ΠΙΠΕΡΙ GUINEA ΓΚΑΝΑΣ ΔΥΤ.ΑΦΡΙΚΗΣ (Melegueta Pepper)

ΠΙΠΕΡΙ GUINEA ΓΚΑΝΑΣ ΔΥΤ.ΑΦΡΙΚΗΣ (Melegueta Pepper)

ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Νο120

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Νο120

ΠΙΠΕΡΙ GUINEA ΓΚΑΝΑΣ ΔΥΤ.ΑΦΡΙΚΗΣ (Melegueta Pepper)

1,59 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90064
Κωδικός θέσης:
02-31
Πόντοι που κερδίζεις: 318
 
Πιπέρι Γουινέας (Μελεγκέτα/Melegueta Pepper)
 
Το πιπέρι Γουινέας ή grains of paradise (πιπέρι του παραδείσου) όπως το έχουν ονομάσει στην Ευρώπη, δεν προέρχεται από το ίδιο φυτό με το γνωστό μας πιπέρι, αλλά από το φυτό Aframomum melegueta της οικ. των Ζηγκιβεριδών. Έχει λίγο μικρότερους καρπούς σε  κωνικό σχήμα ενώ η γεύση του είναι πιπεράτη που αφήνει λεμονίζουσα επίγευση. Αυτή η ποικιλία πιπέριας είναι δημοφιλής για την έντονη γεύση και το αρωματικό προφίλ της.Το πιπέρι Γουινέας έχει μια πιο έντονη πικάντικη γεύση σε σύγκριση με το κλασικό πιπέρι.
 
Ο καρπός ήταν γνωστός στην Ευρώπη από πολύ παλιά, τελευταία όμως έχει γίνει συστατικό της gourmet  κουζίνας. Φύεται σε παράκτιες περιοχές της Αφρικής όπως η Γκάνα η οποία φημίζεται για την άριστη παραγωγή του πιπεριού της. 
 

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:  Το μαύρο πιπέρι Γουινέας αποθηκεύεται καλύτερα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά, σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος . Ολόκληροι οι κόκκοι πιπεριού θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, αλλά το αλεσμένο πιπέρι θα διατηρηθεί στην ίδια αρχική του γευστική του δύναμη μόνο για περίπου έξι μήνες.

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πιπεριού, δοκιμάστε να το καταψύξετε!

ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το πιπέρι Γουινέας (Μελεγκέτα), έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών και διατροφικών του οφελών. Ορισμένα από τα πιθανά οφέλη του πιπεριού Γουινέας περιλαμβάνουν:

  1. Αντιμικροβιακές Ιδιότητες: Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι το πιπέρι Γουινέας μπορεί να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, ικανές να αντιμετωπίσουν κάποια μικρόβια και παθογόνα.

  2. Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες: Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι το πιπέρι Γουινέας μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

  3. Πλούσια σε Φυτοχημικά Συστατικά: Όπως πολλά μπαχαρικά, το πιπέρι Γουινέας περιέχει φυτοχημικά συστατικά που μπορεί να προσφέρουν οφέλη για την υγεία, όπως πολυφαινόλες και φλαβονοειδή.

  4. Υποστήριξη της Πέψης: Σε ορισμένες κουζίνες, το πιπέρι Γουινέας χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της πέψης και της παραγωγής σάλιου.

  5. Πλούσια σε Βιταμίνες: Όπως και το κλασικό πιπέρι, το πιπέρι Γουινέας περιέχει ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα που μπορεί να συμβάλλουν στη γενική υγεία.

Παρ' όλα αυτά, πριν από την έναρξη οποιασδήποτε νέας συμπληρωματικής αγωγής ή διατροφικής πρακτικής, προτείνεται η συμβουλή με ειδικότερο επαγγελματία υγείας ή διαιτολόγο.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΓΟΥΙΝΕΑΣ:

Η ιστορία του πιπεριού Γουινέας, ή Μελεγκέτα, είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην περιοχή εδώ και αιώνες. Η Μελεγκέτα είναι προϊόν του φυτού Piper guineense, το οποίο αναπτύσσεται φυσικά σε δάση και άλλα φυσικά περιβάλλοντα στην περιοχή.

Οι αυτόχθονες λαοί της Αφρικής χρησιμοποιούν το πιπέρι Γουινέας εδώ και αιώνες στην κουζίνα τους για να προσθέσουν γεύση και πικάντικο χαρακτήρα στα φαγητά τους. Επιπλέον, το πιπέρι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί και στην παραδοσιακή ιατρική της περιοχής για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, αν και η επιστημονική έρευνα για τα ιατρικά οφέλη του είναι ακόμα περιορισμένη.

Κατά τη διάρκεια του εμπορίου στην περιοχή, το πιπέρι Γουινέας έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εμπορικό χώρο της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Η ζήτηση για το μπαχαρικό αυτό οδήγησε σε εμπορικές δραστηριότητες και ανταλλαγές με άλλες περιοχές του κόσμου, συμβάλλοντας στον πολιτισμικό και οικονομικό εμπλουτισμό της περιοχής.

Σήμερα, το πιπέρι Γουινέας παραμένει ένα δημοφιλές μπαχαρικό στην Αφρικανική κουζίνα και εξακολουθεί να έχει σημαντική θέση στον πολιτισμό και την οικονομία της περιοχής. Επίσης, έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και χρησιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα στη γαστρονομία και την παρασκευή διαφόρων προϊόντων.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένας πίνακας που περιλαμβάνει την κλίμακα καψίματος των πιπεριών, συμπεριλαμβανομένου του πιπεριού Γουινέας:

  1. Πιπέρι Πρωτείνης (Sweet Bell Pepper): 0 SHU
  2. Πιπέρι Banana Pepper: 0-500 SHU
  3. Πιπέρι Pimento: 100-500 SHU
  4. Πιπέρι Anaheim: 500-2,500 SHU
  5. Πιπέρι Cubanelle: 1,000-2,000 SHU
  6. Πιπέρι Σέρρανο: 10,000-23,000 SHU
  7. Πιπέρι Cayenne: 30,000-50,000 SHU (παρόμοιο με το πιπέρι Γουινέας)
  8. Πιπέρι Thai Pepper: 50,000-100,000 SHU
  9. Πιπέρι Habanero: 100,000-350,000 SHU
  10. Πιπέρι Scotch Bonnet: 100,000-350,000 SHU
  11. Πιπέρι Ghost Pepper (Bhut Jolokia): 800,000-1,041,427 SHU
  12. Πιπέρι Trinidad Scorpion: 1,200,000-2,000,000 SHU
  13. Πιπέρι Carolina Reaper: 1,400,000-2,200,000 SHU

Επίσης, παρακάτω ένας πίνακας που περιλαμβάνει την πικράδα του πιπεριού Γουινέας σε σύγκριση με άλλα γνωστά πιπέρια:

  • Πιπέρι Πρωτείνης (Sweet Bell Pepper): 0 SHU
  • Πιπέρι Banana Pepper: 0-500 SHU
  • Πιπέρι Pimento: 100-500 SHU
  • Πιπέρι Anaheim: 500-2,500 SHU
  • Πιπέρι Σέρρανο: 10,000-23,000 SHU
  • Πιπέρι Cayenne: 30,000-50,000 SHU
  • Πιπέρι Γουινέας (Μελεγκέτα): 30,000-50,000 SHU
  • Πιπέρι Thai Pepper: 50,000-100,000 SHU
  • Πιπέρι Habanero: 100,000-350,000 SHU
  • Πιπέρι Scotch Bonnet: 100,000-350,000 SHU
  • Πιπέρι Ghost Pepper (Bhut Jolokia): 800,000-1,041,427 SHU
  • Πιπέρι Trinidad Scorpion: 1,200,000-2,000,000 SHU
  • Πιπέρι Carolina Reaper: 1,400,000-2,200,000 SHU
 
 
 

 

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.