματα θα απελευθερωθούν από το φλοιό του ξύλου. Έπειτα το αφαιρούμε με έναν κουταλάκι και απολαμβάνουμε το ποτό μας. Ταιριάζει εξαιρετικά σε ζεστό τσάι, ρόφημα σοκολάτας και κακάο, ζεστό κρασί και ζεστό μηλίτη.

Οφέλη στην υγεία από την κανέλα Κεϋλάνης

Η γνήσια κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται πως έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μελέτες ανασκόπησης έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωσή της σχετίζεται με βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου σε ασθενείς με διαβήτη, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της «κακής» LDL χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, αρκετοί ισχυρίζονται ότι διαθέτει αντιμικροβιακή δράση, συμβάλλοντας στη στοματική υγιεινή και στην καταπολέμηση της δύσοσμης αναπνοής.

Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται ανώτερη διατροφικά από την κοινή κανέλα (κανέλα Cassia), ενώ η τακτική της κατανάλωση θεωρείται ασφαλής συγκριτικά με τη συχνή κατανάλωση κανέλας Cassia, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κουμαρίνη και η υπερκατανάλωσή της ενέχει κίνδυνο ηπατοτοξικότητας και νεφροτοξικότητας.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις