
Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι γεμάτο γεύσεις, αρώματα και παραδόσεις που τιμούνται από γενιά σε γενιά. Από το βάψιμο των αυγών έως τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε στα πασχαλινά γλυκά και φαγητά, όλα έχουν τη δική τους ιδιαίτερη σημασία. Στο Panora.gr μπορείς να βρεις φυσικά υλικά για το πασχαλινό τραπέζι, όπως μπαχαρικά, καρυκεύματα και φυσικές βαφές αυγών.
Τα μπαχαρικά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πασχαλινά εδέσματα, από τα γλυκά έως τα ψητά κρέατα.
Τα μπαχαρικά των γλυκών
-
Μαχλέπι ολόκληρο και μαχλέπι τριμμένο – Το βασικό συστατικό στο τσουρέκι, χαρίζοντας το χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ του.
-
Μαστίχα Χίου σε δάκρυα και Μαστίχα Χίου σε σκόνη – Ενισχύει το άρωμα στο τσουρέκι, τα κουλουράκια και τα γλυκά.
-
Κανέλα τριμμένη και Γαρύφαλλο ολόκληρο – Απαραίτητα στο σιρόπι του γαλακτομπούρεκου και του μπακλαβά.
- Για όσους επιθυμούν τον τέλειο συνδυασμό με τις ιδανικές αναλογίες, το μίγμα για τσουρέκι θα τους βγάλει ασπροπρόσωπους.
Καρυκεύματα και βότανα για το ψήσιμο του αρνιού
Το ψήσιμο του αρνιού και του κατσικιού απαιτεί τα κατάλληλα μπαχαρικά και βότανα για να αναδειχθεί η γεύση του κρέατος. Τα πιο δημοφιλή είναι:
-
Θυμάρι – Χαρίζει άρωμα και ελαφρώς πιπεράτη γεύση.
-
Ρίγανη – Κλασικό ελληνικό βότανο για το ψήσιμο του αρνιού και του κοκορετσιού.
-
Δάφνη – Δίνει πικάντικες νότες και ταιριάζει στις μαρινάδες.
-
Μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι – Προσθέτουν βάθος στη γεύση του κρέατος.
-
Κύμινο και μπαχάρι – Δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο αρνί στον φούρνο και στα λουκάνικα.
-
Δενδρολίβανο – Εξευγενίζει τα αρώματα του αρνιού και ταιριάζει απόλυτα με πατάτες.
Επίσης τα μίγματα μπαχαρικών του Panora.gr θα απογειώσουν εύκολα τη γεύση κάθε ψητού.
- Με δώδεκα μοναδικά φυσικά συστατικά το μίγμα για αρνί θα δώσει γεύση ανατολής στο πασχαλινό ψητό.
- Το μίγμα για κοντοσούβλι θα δώσει βάθος και ένταση στη γεύση του χοιρινού.
- Με το μίγμα για πατάτες το αγαπημένο συνοδευτικό όλων δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο όταν βγεί από τον φούρνο
Η φυσική, υγιεινή επιλογή για το βάψιμο των αυγών
Κανείς δεν θέλει ένα πασχαλινό βαμμένο αυγό με τοξικές ουσιές να έχουν βάψει το ασπράδι του ή να λερώνουν τα χέρια και στη συνέχεια το ίδιο το αυγό. Το ριζάρι αποτελεί μια παραδοσιακή λύση στο βάψιμο των αυγών με τεχνική που χάνεται στο βάθος των αιώνων αλλά πολλοί πλέον επαναφέρουν στη χρήση.
The information below is required for social login
Σύνδεση
Δημιουργία νέου λογαριασμού