ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΣΠΥΡΙ)

ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (ΣΠΥΡΙ)

ΠΙΠΕΡΙ GUINEA ΓΚΑΝΑΣ ΔΥΤ.ΑΦΡΙΚΗΣ (Melegueta Pepper)

ΠΙΠΕΡΙ GUINEA ΓΚΑΝΑΣ ΔΥΤ.ΑΦΡΙΚΗΣ (Melegueta Pepper)

ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

0,75 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90063
Κωδικός θέσης:
01-04
Πόντοι που κερδίζεις: 150

Το άσπρο πιπέρι είναι αποκλειστικά η καρδιά στο εσωτερικό του καρπού του πιπεριού. Ο εξωτερικός φλοιός που έχει  σκούρο χρώμα αφαιρείται είτε αφού εμβαπτιστεί ο καρπός σε νερό, είτε με μηχανικό τρόπο. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι, που έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Οι λάτρεις του λευκού πιπεριού βρίσκουν τρόπο να το χρησιμοποιήσουν σε ωμές σαλάτες, σε σάλτσες , θαλασσινά, ακόμη και σε κάθε μαγειρεμένο φαγητό. Σε σχέση με το μαύρο πιπέρι, το άσπρο επιλέγεται είτε για εμφάνιση (όπως σε σούπες κρέμας, μπεσαμέλ, πουρέ ή σαντιγί) είτε λόγω της διαφοράς στη θερμότητα και τη γεύση, όπως στα ασιατικά πιάτα. Κατέχει σχεδόν όλες τις ιδιότητες που έχει το μαύρο, αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι η γεύση του είναι λίγο πιο ήπια και προστίθεται προς το τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσει φρέσκα τα αρώματά του.

Επιλογή ολόκληρου καρπού ή αλεσμένου;

Όπως και με το κλασικό μαύρο πιπέρι, η επιλογή της μορφής του λευκού πιπεριού προσαρμόζεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας ή την συνταγή. Για άμεση απόδοση του αρώματος συνήθως επιλέγεται το αλεσμένο πιπέρι. Αν θέλετε περισσότερη γεύση δοκιμάστε να προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι από ολόκληρους καρπούς.

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:  Το λευκό πιπέρι αποθηκεύεται καλύτερα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά, σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος . Ολόκληροι οι κόκκοι πιπεριού θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, αλλά το αλεσμένο πιπέρι θα διατηρηθεί στην ίδια αρχική του γευστική του δύναμη μόνο για περίπου έξι μήνες.

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πιπεριού, δοκιμάστε να το καταψύξετε!

ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

Το λευκό πιπέρι μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα να εκκρίνει οξέα για να βοηθήσει στην πέψη των πρωτεϊνών . Το εξωτερικό στρώμα του κόκκου πιπεριού μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των λιποκυττάρων, επομένως είναι χρήσιμο για απώλεια βάρους. Η πιπερίνη σε λευκό πιπέρι μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά της λεύκης, μιας δερματικής νόσου που προκαλεί απώλεια μελάγχρωσης σε περιοχές του δέρματος, Επίσης το λευκό πιπέρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πονόδοντου και των ασθενειών που σχετίζονται με τα ούλα καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση βακτηρίων στο στόμα όταν εφαρμόζεται στην επώδυνη περιοχή αναμεμειγμένο με αλάτι.

Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.