ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΦΥΛΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΦΥΛΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΡΙΒΟΛΙ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΡΙΒΟΛΙ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΙΒΙΣΚΟΣ ΑΝΘΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΙΒΙΣΚΟΣ ΑΝΘΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΦΥΛΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

0,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90251
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 198

Η τσουκνίδα (urtica) είναι γνωστή για τα τριχώματα της, τα οποία περιέχουν ερεθιστικές ουσίες που προκαλούν κνησμό και ερεθισμό στο δέρμα όταν αγγίζονται. Ωστόσο, παρά την ερεθιστικότητά της, η τσουκνίδα έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραδόσεις ως θεραπευτικό φυτό.

Τα φύλλα τσουκνίδας είναι βότανο και χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσαγιού ή στη μαγειρική.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  1. Θεραπευτικές Ιδιότητες: Τα φύλλα της τσουκνίδας έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου σε περιπτώσεις όπως αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα.

  2. Διουρητική Δράση: Η τσουκνίδα έχει διουρητικές ιδιότητες, δηλαδή βοηθά στην απομάκρυνση των υγρών από το σώμα μέσω της ουροποιητικής διαδικασίας. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων υγείας, όπως η υπερένταση.

  3. Πλούσια Σε Θρεπτικά Συστατικά: Τα φύλλα της τσουκνίδας περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και των μετάλλων, όπως σίδηρος και μαγνήσιος.

ΧΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ:

  1. Βρασμός ή Ατμός: Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να βραστούν ή να ατμιστούν όπως το σπανάκι και να σερβιριστούν ως συνοδευτικό σε πιάτα κρέατος ή ψαριού.

  2. Προσθήκη σε Σαλάτες: Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες για να προσθέσουν γεύση και θρεπτική αξία. 

  3. Μαγείρεμα σε Σούπες και Στιφάδα: Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να προστεθούν σε σούπες και στιφάδες για προσθήκη γεύσης και θρεπτικής αξίας. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσετε τα αρώματα τους.

  4. Παρασκευή Ψωμιού ή Ζυμαρικών: Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να προστεθούν σε συνταγές ψωμιού ή ζυμαρικών για προσθήκη γεύσης και θρεπτικής αξίας. Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φύλλα σε ζυμαρικά με σάλτσα ή ακόμη και σε σαλάτες ζυμαρικών.

  5. Παρασκευή Πίτσας: Τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σάλτσα της πίτσας , κάτω από το τυρί και τα αλλαντικά.

ΧΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ:

Τα φύλλα της τσουκνίδας έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική για διάφορους ιατρικούς σκοπούς. 

  1. Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες: Τα φύλλα της τσουκνίδας περιέχουν ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των φλεγμονών. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών προβλημάτων όπως εγκαύματα, εκζέματα και ερεθισμούς.

  2. Αναλγητικές Ιδιότητες: Η τσουκνίδα έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου σε περιπτώσεις όπως αρθρίτιδα και μυϊκοί πόνοι.

  3. Διουρητικές Ιδιότητες: Στην παραδοσιακή εμπειρική ιατρική έχουν χρησιμοποιήσει την τσουκνίδα ως φυτικό διουρητικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων ουροποιητικού συστήματος.

  4. Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά: Τα φύλλα της τσουκνίδας περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να συμβάλουν στην υγεία του ανθρώπου.

  5. Στήριξη του Ανοσοποιητικού Συστήματος: Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων.

Ωστόσο, πριν αρχίσετε οποιαδήποτε θεραπεία με φύλλα της τσουκνίδας ή άλλα φυτικά προϊόντα για ιατρικούς σκοπούς, συστήνεται να συμβουλευτείτε έναν ιατρό ή έναν ειδικό στη βοτανική.