ΒΙΣΚΟΥΜ / ΓΚΙ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

ΒΙΣΚΟΥΜ / ΓΚΙ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ / ΦΛΟΜΟΣ / ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ / ΦΛΟΜΟΣ / ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΒΙΣΚΟΥΜ / ΓΚΙ ΦΥΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

2,88 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90201
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 576

Το βίσκουμ (Viscum alum), βίσκος γνωστός και ως γκι, ιξός, ιξία, υφέαρ, στελίς, ιξιός, μέλα, μηλιός, βρυ ελατένιο.

Είναι αειθαλές, παράσιτο δέντρων. Τα κλαδιά του έχουν μήκος 30-100cm με διχοτομημένες διακλαδώσεις και τα φύλλα του είναι αντίθετα με δερματώδη υφή σε κιτρινοπράσινο χρώμα ενώ τα άνθη είναι κιτρινοπράσινα και ο καρπός του λευκός ή κίτρινος σφαιρικός και περιέχει αρκετούς σπόρους.

Βασικές δράσεις

Δρα ως υποτασικό, σπασμολυτικό, ηρεμιστικό, διουρητικό διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και επιβραδύνει τους καρδιακούς σφυγμούς.
Έχει νευρωτονωτικές, παυσίπονες, αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και αντιαιμορραγικές ιδιότητες.

Εξωτερικά χρησιμοποιείται στην αρθρίτιδα, ρευματισμούς, σαρκώδεις φλέβες. Επίσης προτείνεται για πλύσεις σε λευκόρροια και γονόρροια.

 

Τρόπος παρασκευής

Για έγχυμα ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 30γρ ξηρό βότανο και το αφήνουμε 10-15 λεπτά. Το ρόφημα αυτό το πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. 

Ως αφέψημα, βράζουμε 30γρ κοπανισμένο ξηρό βότανο σε 1 φλιτζάνι νερό για ένα λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε ένα κουτάλι του φαγητού τρεις φορές την ημέρα.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.