ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΦΥΤΙΚΗ EUROVANILLIN PLUS ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΦΥΤΙΚΗ EUROVANILLIN PLUS ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

0,48 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90007
Κωδικός θέσης:
01-52
Πόντοι που κερδίζεις: 96

Το άνισο ή Πιμπινέλλη το άνισον ή γλυκάνισος, είναι μπαχαρικό που μοιάζει πολύ στην γεύση με τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μάραθο και την γλυκόριζα. Ο σπόρος του ισπανικού γλυκάνισου έχει το μεγαλύτερο μέγεθος και φημίζεται για την άριστη ποιότητα του. Οι καρποί του χρησιμοποιούνται ευρέως στην βιομηχανία τροφίμων ως αρωματικό, αντιοξειδωτικό αλλά και ως συντηρητικό όπως στις καραμέλες, τα γλυκά και τα ποτά. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες σε κρυολογήματα και δυσπεψίες.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Ο γλυκάνισος, με την χαρακτηριστική του γεύση, ξεχωρίζει πάντα, αφήνοντας ένα γλυκό και ιδιαίτερο άρωμα. Ταιριάζει απόλυτα σε εξωτικά πιάτα με κάρι και είναι πολύ καλός φίλος με το ρύζι. Συνεπώς για μαγειρευτά φαγητά και κινέζικα πιάτα με κοτόπουλο, πάπια και ζυμαρικά το κλειδί της επιτυχίας είναι ο γλυκάνισος. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι όλα τα μπαχαρικά σε μορφή ξύλου, όπως ο γλυκάνισος, η κανέλα και το γαρύφαλλο, καλό είναι να βράσουν για να αποδώσουν σωστά το άρωμα τους στα φαγητά μας. Κατά το μαγείρεμα, λοιπόν, προσθέτουμε τον γλυκάνισο όταν ξεκινήσει να βράζει ο ζωμός μας με το κρέας. Το συναντάμε επίσης σε συνταγές αρτοσκευασμάτων, αν θέλουμε να αποδώσουμε γλυκύτητα και άρωμα στο ψωμί μας.

 

ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΠΟΤΟ

Σε μεσογειακές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται για την παρασκευή παραδοσιακών ποτών. Για το ούζο, το τσίπουρο και την ρακή ο γλυκάνισος αποτελεί βασικό συστατικό καθώς η βάση τους είναι η ανηθόλη, προσδίδοντας τους παράλληλα δροσερό και πικάντικο άρωμα. Επίσης καταναλώνεται συχνά μετά το φαγητό, στο τσάι λόγω της χωνευτικής του ιδιότητας. Μόλις πάρει βράση το νερό με τα φύλα του τσαγιού ρίχνουμε 1/3 κ.τ.γ γλυκάνισο και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώστε να αποδοθούν τα άρωμά του.

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Έχει παρατηρηθεί ότι άτομα που πάσχουν από κρυολόγημα έχουν επωφεληθεί από τις ιδιότητες του γλυκάνισου καθώς μπορεί να καταστείλει τα συμπτώματα του όπως την ρινική συμφόρηση.

Επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσπεψίας χάρη στις χωνευτικές του ιδιότητες.   

 

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.