ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΟΜΟΡΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (Clove)

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΟΜΟΡΕΣ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (Clove)

ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΦΥΤΙΚΗ EUROVANILLIN PLUS ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΦΥΤΙΚΗ EUROVANILLIN PLUS ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

0,40 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90005
Κωδικός θέσης:
01-28
Πόντοι που κερδίζεις: 80

Το γαρύφαλλο είναι το αποξηραμένο μπουμπούκι του δέντρου Syzygium aromaticum και ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά που υπάρχουν. Το δέντρο του ευδοκιμεί σε θερμά κλίματα συνεπώς η περιοχή της Μαδαγασκάρης πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την άριστη ποιότητα παραγωγής.  Κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παγκόσμιες κουζίνες καθώς προσδίδει ένα ιδιαίτερο άρωμα στις συνταγές και συνδυάζεται με πολλές τροφές. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα χαρακτηριστικά του, τα οποία προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

Πως μπορώ να το καταναλώσω;

ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΩΝ

Το άρωμα και η γεύση του φέρνουν στο μυαλό ανατολίτικο και ταυτόχρονα σπιτικό φαγητό.

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους χρήσης είναι σε μείγματα κρεάτων για να τα μαρινάρουμε. Σε συνδυασμό με αλλά μπαχαρικά της αρεσκείας μας, παρασκευάζουμε το μείγμα μας και κάνουμε επάλειψη στο κρέας. Συνδυάζεται εξαιρετικά με χοιρινό, μοσχάρι αλλά και κοτόπουλο. Το ιδιαίτερο άρωμα του γαρυφάλλου προσδίδει έντονη ζεστασιά αλλά και χαρακτήρα σε κάθε πιάτο. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε για σάλτσες και ριζότο. 

Επίσης τα ζυμαρικά συνδυάζονται υπέροχα με το γαρύφαλλο. Για αυτόν τον λόγο πολλοί σεφς

το συμπεριλαμβάνουν  στις συνταγές τους για σάλτσες. Αν λοιπόν θέλουμε  να εντυπωσιάσουμε με ένα πιάτο ζυμαρικών, το γαρύφαλλο είναι το μυστικό που θα το απογειώσει!  

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι η παρασκευή τσάι για την καταπολέμηση πεπτικών δυσλειτουργιών. Το γαρύφαλλο έχει την ιδιότητα να διαλύει τα αέρια του στομάχου χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του. Η παρασκευή του ευεργετικού ροφήματος είναι εύκολη και απλή. Αφού προετοιμάσουμε  το τσάι, προσθέτουμε 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε και σε smoothies.  

 

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.