ΑΛΑΤΙ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΛΑΤΙ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΛΑΤΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ "ΜΑΥΡΟΣ ΦΑΡΑΩ"

ΑΛΑΤΙ ΜΠΛΕ ΧΟΝΔΡΟ ΠΕΡΣΙΑΣ

ΑΛΑΤΙ ΜΠΛΕ ΧΟΝΔΡΟ ΠΕΡΣΙΑΣ

ΑΛΑΤΙ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

1,77 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90103
Κωδικός θέσης:
02-24
Πόντοι που κερδίζεις: 354

ΑΛΑΤΙ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

Σε αντίθεση με το κανονικό αλάτι, το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας δεν είναι βρώσιμο και έχει λίγο πικρή γεύση, κυρίως λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και της υψηλής παρουσίας άλλων μετάλλων. Αυτό το γεγονός όμως του δίνει τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν λατρέψει εδώ και αιώνες.

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητές του. Υπάρχουν, άλλωστε, αναφορές ότι η Νεκρά Θάλασσα αποτελούσε στην αρχαιότητα ένα δημοφιλές ιαματικό κέντρο θαλασσοθεραπείας, το οποίο επισκέπτονταν τόσο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι όσο και μεταγενέστερα οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, προκειμένου να ανακουφιστούν από ποικίλες δερματικές και μυοσκελετικές παθήσεις. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας αποδίδονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μεταλλικά στοιχεία, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, αλλά και σε θειικές ενώσεις, που διαθέτουν δυνητικά αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η Νεκρά Θάλασσα είναι μια λίμνη με περιεκτικότητα σε αλάτι 10 φορές υψηλότερη συγκριτικά με τους ωκεανούς, που βρίσκεται ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε αλάτι (~34%) την καθιστά ένα σχετικά αφιλόξενο περιβάλλον τόσο για την πανίδα όσο και την χλωρίδα, γεγονός στο οποίο οφείλει και το όνομά της – Νεκρά Θάλασσα.

Η συγκομιδή του συγκεκριμένου φυσικού αλατιού πραγματοποιείται σε αλατοφόρους λόφους, όπου ξηραίνεται, κοσκινίζεται και κατόπιν συσκευάζεται βάσει του μεγέθους των κρυστάλλων.

Σύμφωνα με αναφορές, το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας παρουσιάζει ενυδατικές ιδιότητες, ενισχύοντας το δερματικό φραγμό και ανακουφίζοντας από την ξηρότητα και τον κνησμό, ιδίως σε άτομα με ατοπική δερματίτιδα ή ψωρίαση. Επιπλέον, θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής χάρη στις θειούχες ενώσεις που περιέχει, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για την αποτελεσματικότητά του σε επίμονες μυκητιάσεις των ποδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο (30-35%) μπορεί να ερμηνεύσει και την αναφερόμενη θετική επίδρασή του σε μυοσκελετικά άλγη, κράμπες και ρευματισμούς.

Πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε;

  • Με τη μορφή θεραπευτικών λουτρών ή/και ποδόλουτρων
  • Ως απολεπιστικό μασάζ για την ανανέωση της επιδερμίδας και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
  • Ως λοσιόν για τον καθαρισμό του δέρματος και την καταπολέμηση της ακμής
  • Με τη μορφή ρινικών ή/και στοματικών πλύσεων για την ανακούφιση από το κοινο κρυολόγημα

Περισσότερα για τα οφέλη του αλατιού της Νεκράς Θάλασσας μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://enallaktikidrasi.com/2018/01/alati-nekras-thalassas-7-apithana-ofeli/

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.