ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ BIRD'S EYE (PERI PERI UGANDA)

ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ BIRD'S EYE (PERI PERI UGANDA)

ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ / ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΙΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ / ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΙΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ BIRD'S EYE (PERI PERI UGANDA)

1,19 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90078
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 238

Η πιπεριά (chili) piri-piri ή peri-peri  Ουγκάντας είναι από το φυτό  Capsicum frutescens , όπως όλες οι πιπεριές τσίλι , κατάγεται από την Αμερικανική ήπειρο αλλά καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ουγκάντα της Κεντρικής Αφρικής. 

Είναι παρεμφερής με την πιπεριά τσίλι bird’s eye που καλλιεργείται στην Ταϋλάνδη , για αυτό πολλοί την αναφέρουν ως “African bird’s eye chili” .  Σημασία δεν έχει τόσο η ονομασία , όσο η δυνατή γεύση και η καυστικότητα της που φτάνει μέχρι και τις 120.000 μονάδες καυστικότητας της κλίμακας scoville (η κοινή πάπρικα έχει περίπου 10.000 μονάδες) .

Στην ινδονησιακή κουζίνα , αυτά τα τσίλι χρησιμοποιούνται ευρέως

Στη βιετναμέζικη κουζίνα , αυτά τα τσίλι χρησιμοποιούνται σε σούπες, σαλάτες και τηγανητά πιάτα. Επίσης, τοποθετούνται σε μια μεγάλη ποικιλία από σάλτσες, πάστες και μαρινάδες, που χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα ή τρώγονται ωμά, φρέσκα και αποξηραμένα.

Στην ταϊλανδέζικη κουζίνα , αυτά τα τσίλι εκτιμώνται ιδιαίτερα για τη φρουτώδη γεύση και την εξαιρετική πικάντικη γεύση τους.

Η πιπεριά African bird’s eye ή piri-piri ή peri-peri είναι πιο λεπτή από τις συνηθισμένες πιπερίες (chili) . Έχει ένα πλούσιο, καπνιστό υπόστρωμα με φρουτώδες και σχετικά έντονο και μακρύ κάψιμο.

Αυτή η εξωτική μίξη γεύσεων και αρωμάτων είναι που κάνει αυτή τη πιπεριά τόσο ξεχωριστή.

Μπορείτε να φτιάξετε μία εξαιρετική σάλτσα για κρέατα και λαχανικά αν αναμείξετε με λάδι, λεμόνι, αλάτι και σκόρδο, καθώς μαγειρεύονται. Δοκιμάστε το και σε σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι.

ΒΑΘΜΟΣ ΚΑΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Το African Bird's Eye Chili, είναι ένα από τα πιο καυτερά πιπεριά στον κόσμο. Η καυστικότητά του μετριέται συνήθως με τη μονάδα Scoville, που είναι ένας τρόπος μέτρησης της πικράδας ή καυστικότητας των πιπεριών.

Η African Bird's Eye Chili έχει μια μέση καυστικότητα περίπου 150,000 - 175,000 μονάδες Scoville. Αυτό το καθιστά πολύ πιο καυτερό από τα τυπικά πιπέρια cayenne που έχουν κατά μέσο όρο 30,000 - 50,000 μονάδες Scoville.

Ως αποτέλεσμα, το African Bird's Eye Chili είναι πολύ δυνατό και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή στη μαγειρική, ιδίως αν δεν έχετε υψηλή αντοχή στα καυτερά.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ SCOVILLE:

  1. Carolina Reaper (Πιπεριά Καρολίνα Ρίπερ): Πάνω από 1,500,000 μονάδες Scoville
  2. Scotch Bonnet Pepper (Πιπεριά Σκοτσέζικο Μπονέ): 100,000 - 350,000 μονάδες Scoville
  3. Habanero Pepper (Πιπεριά Χαμπανέρο): 100,000 - 350,000 μονάδες Scoville
  4. African Bird's Eye Chili (Αφρικανική Πιπεριά Bird's Eye Chili): 50,000 - 175,000 μονάδες Scoville
  5. Cayenne Pepper (Πιπεριά Κάγιεν): 30,000 - 50,000 μονάδες Scoville
  6. Tabasco Pepper (Πιπεριά Ταμπάσκο): 30,000 - 50,000 μονάδες Scoville
  7. Serrano Pepper (Πιπεριά Σεράνο): 10,000 - 23,000 μονάδες Scoville
  8. Jalapeño Pepper (Πιπεριά Χαλαπένιο): 2,500 - 8,000 μονάδες Scoville
  9. Anaheim Pepper (Πιπεριά Άναχαϊμ): 500 - 2,500 μονάδες Scoville
  10. Pimento Pepper (Πιπεριά Πιμεντό): 0 - 500 μονάδες Scoville
  11. Bell Pepper (Πιπεριά): 0 μονάδες Scoville