ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
Εαν χρειάζεστε περισσότερη ποσότητα για το προϊόν που έχετε επιλέξει απο την διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα.
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ
Το μαύρο πιπέρι είναι «ο βασιλιάς των μπαχαρικών» καθώς είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μπαχαρικό στον κόσμο. Το Βιετνάμ ο μεγαλύτερος παραγωγός πιπεριού και αναγνωρισμένα, εξαιρετικής ποιότητας. Το καπνιστό μαύρο πιπέρι…μοναδικό !
Το μαύρο πιπέρι χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό από όλες τις κουζίνες του κόσμου ως πικάντικο και ενισχυτικό γεύσης για τα τρόφιμα λόγω της παρουσίας πιπερίνης.
Οι κόκκοι μαύρου πιπεριού του Βιετνάμ όμως, αφού καπνίζονται με ξύλο ινδοκάρυδου , αλέθονται και είναι έτοιμοι να ανατρέψουν τις γεύσεις ! Τα πειράγματα εσπεριδοειδών και ξύλου προσθέτουν επίσης στη γοητεία του καπνιστού μαύρου πιπεριού. Οι καπνιστοί τριμμένοι κόκκοι μαύρου πιπεριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαγειρευτά, σούπες, ζωμούς και τουρσιά και όχι μόνο.
Να μην ξεχνάτε, ότι το πιπέρι χάνει τη γεύση του όσο περισσότερο διαρκεί το μαγείρεμα, επομένως είναι καλύτερο να το προσθέσετε προς το τέλος.
Επίσης ,Το καπνιστό μαύρο πιπέρι είναι ιδανικό (και πρωτότυπο) υποκατάστατο του αλατιού, καθώς η ζωηρή γεύση του δεν είναι υπερβολική, αλλά λεπτή με νότες φωτιάς από ξύλο.
Ίσως αυτό το πιπέρι να κάνει τους καλεσμένους σας να θυμούνται για καιρό τα φαγητά σας
Το μαύρο πιπέρι ( Piper nigrum ) είναι εγγενές φυτό της Νοτίου Ασίας. Οι κόκκοι πιπεριού ήταν ένα πολύτιμο εμπορικό αγαθό, που συχνά αναφέρεται ως "μαύρος χρυσός" και χρησιμοποιήθηκε ως μια μορφή χρημάτων και αγοράς εμπορευμάτων.
ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ: Το μαύρο πιπέρι αποθηκεύεται καλύτερα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει καλά, σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος . Ολόκληροι οι κόκκοι πιπεριού θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, αλλά το αλεσμένο πιπέρι θα διατηρηθεί στην ίδια αρχική του γευστική του δύναμη μόνο για περίπου έξι μήνες.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πιπεριού, δοκιμάστε να το καταψύξετε!
ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
Το μαύρο πιπέρι μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα να εκκρίνει οξέα για να βοηθήσει στην πέψη των πρωτεϊνών . Το εξωτερικό στρώμα του κόκκου πιπεριού μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των λιποκυττάρων, επομένως είναι χρήσιμο για απώλεια βάρους. Η πιπερίνη σε μαύρο πιπέρι μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά της λεύκης, μιας δερματικής νόσου που προκαλεί απώλεια μελάγχρωσης σε περιοχές του δέρματος, Επίσης το μαύρο πιπέρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πονόδοντου και των ασθενειών που σχετίζονται με τα ούλα καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση βακτηρίων στο στόμα όταν εφαρμόζεται στην επώδυνη περιοχή αναμεμειγμένο με αλάτι
Επιπλέον, το μαύρο πιπέρι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι πλούσιο σε βιταμίνες C,ΜΙ,Κ και Β6.
Άλλες βιταμίνες και μέταλλα στο μαύρο πιπέρι περιλαμβάνουν:
Θειαμίνη – Βιταμίνες Β6 – Ριβοφλαβίνη – Χολίνη – Φολικό οξύ – Β καροτίνη – Βαρελοποιός – Σίδερο – Ασβέστιο – Μαγγάνιο – Υποφωσφορικός – Ψευδάργυρος – Σελήνιο – Κάλιο
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑΣ
Έχουμε συνηθίσει να λέμε «πιπέρια» εννοώντας ένα μπαχαρικό που δίνει άρωμα ή γεύση ή καυστικότητα ή γλυκύτητα ή και κάποια από όλα αυτά μαζί. Όμως στην πραγματικότητα τα «πιπέρια» προέρχονται από δύο τελείως διαφορετικά φυτά τα οποία βρίσκονταν σε τελείως άσχετες και μακρινές περιοχές , Την Νότια Ασία και την Κεντρική Αμερική.
Από το «πιπέρι» (piper στα Λατινικά) που είναι εγγενές φυτό της Νότιας Ασίας με τον ομώνυμο καρπό του και η «πάπρικα» (paprika) που είναι το αποξηραμένο και τριμμένο προιόν που προέρχεται από το φυτό της πιπεριάς (Capsicum annuum η επιστημονική του ονομασία ) , ένα εγγενές φυτό της Κεντρικής Αμερικής .
Το πιπέρι έχει καυτερή γεύση εξαιτίας της πιπερίνης (piperine) – η πάπρικα εξαιτίας της καψαικίνης (capsicum) .
Οι αλεσμένοι, αποξηραμένοι και μαγειρεμένοι κόκκοι πιπεριού χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα, τόσο για γεύση όσο και ως παραδοσιακό φάρμακο. Η πάπρικα είναι προιόν αποξήρανσης της γνωστής μας πιπεριάς (chili) και επινοήθηκε η άλεση και χρησιμοποίηση ως σκόνη και μπαχαρικό προκειμένου να αντικαθιστά το μαύρο πιπέρι μετά τον 16ο αιώνα.
Το πιπέρι είναι γνωστό για τη χρήση του τουλάχιστον από πριν 4.000 χρόνια.
Στην Αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό από τον τέταρτο αιώνα π.Χ., αν και ήταν πιθανώς ένα ασυνήθιστο και ακριβό είδος που μόνο οι πολύ πλούσιοι μπορούσαν να αγοράσουν.
Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο ( πιπέρι ή πάπρικα) απογειώνουν τις γεύσεις και η επιλογή είναι αποκλειστικό προνόμιο του σεφ , δική σας δηλαδή .
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ :
-
Προέλευση και καλλιέργεια: Η ποιότητα του μαύρου πιπεριού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποικιλία του πιπεριού, τον τρόπο καλλιέργειας, τις κλιματικές συνθήκες και την περιοχή παραγωγής. Το Βιετνάμ είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητα του μαύρου πιπεριού που παράγει.
-
Μέθοδος συγκομιδής και επεξεργασίας: Η ποιότητα επηρεάζεται από τη μέθοδο συγκομιδής και την επεξεργασία του πιπεριού. Το μαύρο πιπέρι που σας προσφέρουμε έχει συλλεγεί και επεξεργαστεί με προσοχή για να διατηρηθεί η ποιότητά του.
-
Συνθήκες αποθήκευσης: Οι συνθήκες αποθήκευσης μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ποιότητα του μαύρου πιπεριού. Η σωστή αποθήκευση σε συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας μπορεί να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη γεύση του. Οι αποθήκες μας έχουν ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία για την καλύτερη συντήρηση.
-
Καθαρότητα: Η ποιότητα επηρεάζεται από την καθαρότητα κατά τη παρασκευή του μαύρου πιπεριού. Επειδή το πιπέρι είναι πολύ δημοφιλές ορισμένοι νοθεύουν το πιπέρι με άλλες φθηνότερες σκόνες. Εμείς σας προσφέρουμε ότι καλύτερο, απευθείας από το συσκευαστήριο.
Συνολικά, η ποιότητα του μαύρου πιπεριού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την προέλευση και τις συνθήκες καλλιέργειας και επεξεργασίας. Επιλέγοντας υψηλής ποιότητας μαύρο πιπέρι, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια βελτιωμένη γευστική εμπειρία στα φαγητά σας.
Το πιο σημαντικό είναι να είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και η εταιρεία μας με τους ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας εξασφαλίζει ότι θα παραλάβετε τα καλύτερα του κόσμου.
Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Πάντα φροντίζουμε να παραλαμβάνετε την καλύτερη και προτιμότερη συσκευασία η οποία είναι ανάλογη της ποσότητας, της μορφής του προϊόντος , της υγρασίας, του μεγέθους κλπ. Οι διαθέσιμες συσκευασίες ποικίλουν. Σακουλάκι οικολογικό kraft – σακουλάκι zip lock ασφαλείας – πλαστικά κουτάκια τύπου taper – πλαστικές σακούλες τροφίμων vacuum – υάλινα ή πλαστικά βαζάκια με ή χωρίς σταγονόμετρο (αφορά τα υγρά έλαια κλπ) και άλλου τύπου συσκευασίες που προστατεύουν το προϊόν και διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα.
Οι φωτογραφίες συσκευασίας ή και προβολής των προϊόντων είναι ενδεικτικές.
ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Η συσκευασία που θα επιλέξετε θα συνοδεύεται με προσωποποιημένο ταμπελάκι το οποίο θα αναφέρει, το όνομα σας, τα γραμμάρια, την ημερομηνία συσκευασίας και λήξης και άλλες πληροφορίες. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι θα παραλάβετε την πιο φρέσκια παραλαβή αποκλειστικά για εσάς.
The information below is required for social login
Σύνδεση
Δημιουργία νέου λογαριασμού