ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA) ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA) ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 5εκ. ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA)

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 5εκ. ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA)

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 8εκ. ΒΙΕΤΝΑΜ  (CASSIA QUANG NGAI)

ΚΑΝΕΛΑ ΞΥΛΟ 8εκ. ΒΙΕΤΝΑΜ (CASSIA QUANG NGAI)

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (SRI LANKA) ΤΡΙΜΜΕΝΗ

0,49 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90015
Κωδικός θέσης:
02-45
Πόντοι που κερδίζεις: 98

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

 

Η κανέλα Κεϋλάνης (Ceylon) – γνωστή και ως «αληθινή κανέλα» – παράγεται από τον εσωτερικό φλοιό του δέντρου Cinnamomum verum, στη Σρι Λάνκα (Κεϋλάνη) , ένα νησί Νοτιοανατολικά της Ινδίας.

Η αρχική μορφή της κανέλας είναι σε μορφή ξύλου, τα τεμάχια ξύλου κανέλας τρίβονται επιμελώς, ώστε να αποκτηθεί η επιθυμητή μορφή λεπτής πούδρας.

Η τριμμένη γνήσια κανέλα Κεϋλάνης έχει πιο ανοικτό καφέ χρώμα και πιο λεπτεπίλεπτη υφή συγκριτικά με την κοινή κανέλα (κανέλα Cassia), καθώς για την παρασκευή της χρησιμοποιείται μόνο ένα λεπτό κομμάτι του εσωτερικού φλοιού. Διακρίνεται για την αρωματική της γεύση με λεπτότερους τόνους σε σύγκριση με την ισχυρή πικάντικη γεύση της κανέλας Cassia. Συγκριτικά με το ξύλο κανέλας, η τριμμένη κανέλα σε μορφή σκόνης είναι ευκολότερη στη διαχείριση και προσφέρει εντονότερη γεύση.

 

Χρήσεις της τριμμένης κανέλας Κεϋλάνης σε διάφορες συνταγές

  • Σε πιατέλες φρούτων με μέλι και καρύδια
  • Σε ρυζόγαλο και γιαούρτι με μέλι
  • Στο πρωινό: σε μούσλι, δημητριακά, βρώμη – με ή χωρίς γάλα
  • Σε ζεστά ροφήματα, όπως το σαλέπι ή ακόμα και ο καφές
  • Σε διάφορα γλυκά: στρούντελ, ρολλάκια κανέλας (cinnamon rolls), φανουρόπιτα, λουκουμάδες, μπουγάτσα, καρυδόπιτα, μπισκότα, μουστοκούλουρα
  • Σε στιφάδο, μουσακά, κανελόνια, σουτζουκάκια, κιμά, κοκκινιστές σάλτσες – για μια νότα πολίτικης κουζίνας

 

Σε χώρες της Μέσης Ανατολής η κανέλα χρησιμοποιείται σε αλμυρά πιάτα με αρνί ή κοτόπουλο, ενώ στην κουζίνα της Περσίας χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές σούπες και τοπικά ποτά. Επίσης, στο Μεξικό η κανέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καρύκευμα για την χρήση της στην παρασκευή σοκολάτας.

 

Οφέλη στην υγεία από την κανέλα Κεϋλάνης

Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται πως έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μελέτες ανασκόπησης έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωσή της σχετίζεται με βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου σε ασθενείς με διαβήτη, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της «κακής» LDL χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, αρκετοί ισχυρίζονται ότι διαθέτει αντιμικροβιακή δράση, συμβάλλοντας στη στοματική υγιεινή και στην καταπολέμηση της δύσοσμης αναπνοής.

Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται ανώτερη διατροφικά από την κοινή κανέλα (κανέλα Cassia), ενώ η τακτική της κατανάλωση θεωρείται ασφαλής συγκριτικά με τη συχνή κατανάλωση κανέλας Cassia, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κουμαρίνη και η υπερκατανάλωσή της ενέχει κίνδυνο ηπατοτοξικότητας και νεφροτοξικότητας.

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.