ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (RIAU SUMATRA)

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (RIAU SUMATRA)

ΚΑΡΥ (INDIAN CURRY) ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΝΗ

ΚΑΡΥ (INDIAN CURRY) ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΝΗ

ΚΕΧΡΙ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ

ΚΕΧΡΙ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (RIAU SUMATRA)

0,32 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90025
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 64

Ινδοκάρυδο Ινδονησίας (Riau Sumatra) μικρών καλλιεργητών

Μπορεί η καρύδα (ινδοκάρυδο) να χρησιμοποιείται με άπειρους τρόπους στις τροπικές περιοχές του Ισημερινού πολλούς αιώνες και να αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής , εμείς όμως τα βάλαμε στη διατροφή μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Και τώρα που το γνωρίσαμε… ξετρελαθήκαμε !

Η Ινδονησία θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.  Και εμείς έχουμε επιλέξει Ινδοκάρυδο Ινδονησίας από την εξωτική περιοχή Riau στη Σουμάτρα, μικρών καλλιεργητών , που το παράγουν με τον παραδοσιακό τρόπο χωρίς πρόσθετα ή χημικά. 

Η καρύδα ( Cocos nucifera ) έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια, φυτικές ίνες, βιταμίνες (C, E, B1, B3, B5 και B6) και μέταλλα (χαλκό, ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο). Περιέχει λαυρικό οξύ, ένα κορεσμένο λιπαρό οξύ που αυξάνει τα επίπεδα καλής HDL χοληστερόλης στο αίμα, αποτρέποντας την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. Κλινικές δοκιμές δείχνουν τα οφέλη της καρύδας για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών και τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, η ψωρίαση, η δυσλειτουργία του εγκεφάλου και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το ινδοκάρυδο (καρύδα) χρησιμοποιείται σε καρυκεύματα, ορεκτικά, σνακ, κυρίως πιάτα, επιδόρπια και ποτά.