ΑΛΑΤΙ ΜΠΛΕ ΧΟΝΔΡΟ ΠΕΡΣΙΑΣ

ΑΛΑΤΙ ΜΠΛΕ ΧΟΝΔΡΟ ΠΕΡΣΙΑΣ

ΑΛΑΤΙ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΛΑΤΙ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ ΙΜΑΛΑΙΩΝ ΧΟΝΔΡΟ

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ ΙΜΑΛΑΙΩΝ ΧΟΝΔΡΟ

ΑΛΑΤΙ ΜΠΛΕ ΧΟΝΔΡΟ ΠΕΡΣΙΑΣ

2,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90104
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 598

ΑΛΑΤΙ ΜΠΛΕ ΧΟΝΔΡΟ ΠΕΡΣΙΑΣ

Το χονδρό αλάτι μπλε Περσίας είναι ένα υπέροχο, και από το πλέον σπάνιο, ορυκτό αλάτι από την Περσία (Ιράν) και συγκεκριμένα από το βουνό Ergourz στο βόρειο Ιράν , με ιδιαίτερη εμφάνιση και γλυκιά πικάντικη γεύση. Αυτό το πολύτιμο αλάτι με τις ζαφειρένιες αποχρώσεις δημιουργήθηκε πριν από 260 εκατομμύρια χρόνια στις προϊστορικές θάλασσες, ενώ μόλις λίγοι τόνοι εξάγονται ετησίως από ορυχεία καθαρού, αμόλυντου κρυσταλλωμένου κάποτε θαλασσινού αλλά τώρα ορυκτού αλατιού στα βουνά της επαρχίας Semnan του Βόρειου Ιράν. Το εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα του οφείλεται στα τοπικά πετρώματα κατά το σχηματισμό της κρυσταλλικής δομής του αλατιού. 

 Η ονειρική μπλε απόχρωση του δημιουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση όπως οι παγετώνες.

Αυτό το φίνο αλάτι, που αποπνέει ιστορία και πολυπλοκότητα, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, μεταξύ των οποίων ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο.

Το περσικό μπλε αλάτι είναι πλούσιο σε κάλιο . Το κάλιο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιαγγειακής υγείας. Το κάλιο είναι επίσης χρήσιμο για τη μυϊκή δύναμη και τη δύναμη των οστών και μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια μυϊκής μάζας.

Το περσικό μπλε αλάτι διαθέτει μία γευστική ιδιαιτερότητα, καθώς η έντασή του μεταβάλλεται καθώς παραμένει στη γλώσσα και τον ουρανίσκο, με μία ήπια ευχάριστη γλυκιά γεύση να διαδέχεται σταδιακά το αρχικά έντονο γευστικό του στοιχείο. Έχει πικάντικες νότες, μειώνοντας παράλληλα την οξύτητα των πιάτων, καθώς και ισχυρή τραχιά υφή, διατηρώντας μία ξεκάθαρη αίσθηση κατά τη μάσηση. 

Η γλυκύτητα του αλατιού είναι πιο έντονη όταν χρησιμοποιείται με συστατικά όπως το φουά γκρα και η τρούφα.

Ταιριάζει ιδανικά σε λευκό ψάρι, καρπάτσιο, φουα γκρα, ντοματοσαλάτες και κρεατικά, προσδίδοντας μια διακοσμητική αίγλη στα πιάτα μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις λεπτές γεύσεις και ισορροπίες.

 

3 Bασικές συμβουλές για τη σωστή χρήση του φυσικού αλατιού 

  1. Διαφορετικά αλάτια διαλύονται με διαφορετικές ταχύτητες και μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να διαλύσουν. Ξεκινήστε πάντα με το αλάτι – είναι καλύτερα να προσθέσετε περισσότερο αργότερα παρά να προσθέσετε πολύ από πριν. Η θερμοκρασία κάνει επίσης τη διαφορά: ένα πιάτο που έχει αλατιστεί για γεύση ενώ είναι κρύο μπορεί να είναι πολύ αλμυρό μετά το ψήσιμο. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις σάλτσες και τα μαγειρευτά που εξατμίζονται κατά το μαγείρεμα. προσθέστε μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα αλατιού για αρχή. 
  2. Οι Γάλλοι σεφ έχουν ένα ρητό : Το φαγητό πρέπει πάντα να είναι αλατισμένο και όχι αλμυρό. Θα προσθέταμε ότι, μια πραγματικά καλή ποιότητα αλατιού μπορεί να κάνει ένα πιάτο ξεχωριστό.
  3. Έχω βάλει πολύ αλάτι, τι να κάνω; Μαζέψτε το πιάτο και/ή αραιώστε το, εάν μπορείτε, προσθέτοντας ήπια ή λιπαρά συστατικά . Τα λιπαρά (και σε κάποιο βαθμό, όξινα) συστατικά είναι κατάλληλα για την εξισορρόπηση της ανεπιθύμητης αλμυρότητας. Οι αμυλώδεις προσθήκες (όσπρια χωρίς καρυκεύματα και φέτες ωμής πατάτας μαγειρεμένες με το πιάτο σας) δεσμεύουν επίσης καλά το αλάτι. 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Μπορούμε να διαλύσουμε μία πρέζα αλάτι σε μια μικρή ποσότητα νερού, και να προσθέσουμε αυτό το νερό σε φρούτα ή άλλα τρόφιμα που εν γένει δεν μαγειρεύουμε. Αυτό θα διευκολύνει την πέψη αυτών των τροφίμων, ενώ παράλληλα συντελεί στην επαναφορά του αλκαλικού ρΗ. Η προσθήκη μίας πρέζας αλατιού στο πόσιμο νερό το καθιστά αλκαλικό και παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι προστίθεται στη μαγειρική αλλά ΚΑΙ τη ζαχαροπλαστική, όχι μόνο για να κάνει νόστιμο ή αλμυρό το φαγητό αλλά και για να αναδείξει το γλυκό στοιχείο και να μειώσει το ξινό. Σε μερικές σχολές μαγειρικής, για να εντυπωθεί αυτό στους μαθητές, ραντίζουν μισό γκρέιπφρουτ με αλάτι και το δίνουν για δοκιμή στους έκπληκτους σπουδαστές.

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Ο οργανισμός χρειάζεται αλάτι για να πέψει τους υδατάνθρακες. Όταν υπάρχει επαρκές φυσικό αλάτι, το σάλιο και τα γαστρικά υγρά διασπούν το ινώδες τμήμα των υδατανθράκων. Στη διαλυμένη και ιονισμένη του μορφή, το αλάτι διευκολύνει τις πεπτικές διεργασίες και καθαρίζει τη γαστρεντερική οδό.        Το εμπορικό επιτραπέζιο αλάτι έχει την αντίθετη επίδραση.

Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα όφελος για τον οργανισμό. Αντιθέτως, ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χολόλιθων.

Μόνο το ακατέργαστο θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι είναι σε θέση να χωνέψει, να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός.

Το φυσικό αλάτι είναι ένας πολύτιμος ηλεκτρολύτης για το σώμα, ρυθμίζει δηλαδή την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό. Πρώτος ο Ιπποκράτης (400 π.Χ.) ανακάλυψε την αξία και την επίδρασή του στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν τα πολλά οφέλη από το φυσικό αλάτι: ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, ενισχύει τον μεταβολισμό, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δεν κάνει κατακράτηση υγρών, τονώνει τον οργανισμό, κάνοντάς μας εξυπνότερους, χαρούμενους και πιο δραστήριους ανθρώπους. 

Τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν για το βιομηχανοποιημένο ραφιναρισμένο αλάτι του εμπορίου.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

>Συντελεί στην πρόληψη της σιελόρροιας (η σιελόρροια κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια αλατιού)

>Δυναμώνει τα οστά: Το 27% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. Η ανεπάρκεια αλατιού και/ή η πρόσληψη ραφιναρισμένου αλατιού είναι τα πραγματικά αίτια της οστεοπόρωσης.

>Όντας φυσικό υπναγωγό, προάγει τον καλό ύπνο

>Συντελεί στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας

>Είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλικότητα και τη λίμπιντο

>Συντελεί στην πρόληψη των κιρσών και των ευρυαγγειών στα πόδια

>Εφοδιάζει τον οργανισμό με 80 απαραίτητα μέταλλα. Όλα αυτά τα μέταλλα έχουν αφαιρεθεί από το ραφιναρισμένο αλάτι (ή το σύνηθες επιτραπέζιο αλάτι) και έχουν απομείνει μόνο δύο.

>το ραφιναρισμένο, εμπορικό αλάτι περιέχει επιβλαβή πρόσθετα, όπως το πυριτικό αλουμίνιο, το οποίο έχει ενοχοποιηθεί ως βασικός παράγοντας για τη νόσο Αλτσχάιμερ.