ΝΤΟΜΑΤΑ ΛΙΑΣΤΗ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εαν χρειάζεστε περισσότερη ποσότητα για το προϊόν που έχετε επιλέξει απο την διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα.
Η ντομάτα λιαστή είναι δημοφιλής στην ελληνική κουζίνα. Οι λιαστές ντομάτες παρασκευάζονται με τον τρόπο της αφυδάτωσης, όπου οι ντομάτες έχουν εκτεθει, είτε υπαίθρια είτε σε φούρνο, μέχρι να αφυδατωθούν και να αποκτήσουν την επιθυμητή σταθερή υφή και γεύση.
Ορισμένες ιδιότητες της λιαστής ντομάτας περιλαμβάνουν:
-
Υψηλή διατροφική αξία: Αν και η διαδικασία αφύδατωσης μπορεί να μειώσει το ποσοστό νερού, η λιαστή ντομάτα παραμένει πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α, Β και C, και αντιοξειδωτικά.
-
Πλούσια γεύση: Η αφυδατωμένη δομή της ντομάτας λιαστής ενισχύει τη γεύση της, καθιστώντας την εντονότερη και πιο γλυκιά σε σύγκριση με τις φρέσκες ντομάτες.
-
Διατηρησιμότητα: Η λιαστή ντομάτα έχει μακρά διάρκεια ζωής, καθώς η αφύδατη κατάστασή της μειώνει τον κίνδυνο σήψης και επιτρέπει την αποθήκευσή της για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
-
Ευελιξία στη χρήση: Η λιαστή ντομάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, όπως σε σάλτσες, πίτσες, αντιπάστα, πιάτα με ζυμαρικά και πολλά άλλα. Η πυκνή υφή και η έντονη γεύση της προσθέτουν ένα μοναδικό άρωμα και γεύση στα πιάτα.
ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Η λιαστή ντομάτα παρέχει μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών που μπορούν να συμβάλουν στην καλή υγεία. Αν και η ακριβής σύνθεση θα μπορούσε να ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και τη μέθοδο παρασκευής, γενικά τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της λιαστής τομάτας περιλαμβάνουν:
-
Βιταμίνες: Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, όπως βιταμίνης Α, Β και C. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και της όρασης, η βιταμίνη Β συμβάλλει στο μεταβολισμό των θρεπτικών ουσιών και η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την απορρόφηση του σιδήρου.
-
Αντιοξειδωτικά: Περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως λυκοπένιο, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και οι καρκίνοι.
-
Αντιφλεγμονώδη: Η λιαστή ντομάτα μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητες λόγω των φυτοχημικών που περιέχει, όπως οι φλαβονοειδή και οι φυτοστερόλες.
-
Λιποποιητικές ουσίες: Περιέχει μικρές ποσότητες λιπιδίων, κυρίως ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
-
Ιχνοστοιχεία: Περιλαμβάνει ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, κάλιο, φωσφόρο και σίδηρο, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ:
The information below is required for social login
Σύνδεση
Δημιουργία νέου λογαριασμού