ΘΡΟΥΜΠΙ ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΡΟΥΜΠΙ ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΥΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΥΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΘΡΟΥΜΠΙ ΕΞΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΡΟΥΜΠΙ ΕΞΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΡΟΥΜΠΙ ΦΥΛΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

0,33 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
90140
Κωδικός θέσης:
Πόντοι που κερδίζεις: 66

Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Laminaceaeκαι στο είδος Satureja thymbraενώ είναι γνωστό και ως γεροντόχορτο, τραγορίγανος και ζαμπούρι (Αγγλικά: Savory), ενώ ευδοκιμεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι αρωματικό ποώδες θάμνος, που φτάνει τα 30 – 50 εκ. Τα φύλλα είναι σκληρά με μαύρες βούλες, ροζ άνθη και καστανούς σπόρους με ωραία μυρωδιά. Ανθίζει το Μάιο για ένα μήνα και δίνει αρωματικό μέλι (μελισσοκομικό φυτό). Ευδοκιμεί σε ξηρές, πετρώδεις περιοχές και ασβεστολιθικά εδάφη.

Σήμερα χρησιμοποιείται σαν μπαχαρικό σε ψητά κρέατα και λαχανικά, ως αρωματικό σε σαλάτες αλλά και ως ζεστό ρόφημα. Αποτελεί επίσης αρωματικό ξυδιού, ελιών (θρούμπες), αποξηραμένων φρούτων και κρασιού (Θρυμβίτην Οίνον).

Διαδικάσια παρασκευής αφεψήματος: ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

Είναι αφροδισιακό βότανο με υψηλά επίπεδα θυμόλης και καρβακρόλης στο αιθέριο έλαιο. Τα δύο αντιοξειδωτικά συνδέονται με την ανάπλαση καρκινικών κυττάρων. Ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι μείωνε την έκκριση χολής ενώ έχει ευεργετική δράση σε πόνους του πεπτικού και των αρθρώσεων.

Προσοχή:Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.