ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ (CHILI) ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ (CHILI) ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ VELER 15m

ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ VELER 15m

STICKS CROCO  ΑΛΑΤΙ 250gr

STICKS CROCO ΑΛΑΤΙ 250gr

ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ (CHILI) ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΒΙΕΤΝΑΜ

1,78 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90356
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 356

Το ολόκληρο κόκκινο τσίλι (πιπεριά) από το Βιετνάμ είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλές κουζίνες λόγω του ζωηρού χρώματος και της πικάντικης γεύσης του. Το Βιετνάμ είναι γνωστό για την παραγωγή διαφόρων τύπων πιπεριών τσίλι (Capsicum annuum). Αυτά τα τσίλι είναι μικρά και λεπτά, ώριμα, κόκκινα.

Στη βιετναμέζικη κουζίνα, ολόκληρα κόκκινα τσίλι χρησιμοποιούνται συχνά σε stir-fries, σούπες, σάλτσες και μαρινάδες για να προσθέσουν καυστικότητα και βάθος γεύσης στα πιάτα. Ολόκληρα αποξηραμένα κόκκινα τσίλι χρησιμοποιούνται επίσης συνήθως για την παρασκευή πάστας ή σκόνης τσίλι, η οποία είναι βασικό καρύκευμα σε πολλές κουζίνες και στη βιετναμέζικη μαγειρική.

Επιλέξαμε ολόκληρα κατακόκκινα τσίλι από το Βιετνάμ εξαιρετικής ποιότητας.

Μπορεί να διαφέρουν ως προς το επίπεδο θερμότητας, επομένως είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε ένα μικρό κομμάτι πριν τα χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά αν δεν είστε συνηθισμένοι στα πικάντικα τρόφιμα.

Επιπλέον, αποθηκεύστε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι ολόκληρες κόκκινες πιπεριές από το Βιετνάμ έχουν πολλές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία, πολλές από τις οποίες οφείλονται στα φυτοχημικά συστατικά τους. 

  1. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες: Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

  2. Περιεκτικότητα σε καροτενοειδή: Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν καροτενοειδή, έναντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου.

  3. Φλαβονοειδή: Αυτά τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στις κόκκινες πιπεριές έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς και στη μείωση του κινδύνου καρκίνου.

  4. Καυστική ουσία (Capsaicin): Η καυστική ουσία που βρίσκεται στις κόκκινες πιπεριές έχει αναλγητικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, είτε από μυϊκές πόνους είτε από αρθρίτιδα.

  5. Υποστήριξη στην απώλεια βάρους: Η καυστική ουσία capsaicin μπορεί επίσης να αυξήσει το μεταβολισμό, να μειώσει την όρεξη και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ενώ οι κόκκινες πιπεριές έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τον πιθανό ερεθισμό που μπορεί να προκαλέσουν στο στομάχι ή στο δέρμα εάν καταναλωθούν σε υπερβολικές ποσότητες. 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:

  1. Capsaicin: Η κυριότερη φαρμακευτική ουσία στις κόκκινες πιπεριές είναι η capsaicin. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για το καυστικό τους στοιχείο και έχει διάφορες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της αναλγητικής δράσης για τη μείωση του πόνου και της καταπολέμησης της φλεγμονής. Η capsaicin χρησιμοποιείται σε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως κρέμες κατά του πόνου και πατσουλάκια.

  2. Καροτενοειδή: Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν επίσης καροτενοειδή, όπως το βήτα-καροτένιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτές οι ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη διαφόρων νόσων, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

  3. Φλαβονοειδή: Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στις κόκκινες πιπεριές έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς, τη μείωση της χοληστερόλης και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία ή διατροφικό συμπλήρωμα, συνιστάται η συμβουλή από έναν ειδικό στην υγεία.

 
 
 
 
 
 
Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.