ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΜΜΩΝΙΑ (ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΗ)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΜΜΩΝΙΑ (ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΗ)

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΟΜΟΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΟΜΟΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

0,28 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90002
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 56

Αστεροειδής Γλυκάνισος ή Illicium verum ή badiane (μπαντιάν) , Είναι μπαχαρικό που μοιάζει πολύ στη γεύση, με τον γλυκάνισο, ο οποίος λαμβάνεται από το αστεροειδούς σχήματος περικάρπιο των καρπών τα οποία συλλέγονται λίγο πριν την ωρίμανση. Εισάγεται από το βορειοανατολικό Βιετνάμ από όπου προέρχεται και η παγκοσμίως καλύτερη ποιότητα αστεροειδούς γλυκάνισου.

ΧΡΗΣΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ/ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ: ενισχύει τη γεύση του κρέατος. Δίνει εξαιρετική και ιδιαίτερη γεύση σε σούπες, κόκκινες σάλτσες, κοκκινιστά φαγητά, όσπρια, ρύζι και "απογειώνει" το μυδοπίλαφο. Αρωματίζει γλυκά - κέικ κλπ. Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα κατά την προετοιμασία των περισσότερων ινδικών φαγητών αλλά και στην κινεζική - βιετναμέζικη - μαλαισιανή και ινδονησιακή κουζίνα.

ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΤΟ: Είναι μοναδικό για την παραγωγή λικέρ, ειδικά στην παραγωγή του λικέρ Galliano (δηλαδή λικέρ με άρωμα γλυκάνισου-βανίλιας και βοτάνων) αλλά για την παραγωγή του sambuca, pastis και πολλών τύπων από αψέντι. Χρησιμοποιείται επίσης, στην Γαλλική συνταγή του θερμού κρασιού: που ονομάζεται vin chaud (ζεστός οίνος).

ΧΡΗΣΗ ΩΣ ΒΟΤΑΝΟ : θεωρείται βότανο χωνευτικό, αντιρρευματικό, εφιδρωτικό και αντιπυρετικό, διουρητικό και καθαρτικό. Ως αφέψημα θερμαντικό και τονωτικό της αιματικής κυκλοφορίας, εξωτερικά με εντριβές για να ανακουφίσει τις μυϊκές κράμπες, την οσφυαλγία και το λουμπάγκο. Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα κατά την εμμηνόπαυση, ακόμα και ως αφροδισιακό σε άνδρες.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ: Ρίχνουμε ένα "αστεράκι" στο μπρίκι (περίπου 200-300ml νερού) , βράζουμε για 5-10 λεπτά , στραγγίζουμε και το πίνουμε.

Γενικά επειδή χρησιμοποιείται στην πρακτική ιατρική χιλιάδες χρόνια και από πολλούς λαούς αναφέρονται άπειρες εφαρμογές η θεραπευτική χρήση όμως θα πρέπει πάντα να γίνεται με συμβουλή γιατρού.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.