ΘΡΟΥΜΠΙ ή ΓΕΡΟΝΤΟΧΟΡΤΟ ή ΑΓΡΙΟΘΥΜΑΡΟ - ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΡΟΥΜΠΙ ή ΓΕΡΟΝΤΟΧΟΡΤΟ ή ΑΓΡΙΟΘΥΜΑΡΟ - ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ Ή ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ Ή ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ-ΦΥΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ Ή ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ Ή ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ-ΦΥΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΘΡΟΥΜΠΙ SUPERGRADE ΕΞΤΡΑ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟ

ΘΡΟΥΜΠΙ SUPERGRADE ΕΞΤΡΑ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟ

ΘΡΟΥΜΠΙ ή ΓΕΡΟΝΤΟΧΟΡΤΟ ή ΑΓΡΙΟΘΥΜΑΡΟ - ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

0,69 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90140
Κωδικός θέσης:
04-12
Πόντοι που κερδίζεις: 138

Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Laminaceaeκαι στο είδος Satureja thymbraενώ είναι γνωστό και ως γεροντόχορτο, τραγορίγανος , αγριοθύμαρο και ζαμπούρι (Αγγλικά: Savory), ενώ ευδοκιμεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι αρωματικό ποώδες θάμνος, που φτάνει τα 30 – 50 εκ. Τα φύλλα είναι σκληρά με μαύρες βούλες, ροζ άνθη και καστανούς σπόρους με ωραία μυρωδιά. Ανθίζει το Μάιο για ένα μήνα και δίνει αρωματικό μέλι (μελισσοκομικό φυτό). Ευδοκιμεί σε ξηρές, πετρώδεις περιοχές και ασβεστολιθικά εδάφη.

Σήμερα χρησιμοποιείται σαν μπαχαρικό σε ψητά κρέατα και λαχανικά, ως αρωματικό σε σαλάτες αλλά και ως ζεστό ρόφημα. Αποτελεί επίσης αρωματικό ξυδιού, ελιών (θρούμπες), αποξηραμένων φρούτων και κρασιού (Θρυμβίτην Οίνον).

Διαδικάσια παρασκευής αφεψήματος: ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

Είναι αφροδισιακό βότανο με υψηλά επίπεδα θυμόλης και καρβακρόλης στο αιθέριο έλαιο. Τα δύο αντιοξειδωτικά συνδέονται με την ανάπλαση καρκινικών κυττάρων. Ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι μείωνε την έκκριση χολής ενώ έχει ευεργετική δράση σε πόνους του πεπτικού και των αρθρώσεων.

Γενικές ιδιότητες του θρούμπι:

  1. Γεύση και Αρωματικότητα: Το θρούμπι έχει ένα έντονο, αρωματικό άρωμα και γεύση που μπορεί να είναι ελαφρώς πικάντικη. Χρησιμοποιείται συχνά για να προσθέσει άρωμα και γεύση σε διάφορα πιάτα.

  2. Χρήσεις στην Κουζίνα: Το θρούμπι χρησιμοποιείται σε ποικίλα πιάτα, όπως σάλτσες, κρέατα, ψάρια, σούπες, σαλάτες και πίτσες. Είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

  3. Θεραπευτικές Ιδιότητες: Έχει γνωστοποιηθεί για τις ιδιότητές του στην ανακούφιση από προβλήματα πεπτικού συστήματος, καταστολή της κακής αναπνοής και ανακούφιση από τον πονόλαιμο.

  4. Χρήση σε αρωματικά και θεραπευτικά μείγματα: Το θρούμπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αρωματικών μειγμάτων και αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως το θυμιατικό και οι αρωματικές συνθέσεις για μασάζ.

  5. Καλλωπιστική Χρήση: Οι πράσινες φλούδες του θρούμπι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικό στοιχείο σε πιάτα ή να προστεθούν σε αισθητικά μείγματα, όπως κέντρα τραπεζιού ή μπουκέτα.

Αυτές είναι μερικές γενικές ιδιότητες του θρούμπι, που το καθιστούν ένα πολύ δημοφιλές και πολυχρηστικό αρωματικό φυτό στη μαγειρική και τη φυτοθεραπεία.

 

Προσοχή:Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.