ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Νο120

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Νο120

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΓΙΕΝ (Cayenne pepper)

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΓΙΕΝ (Cayenne pepper)

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

0,59 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90066
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 118

ΠΙΠΕΡΙ (ΠΑΠΡΙΚΑ) ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ (ή ήπια καυτερό) ΚΑΠΝΙΣΤΟ 

Γευστικό και καπνιστό, το κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα) θα εμπνεύσει τη δημιουργικότητα στη μαγειρική σας και θα φτιάξει τα πιάτα σας με μοναδική γεύση!

Η καπνιστή της γεύση ανατρέπει και κάνει μοναδικά τα φαγητά , χρησιμοποιείται και για να καρυκεύουμε και να χρωματίζουμε ρύζι, μαγειρευτά, σούπες , στην παρασκευή κρεατοπαρασκευασμάτων αναμεμειγμένα με άλλα μπαχαρικά.  Η καπνιστή πάπρικα πασπαλίζεται συχνά ωμή στα τρόφιμα ως γαρνιτούρα.

Παράγεται στη Βουλγαρία η οποία καπνιστή της πάπρικα είναι ξακουστή !

Ιδανική Αποθήκευση: Η πάπρικα σε σκόνη πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος σε προστατευμένο από το άρωμα υλικό συσκευασίας.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑΣ

Έχουμε συνηθίσει να λέμε «πιπέρια» εννοώντας ένα μπαχαρικό που δίνει άρωμα ή γεύση ή καυστικότητα ή γλυκύτητα ή και κάποια από όλα αυτά μαζί. Όμως στην  πραγματικότητα τα «πιπέρια» προέρχονται από δύο τελείως διαφορετικά φυτά τα οποία βρίσκονταν σε τελείως άσχετες και μακρινές περιοχές , Την Νότια Ασία και την Κεντρική Αμερική.

Από  το «πιπέρι» (piper στα Λατινικά) που είναι εγγενές φυτό της Νότιας Ασίας με τον ομώνυμο καρπό του και η «πάπρικα»  (paprika) που είναι το αποξηραμένο και τριμμένο προιόν που προέρχεται από το φυτό της πιπεριάς (Capsicum annuum η επιστημονική του ονομασία ) , ένα εγγενές φυτό της Κεντρικής Αμερικής .    

Το πιπέρι έχει καυτερή γεύση εξαιτίας της πιπερίνης (piperine) – η πάπρικα εξαιτίας της καψαικίνης (capsicum) .

Οι αλεσμένοι, αποξηραμένοι και μαγειρεμένοι κόκκοι πιπεριού χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα, τόσο για γεύση όσο και ως παραδοσιακό φάρμακο. Η πάπρικα είναι προιόν αποξήρανσης της γνωστής μας πιπεριάς (chili) και επινοήθηκε η άλεση και χρησιμοποίηση ως σκόνη και μπαχαρικό προκειμένου να αντικαθιστά το μαύρο πιπέρι μετά τον 16ο αιώνα.

Το πιπέρι είναι γνωστό για τη χρήση του τουλάχιστον από πριν 4.000 χρόνια.

Στην Αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό από τον τέταρτο αιώνα π.Χ., αν και ήταν πιθανώς ένα ασυνήθιστο και ακριβό είδος που μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούσαν να αγοράσουν.

Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο ( πιπέρι ή πάπρικα) απογειώνουν τις γεύσεις και η επιλογή είναι αποκλειστικό προνόμιο του σεφ , δική σας δηλαδή .

Το πιο σημαντικό είναι να είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και η εταιρεία μας με τους ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας εξασφαλίζει ότι θα παραλάβετε τα καλύτερα του κόσμου.