ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ INCA ΠΕΡΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ INCA ΠΕΡΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ ΙΜΑΛΑΙΩΝ ΨΙΛΟ

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ ΙΜΑΛΑΙΩΝ ΨΙΛΟ

ΑΛΑΤΙ ΚΑΛΑΧΑΡΙ ΧΟΝΔΡΟ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΚΑΛΑΧΑΡΙ ΧΟΝΔΡΟ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ INCA ΠΕΡΟΥ

2,81 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90108
Κωδικός θέσης:
02-19
Πόντοι που κερδίζεις: 562

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ INCA ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ MARAS ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

Το φυσικό ροζ αλάτι από το φαράγγι Maras του Περού στη Λατινική Αμερική, παράγεται από νερό που αντλείται από προγονικές κοίτες υπόγειων ποταμών.

Καθώς το νερό ρέει μεταξύ υπόγειων βραχώδων σχηματισμών με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα, διαλύει τους κρυστάλλους άλατος, αποκτώντας ταυτόχρονα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο.Το αλάτι συλλέγεται από το συνονθύλευμα των ρηχών πισινών μέσω μιας διαδικασίας εξάτμισης. Μια φυσική πηγή τροφοδοτεί ένα ρυάκι πλούσιο σε αλάτι που ρέει στις πισίνες, οι οποίες στη συνέχεια ανοίγονται και φράσσονται ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες. Μόλις γεμίσει μία από τις πισίνες, το νερό αφήνεται να εξατμιστεί και στη συνέχεια οι κρύσταλλοι του αλατιού αφαιρούνται από το έδαφος με απλά εργαλεία.

Η διαδικασία παραγωγής διαρκεί από έξι μήνες έως και δύο έτη, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι κατάλληλες συνθήκες καιρού και θερμοκρασίας, που θα προσδώσουν στο αλάτι την επιθυμητή υφή και γεύση.

Η περιοχή δεν είναι βιομηχανοποιημένη και το αλάτι εξακολουθεί να συσκευάζεται, συσκευάζεται και πωλείται στην αγορά όπως παλιά. Σήμερα υπάρχουν περίπου 3.000 πισίνες (αλυκές) που εξακολουθούν να συγκομίζονται από την κοινότητα των ντόπιων οικογενειών , ενώ η περιοχή παραμένει σχεδόν ίδια όπως ήταν όταν Οι Ίνκα την ανακάλυψαν πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια. 

Το περουβιανό ροζ αλάτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, παρόμοια με αυτή του γαλλικού Fleur de Sel, ενώ το απαλό ροζ χρώμα του οφείλεται στα περιεχόμενα μέταλλά και ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρος, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρος και χαλκός), τα οποία μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού και του μυοσκελετικού συστήματος.

Αυτές οι κρυστάλλινες ροζ νιφάδες αλατιού διαθέτουν τραγανή υφή, που διατηρείται και μετά το μαγείρεμα, και πλούσια γεύση, προσφέροντας μία εκλεκτή γευστική ένταση στα πιάτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, σούπες, κρέατα ή και ψητά ψάρια, αναδεικνύοντας τη γεύση τους, καθώς και σε γλυκές παρασκευές με σοκολάτα ή καραμέλα, δημιουργώντας ισορροπημένες δημιουργικές γευστικές αντιθέσεις.

 

 

 

3 Bασικές συμβουλές για τη σωστή χρήση του φυσικού αλατιού 

  1. Διαφορετικά αλάτια διαλύονται με διαφορετικές ταχύτητες και μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να διαλύσουν. Ξεκινήστε πάντα με το αλάτι – είναι καλύτερα να προσθέσετε περισσότερο αργότερα παρά να προσθέσετε πολύ από πριν. Η θερμοκρασία κάνει επίσης τη διαφορά: ένα πιάτο που έχει αλατιστεί για γεύση ενώ είναι κρύο μπορεί να είναι πολύ αλμυρό μετά το ψήσιμο. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις σάλτσες και τα μαγειρευτά που εξατμίζονται κατά το μαγείρεμα. προσθέστε μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα αλατιού για αρχή. 
  2. Οι Γάλλοι σεφ έχουν ένα ρητό : Το φαγητό πρέπει πάντα να είναι αλατισμένο και όχι αλμυρό. Θα προσθέταμε ότι, μια πραγματικά καλή ποιότητα αλατιού μπορεί να κάνει ένα πιάτο ξεχωριστό.
  3. Έχω βάλει πολύ αλάτι, τι να κάνω; Μαζέψτε το πιάτο και/ή αραιώστε το, εάν μπορείτε, προσθέτοντας ήπια ή λιπαρά συστατικά . Τα λιπαρά (και σε κάποιο βαθμό, όξινα) συστατικά είναι κατάλληλα για την εξισορρόπηση της ανεπιθύμητης αλμυρότητας. Οι αμυλώδεις προσθήκες (όσπρια χωρίς καρυκεύματα και φέτες ωμής πατάτας μαγειρεμένες με το πιάτο σας) δεσμεύουν επίσης καλά το αλάτι. 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Μπορούμε να διαλύσουμε μία πρέζα αλάτι σε μια μικρή ποσότητα νερού, και να προσθέσουμε αυτό το νερό σε φρούτα ή άλλα τρόφιμα που εν γένει δεν μαγειρεύουμε. Αυτό θα διευκολύνει την πέψη αυτών των τροφίμων, ενώ παράλληλα συντελεί στην επαναφορά του αλκαλικού ρΗ. Η προσθήκη μίας πρέζας αλατιού στο πόσιμο νερό το καθιστά αλκαλικό και παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το φυσικό αλάτι προστίθεται στη μαγειρική αλλά ΚΑΙ τη ζαχαροπλαστική, όχι μόνο για να κάνει νόστιμο ή αλμυρό το φαγητό αλλά και για να αναδείξει το γλυκό στοιχείο και να μειώσει το ξινό. Σε μερικές σχολές μαγειρικής, για να εντυπωθεί αυτό στους μαθητές, ραντίζουν μισό γκρέιπφρουτ με αλάτι και το δίνουν για δοκιμή στους έκπληκτους σπουδαστές.

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Ο οργανισμός χρειάζεται αλάτι για να πέψει τους υδατάνθρακες. Όταν υπάρχει επαρκές φυσικό αλάτι, το σάλιο και τα γαστρικά υγρά διασπούν το ινώδες τμήμα των υδατανθράκων. Στη διαλυμένη και ιονισμένη του μορφή, το αλάτι διευκολύνει τις πεπτικές διεργασίες και καθαρίζει τη γαστρεντερική οδό.        Το εμπορικό επιτραπέζιο αλάτι έχει την αντίθετη επίδραση.

Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα όφελος για τον οργανισμό. Αντιθέτως, ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χολόλιθων.

Μόνο το ακατέργαστο θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι είναι σε θέση να χωνέψει, να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός.

Το φυσικό αλάτι είναι ένας πολύτιμος ηλεκτρολύτης για το σώμα, ρυθμίζει δηλαδή την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό. Πρώτος ο Ιπποκράτης (400 π.Χ.) ανακάλυψε την αξία και την επίδρασή του στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν τα πολλά οφέλη από το φυσικό αλάτι: ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, ενισχύει τον μεταβολισμό, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δεν κάνει κατακράτηση υγρών, τονώνει τον οργανισμό, κάνοντάς μας εξυπνότερους, χαρούμενους και πιο δραστήριους ανθρώπους. 

Τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν για το βιομηχανοποιημένο ραφιναρισμένο αλάτι του εμπορίου.

Το φυσικό αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

>Συντελεί στην πρόληψη της σιελόρροιας (η σιελόρροια κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια αλατιού)

>Δυναμώνει τα οστά: Το 27% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. Η ανεπάρκεια αλατιού και/ή η πρόσληψη ραφιναρισμένου αλατιού είναι τα πραγματικά αίτια της οστεοπόρωσης.

>Όντας φυσικό υπναγωγό, προάγει τον καλό ύπνο

>Συντελεί στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας

>Είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλικότητα και τη λίμπιντο

>Συντελεί στην πρόληψη των κιρσών και των ευρυαγγειών στα πόδια

>Εφοδιάζει τον οργανισμό με 80 απαραίτητα μέταλλα. Όλα αυτά τα μέταλλα έχουν αφαιρεθεί από το ραφιναρισμένο αλάτι (ή το σύνηθες επιτραπέζιο αλάτι) και έχουν απομείνει μόνο δύο.

>το ραφιναρισμένο, εμπορικό αλάτι περιέχει επιβλαβή πρόσθετα, όπως το πυριτικό αλουμίνιο,