ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΚΑΝΑΔΑ

ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΚΑΝΑΔΑ

ΣΙΝΑΠΙ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΣΙΝΑΠΙ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΣΚΟΡΔΟΠΙΠΕΡΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΒΙΕΤΝΑΜ (PEPPER-GARLIC-ONION MIX)

ΣΚΟΡΔΟΠΙΠΕΡΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΒΙΕΤΝΑΜ (PEPPER-GARLIC-ONION MIX)

ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΚΑΝΑΔΑ

0,46 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90084
Κωδικός θέσης:
01-17
Πόντοι που κερδίζεις: 92

Ο σπόρος σινάπι παράγεται από τα λουλούδια της σιναπιάς. Οι σπόροι μπορούν να είναι κίτρινοι, καφέ ή μαύροι ανάλογα με την ποικιλία της σιναπιάς , εμείς σας προσφέρουμε το Καναδέζικο μαύρο σινάπι.

Οι σπόροι σινάπι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά, και έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορους θεραπευτικούς σκοπούς και στη μαγειρική.

Στη μαγειρική, οι σπόροι σινάπι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μουστάρδας, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικό ή για τη δημιουργία μαρινάδων και σάλτσων. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο σε σαλάτες, φασολάδες, και πολλά άλλα πιάτα.

ΣΙΝΑΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:

Η μουστάρδα είναι ένα πικάντικο παρασκεύασμα που παράγεται από τους σπόρους της σιναπιάς. Οι σπόροι σινάπι πρώτα αλείφονται ή αλέθονται και στη συνέχεια αναμιγνύονται με υγρά όπως ξύδι, αλκοόλη, νερό ή άλλα υγρά, καθώς και με αλάτι και άλλα μπαχαρικά, για να παραχθεί μια πάστα ή μίγμα.

Η μουστάρδα έχει μια έντονη, πικάντικη γεύση που οφείλεται στην περιεκτικότητά της σε καψαϊκίνη, μια φυσική ουσία που παράγεται από τους σπόρους της σιναπιάς κατά την διαδικασία ζύμωσης. Η μουστάρδα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική ως συνοδευτική σάλτσα για κρέας, λουκάνικα, σάντουιτς, μπέργκερς, αλλαντικά και άλλα φαγητά. Επίσης, χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό σε διάφορα πιάτα και συνταγές.

Η μουστάρδα παρουσιάζει ποικιλία στις γεύσεις, ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Μπορεί να είναι πικάντικη, γλυκιά, ανάλογα με την προτίμηση.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Οι σπόροι σινάπι περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά που τους παρέχουν διάφορες διατροφικές ιδιότητες. Αν και συνήθως καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες ως μπαχαρικό ή ως μέρος μιας σάλτσας, μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της διατροφής με την προσθήκη διατροφικών οφελών. Ανάλογα με την ποσότητα και τον τρόπο κατανάλωσης, οι διατροφικές ιδιότητες των σπόρων σινάπι περιλαμβάνουν:

  1. Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά: Οι σπόροι σινάπι είναι πλούσιοι σε φυτοχημικά όπως γλυκοσινολικοί ενώσεις, που έχουν ενδείξεις για αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  2. Πρωτεΐνες και φυτικές ίνες: Παρέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην αίσθηση της πληρότητας και τη σταθεροποίηση της γλυκαιμίας.

  3. Ωφέλιμα λιπαρά: Περιέχουν ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως το α-λινολενικό οξύ, που είναι ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ για την υγεία της καρδιάς.

  4. Βιταμίνες και μέταλλα: Είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε και Κ, ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ:

Η ιστορία του σιναπιού είναι πολύ αρχαία και σχετίζεται με την ανθρώπινη καλλιέργεια και χρήση των φυτών. Οι πρώτες ενδείξεις για τη χρήση του σιναπιού ως τροφή και θεραπευτικό φυτό χρονολογούνται από πολύ παλιά, περίπου 3000 π.Χ.

Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν το σινάπι τόσο ως μπαχαρικό όσο και ως θεραπευτικό φυτό. Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν το σινάπι ως ένα από τα κύρια μπαχαρικά και το χρησιμοποίησαν ευρέως στη μαγειρική τους, κυρίως σε κρέατα και συνοδευτικό σε τυριά και ψωμί.

Το σινάπι ήταν επίσης γνωστό στην αρχαία Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιούνταν τόσο στη μαγειρική όσο και στην ιατρική. Οι αρχαίοι Κινέζοι και Ινδοί επίσης γνώριζαν το σινάπι και το χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα τους και σε θεραπευτικές φόρμουλες.

Στη μεσαιωνική Ευρώπη, το σινάπι ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά και χρησιμοποιούνταν ευρέως για τη γεύση του φαγητού και τη διατήρηση των τροφίμων.

Στη σύγχρονη εποχή, το σινάπι συνεχίζει να είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Επίσης, έχει αναγνωριστεί για τις διατροφικές και υγειονομικές του ιδιότητες, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά που συνδέονται με την υγεία και την πρόληψη ασθενειών.

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.