ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ 5εκ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ 5εκ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ (Οσμωτικό)

ΒΥΣΣΙΝΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ (Οσμωτικό)

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ 0,5εκ.

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ 0,5εκ.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ 5εκ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

1,19 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90367
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 238

Το δαμάσκηνο είναι γνωστό στους Έλληνες από τα αρχαία χρόνια και η Πελοπόννησος είναι γνωστό ότι παράγει δαμάσκηνα εξαιρετικής ποιότητας.

Το αποξηραμένο δαμάσκηνο διαθέτει πολλές ιδιότητες και θρεπτικά οφέλη, παρόμοια με εκείνα του φρέσκου δαμασκηνου, αν και σε μερικές περιπτώσεις η αποξήρανση μπορεί να αυξήσει ορισμένες από αυτές τις ιδιότητες. 

  1. Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Το αποξηραμένο δαμάσκηνο παραμένει πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

  2. Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά: Το αποξηραμένο δαμάσκηνο περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από την ελεύθερη ριζογένεση και τη βλάβη τους.

  3. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα: Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο που είναι σημαντικά για τη γενική υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού.

  4. Χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά: Το αποξηραμένο δαμάσκηνο είναι χαμηλό σε λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή συμπλήρωμα διατροφής.

  5. Φυτοχημικά: Περιέχει φυτοχημικά, όπως φλαβονοειδή και φυτοστερόλες, που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Συνολικά, το αποξηραμένο δαμάσκηνο είναι μια θρεπτική και νόστιμη επιλογή για σνακ ή ως συστατικό σε διάφορες συνταγές, προσφέροντας πλούσια γεύση και θρεπτικά οφέλη.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Το αποξηραμένο δαμάσκηνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική λόγω της γεύσης του και των θρεπτικών του ιδιοτήτων. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη δημιουργικότητά σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Απευθείας κατανάλωση: Το αποξηραμένο δαμάσκηνο μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ από μόνο του. Μπορείτε απλά να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο και να το πάρετε μαζί σας για ένα υγιεινό ενδιάμεσο γεύμα.

  2. Συστατικό σε μαγειρικές συνταγές: Το αποξηραμένο δαμάσκηνο μπορεί να προστεθεί σε πολλά μαγειρικά πιάτα. Μπορείτε να το προσθέσετε σε σάλτσες για κρέας, στις σαλάτες, σε πιάτα με ρύζι ή κουσκουσέ, αλλά και σε φαγητά με κοτόπουλο ή χοιρινό.

  3. Ζαχαροπλαστική: Το αποξηραμένο δαμάσκηνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες ζαχαροπλαστικές συνταγές. Μπορείτε να το προσθέσετε σε κέικ, μπισκότα, σε γλυκά ψωμιά, παγωτό ή ακόμη και σε γλυκά πουτίγκας.

  4. Συστατικό σε πρωινό: Μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένο δαμάσκηνο σε δημητριακά, μους ή γιαούρτι για ένα πλούσιο και γευστικό πρωινό.

  5. Συστατικό σε ροφήματα: Μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένο δαμάσκηνο σε smoothies ή σε ζεστά ροφήματα όπως τσάι, για να προσθέσετε γλυκύτητα και γεύση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους χρήσης του αποξηραμένου δαμασκηνιού, αλλά οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες. Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές και δοκιμάστε νέους τρόπους χρήσης για να απολαύσετε το αποξηραμένο δαμάσκηνο στη διατροφή σας.

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.