- Αρχική
- ΚΑΡΥ ΙΝΔΙΑΣ (INDIAN CURRY) ΣΚΟΝΗ
ΚΑΡΥ ΙΝΔΙΑΣ (INDIAN CURRY) ΣΚΟΝΗ
Εαν χρειάζεστε περισσότερη ποσότητα για το προϊόν που έχετε επιλέξει απο την διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα.
ΙΝΔΙΚΟ ΚΑΡΥ ( INDIAN CURRY )
Το κάρυ ή κάρι ( curry ) είναι μίγμα μπαχαρικών από αυτά που συχνότερα χρησιμοποιούν στην Ινδική κουζίνα.
Συνήθως περιλαμβάνει σπόρους κύμινου, κανέλα, κόλιανδρο σε σκόνη, κουρκουμά και κόκκινο τσίλι σε σκόνη.
Το αστείο είναι ότι η λέξη «κάρι» δεν υπάρχει στην Ινδική. Αυτή η λέξη λέχθηκε από τους Άγγλους προκειμένου να εξηγήσει την μίξη πολλών μπαχαρικών μαζί.
Άρα λοιπόν το «curry» είναι κάθε φορά λίγο ή πολύ διαφορετικό ανάλογα από τον παραγωγό του. Μπορείτε ας πούμε να κάνετε εσείς μόνοι σας διάφορες μίξεις μπαχαρικών και να φτιάξετε το δικό σας , μοναδικό , κάρι.
Το "Indian curry" που σας προτείνουμε είναι μίξη εξαιρετικών ινδικών μπαχαρικών για να αποκτήσουν τα πιάτα σας ιδιαίτερη,δυνατή και εξωτική γεύση Ανατολής.
Μαγειρική χρήση
Η σκόνη κάρυ έχει ενταχθεί πλέον σε αμέτρητες συνταγές οι οποίες δεν συνδέονται πλέον, αποκλειστικά με την ινδική κουζίνα. Κατά κύριο λόγω χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σούπες, μαγειρευτά φαγητά, μαρινάδες, σάλτσες, λαχανικά αλλά και κρέας. Άλλωστε η πιο δημοφιλής συνταγή παγκοσμίως είναι το κοτόπουλο κάρυ. Επιπλέον το κάρυ με το ρύζι είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός, ιδίως όταν συνοδεύεται με λαχανικά, αλλά και σε κρύες σαλάτες με κοτόπουλο.
Για την καλύτερη απόδοση του αρώματός του, το κάρυ πρέπει να σιγοβράσει στην κατσαρόλα ή να ψηθεί στο φούρνο με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής για τουλάχιστον 20 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο το καρύκευμά μας θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ώστε να απελευθερώσει τα αρώματα του στην συνταγή μας.
Οφέλη για την υγεία
Καθώς το μείγμα του κάρυ είναι δομημένο πάνω στα στοιχεία του κουρκουμά, του κύμινο και του κόλιανδρο, ως καρύκευμα έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδες δράσεις. Το κάρυ αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, σιδήρου, μαγνησίου και φυτικών ινών.
Συντήρηση: Η σκόνη κάρυ πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι σημαντικό να διατηρείται σε κλειστό δοχείο ώστε να μην αποδυναμωθεί η ένταση του αρώματός του. Φυλάσσεται για 3-4 χρόνια.
Προσοχή: Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις
Σχετικά Προϊόντα
Νέα Προϊόντα
The information below is required for social login
Σύνδεση
Δημιουργία νέου λογαριασμού