ΑΡΓΙΛΟΣ ΛΕΥΚΗ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΡΓΙΛΟΣ ΛΕΥΚΗ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΠΗΓΑΝΟΣ ή ΡΟΥΤΑ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΝΑΔΑ

ΑΠΗΓΑΝΟΣ ή ΡΟΥΤΑ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΝΑΔΑ

ΑΡΓΙΛΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΡΓΙΛΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΡΓΙΛΟΣ ΛΕΥΚΗ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

1,98 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90189
Κωδικός θέσης:
02-56
Πόντοι που κερδίζεις: 396

Ο λευκός άργιλος σκόνη είναι ένας τύπος άργιλου που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε διάφορους τομείς, όπως η ιατρική, η καλλυντική, η καλλιτεχνική, και η φαρμακευτική βιομηχανία. Η λευκή απόχρωσή του οφείλεται στο υψηλό ποσοστό ασβεστίου που περιέχει.

Ο λευκός άργιλος σκόνη χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων:

  1. Καλλυντικά: Χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα, όπως προσώπου μάσκες, σκραμπ, και κρέμες, λόγω των απορροφητικών και απαλλαγμένων από τοξίνες ιδιοτήτων του. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απορροφήσει τη λιπαρότητα και να καθαρίσει το δέρμα.

  2. Ιατρική: Χρησιμοποιείται σε ορισμένες ιατρικές εφαρμογές, όπως η αντιμετώπιση εκδορών, ερεθισμών και εγκαυμάτων, λόγω των ιδιοτήτων του να απορροφά την υγρασία και να καταπραΰνει το δέρμα.

  3. Καλλιτεχνική: Χρησιμοποιείται ως χρώμα στη ζωγραφική και στη γλυπτική, είτε απευθείας είτε αναμειγνύοντάς το με άλλα χρώματα ή μέσα.

  4. Φαρμακευτική: Χρησιμοποιείται σε ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα, κυρίως ως συστατικό για την ετοιμασία προϊόντων όπως αντικοκκιδιακές και αντιμυκητιακές κρέμες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πριν από τη χρήση του λευκού άργιλου σε οποιαδήποτε εφαρμογή, ιδιαίτερα στην επιδερμίδα, πρέπει να γίνει δοκιμή ευαισθησίας σε μικρή περιοχή του δέρματος για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή ερεθισμοί.

 
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ:
  1. Καθαρισμός και απορρόφηση λιπαρότητας: Ο λευκός άργιλος είναι εξαιρετικός στον καθαρισμό του δέρματος από την υπερβολική λιπαρότητα και τις ακαθαρσίες. Χρησιμοποιείται σε μάσκες προσώπου και σκραμπ για να απορροφήσει την λιπαρότητα και να αφήσει το δέρμα απαλό και φρέσκο.

  2. Καταπράυνση του δέρματος: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λευκού άργιλου τον καθιστούν κατάλληλο για την καταπράυνση του ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος. Χρησιμοποιείται σε κρέμες και λοσιόν για τη μείωση της ερυθρότητας και του κνησμού.

  3. Απολέπιση: Ο λευκός άργιλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απολεπιστικά προϊόντα για την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων του δέρματος και την ανανέωση του επιδερμικού στρώματος.

  4. Θεραπεία ακμής: Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, ο λευκός άργιλος χρησιμοποιείται σε προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής και την καταπολέμηση των βακτηριδίων που προκαλούν ακμή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ:
Αν και η ιατρική χρήση του λευκού άργιλου δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο η καλλυντική, έχει χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις για τις ακόλουθες εφαρμογές:
  1. Εξωτερικές εκδορές και ερεθισμοί: Ο λευκός άργιλος έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των ερεθισμένων περιοχών του δέρματος και στην επούλωση ελαφρών εκδορών.

  2. Εξάλειψη της υγρασίας: Εφαρμόζεται τοπικά σε περιοχές με υγρασία ή ιδρώτα για την απορρόφησή τους και την ανακούφιση από αίσθηση βρεγμένου δέρματος.

  3. Επιδιόρθωση των κνησμών: Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες στο δέρμα για να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον κνησμό και τον ερεθισμό.

  4. Θεραπεία των εγκαυμάτων: Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση από ελαφρά εγκαύματα.

Παρ' όλα αυτά, πριν από τη χρήση του λευκού άργιλου για ιατρικούς σκοπούς, συνιστάται η συμβουλή ενός ειδικού, καθώς η κατάσταση του ασθενούς και άλλοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την κατάλληλη χρήση του.

 

 
 
 
 
 
 
Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.