ΡΑΒΕΝΤΙ ΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΙΝΑΣ

ΡΑΒΕΝΤΙ ΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΙΝΑΣ

ΡΑΜΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ ΦΛΟΙΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟ

ΡΑΜΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ ΦΛΟΙΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟ

ΡΙΖΑΡΙ / ΑΛΙΖΑΡΙ / ΡΟΥΒΙΑ / ΒΑΦΙΚΟ - ΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΡΙΖΑΡΙ / ΑΛΙΖΑΡΙ / ΡΟΥΒΙΑ / ΒΑΦΙΚΟ - ΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΡΑΒΕΝΤΙ ΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΙΝΑΣ

1,55 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90234
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 310

Η ρίζα του ραβέντι είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Παπαρούνων (Ranunculaceae) και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Η ρίζα του ραβέντι έχει αναφερθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επιπλέον, πιστεύεται ότι έχει θετικές επιδράσεις στο γαστρεντερικό σύστημα, καθώς ενθαρρύνει την πέψη και βοηθά στην ανακούφιση από προβλήματα πέψης και πεπτικής δυσκοιλιότητας.

Η ρίζα του ραβέντι είναι διαθέσιμη σε μορφή κομμένης ρίζας και χρησιμοποιείται για την παρασκευή εκχυλισμάτων, τσαγιού ή ως συστατικό σε βότανα με θεραπευτικές ιδιότητες.

ΤΣΑΙ ΜΕ ΡΑΒΕΝΤΙ : 

Το τσάι από τη ρίζα του ραβέντι είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό ποτό σε πολλές κουλτούρες, ιδίως στην ανατολική Ασία. Η ρίζα του ραβέντι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά, τα οποία θεωρούνται ότι έχουν οφέλη για την υγεία.

Για την παρασκευή τσαγιού από τη ρίζα του ραβέντι, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Υλικά:
- 1-2 κομμάτια ρίζας ραβέντι (καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες)
- Νερό
- Μέλι ή άλλα γλυκαντικά (προαιρετικά)

Οδηγίες:
1. Βράστε ένα κύπελλο νερό σε μια κατσαρόλα.
2. Προσθέστε τα κομμάτια της ρίζας ραβέντι στο βραστό νερό.
3. Αφήστε το τσάι να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά.
4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το τσάι να κατακαλύψει για άλλα 5-10 λεπτά, για να απορροφήσει όλα τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά.
5. Φιλτράρετε το τσάι και σερβίρετέ το ζεστό. Προσθέστε μέλι ή άλλα γλυκαντικά αν επιθυμείτε.

Αυτό το τσάι έχει μια ελαφριά πικάντικη γεύση και μπορεί να απολαυστεί ζεστό ή κρύο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε άλλα βότανα ή μπαχαρικά για να προσδώσετε διαφορετικές γεύσεις και οφέλη για την υγεία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ :

Ως μέρος της κινεζικής ιατρικής, η ρίζα του ραβέντι χρησιμοποιείται σε συνταγές που αναφέρονται σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος, αλλεργίες και άλλες καταστάσεις υγείας. Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο ή φυτό για ιατρικούς σκοπούς, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, ιδίως εάν πάσχετε από κάποια υπάρχουσα κατάσταση υγείας ή αν παίρνετε φάρμακα.

ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΡΑΒΕΝΤΙ : 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τη ρίζα του ραβέντι σε συνταγές. Αν και είναι πιο γνωστή για τη χρήση της στην κινεζική ιατρική, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα για την προσθήκη γεύσης και θρεπτικής αξίας σε διάφορα φαγητά. 

1. **Σούπα με ρίζα ραβέντι:** Προσθέστε κομμάτια ρίζας ραβέντι σε μια σούπα λαχανικών ή κρέατος για προσθήκη γεύσης και θρεπτικών οφελών.

2. **Ψητά λαχανικά με ρίζα ραβέντι:** Ψήστε λαχανικά όπως πατάτες, καρότα και κολοκυθάκια μαζί με κομμάτια ρίζας ραβέντι για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

3. **Σαλάτα με ρίζα ραβέντι:** Προσθέστε κομμάτια ρίζας ραβέντι σε μια φρέσκια σαλάτα με λαχανικά και πράσινα φύλλα για προσθήκη γεύσης και υγείας.

4. **Γαρνιτούρα με ρίζα ραβέντι:** Τρίψτε τη ρίζα ραβέντι και προσθέστε την ως γαρνιτούρα σε σαλάτες, σάντουιτς ή πίτες για προσθήκη γεύσης και κροκαντόρ.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για τη χρήση της ρίζας ραβέντι σε συνταγές. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορους τρόπους μαγειρέματος και συνδυασμούς συστατικών για να δημιουργήσετε νόστιμα και υγιεινά γεύματα με το ραβέντι.

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.