ΠΙΠΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ HABANERO ΜΕΞΙΚΟΥ

ΠΙΠΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ HABANERO ΜΕΞΙΚΟΥ

ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ STRINGS ΚΙΝΑΣ

ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ STRINGS ΚΙΝΑΣ

STICKS ΚΑΠΝΟΥ ID POLAR GREEN 20'

STICKS ΚΑΠΝΟΥ ID POLAR GREEN 20'

ΠΙΠΕΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ HABANERO ΜΕΞΙΚΟΥ

3,99 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90455
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 798

Η πιπεριά habenero με προέλευση από το Μεξικό έχει πικάντικες νότες και συγκαταλέγεται στην ποικιλία των chili. Στην άγουρη μορφή τους έχουν πράσινο χρώμα και καθώς ωριμάζουν κοκκινίζουν.

Η ιστορία της πιπεριάς Habanero

Η πιπεριά habanero ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα όταν στην ανασκαφή του σπηλαίου Guitarrero στο Περού βρέθηκε ο σπόρος του φυτού ηλικίας άνω των 8.500 ετών.

Η Habanero αρχικά θεωρήθηκε ότι προήλθε από την Κούβα, καθώς πήρε το όνομα της από την κουβανική πόλη La Habana, γνωστή και ως Αβάνα. Ωστόσο, καθώς η χερσόνησος του Γιουκατάν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός Habaneros, θεωρείται ότι αποτελεί γνήσια μεξικάνικη πιπεριά.

Διαδόθηκε ευρέως στον κόσμο και στις υπόλοιπες χώρες από Ισπανούς αποίκους ενώ στην Κίνα το ονόμασαν Capsicum Chinese ή κινέζικο πιπέρι.    

Γευστικό προφίλ και καυστικότητα

Λόγω της καυστικότητας της συνδυάζεται συχνά με καυτερές σάλτσες ιδίως με αυτές που περιέχουν φρούτα. Σε κάθε παραλλαγή σάλτσας έχει την ιδιότητα να προσθέτει χρώμα και γεύση και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον αποτελεί βασικό συστατικό της μεξικανικής κουζίνας. Η έντονη πικάντικη αίσθηση της πιπεριάς μετριάζεται ελαφρώς από μία γλυκιά και φρουτώδη γεύση.  

Όσο αναφορά τα επίπεδα της καυστικότητας της Habanero, Θεωρείται 10 έως 30 φορές πιο καυτερή από την πιπεριά Jalapeno, χωρίς ωστόσο να αγγίζει τα επίπεδα καυστικότητας της Carolina Reaper, την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον κόσμο.

Την συναντάμε σε συνταγές ζυμαρικών για την παρασκευή μαρινάδων, τοποθετείται σε κρέατα, όσπρια και πατάτες.

Οφέλη για την υγεία

Η πιπεριά Habanero περιέχει μία σειρά από θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγειά. Περιέχουν υψηλή συγκέντρωση βιταμινών, μετάλλων και διαιτητικών ινών.

  1. Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες:Το τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των φλεγμονών στο σώμα.
  2. Βιταμίνες και Αντιοξειδωτικά:Το τσίλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από την οξείδωση.
  3. Υποστήριξη του Ανοσοποιητικού Συστήματος:Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο τσίλι μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  4. Βελτίωση της Πέψης:Οι πικάντικες ουσίες που περιέχονται στο τσίλι μπορούν να βελτιώσουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
  5. Ανακούφιση Πόνου:Η καψαϊκίνη στο τσίλι μπορεί να έχει αναλγητικές ιδιότητες και να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, όπως ο πόνος των αρθρώσεων ή ο πόνος από την νευροπάθεια.
Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.